شهرزادنیوز: علیرغم بسیاری از وعدههای دادهشده در 7 سال اخیر، وضعیت معلمان بهبود پیدا نکرده؛ برعکس، سفره آنها کوچک تر شده و فشارها بر آنها و خانوادههایشان افزایش پیدا کرده است.
شیرزاد عبدالهی، کارشناس باسابقه مسائل آموزش و پرورش، در گفتگویی با سایت قانون، ضمن بیان این مطلب، افزود که در این دوره هفتساله با وجود اینکه مبلغ ریالی حقوق معلمان افزایش یافته، اما قدرت خرید معلمان دچار کاهش بیشتری نسبت به دورههای قبلی شده و معلمان فقیرتر شدهاند که دلیل آن هم نرخ بالای تورم و گرانی و کاهش ارزش پول ملی است.
وی همچنین گفت که در سالهای اخیر حتی حقوق کارمندان به اندازه تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی، نیز افزایش پیدا نکرده و همین باعث شده که سفره معلمان کوچکتر و فشار اقتصادی بر آنها بیشتر شود.
به گفته این کارشناس، در حال حاضر میانگین دریافتی معلمان 600- 700 هزار تومان است، در حالی که افراد سرپرست خانوار با دریافتی کمتر از 800 هزار تومان زیر خط فقر قرار میگیرند. حقوق 800 هزار تومان تنها برای تامین 2000 کیلو کالری انرژی برای یک خانواده چهار نفری کفایت میکند. پرسش این است که نیازهای دیگر خانواده یک کارمند یا معلم از کجا باید تامین شود؟ بررسی های اقتصادی حاکی از آن است که قدرت خرید معلمان کمتر شده است. این را با عدد و رقم می توان ثابت کرد. معلمان با گوشت و پوست خود فشار گرانی و تورم را احساس میکنند.
وی در مورد "مشارکت معلمان در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها" اظهار داشت که در این زمینه نیز پسرفت وجود داشته است و سیستم متمرکز اداری متمرکزتر شده و روابط عمودی تقویت شده است. عبدالهی تصریح کرد که در هفت سال گذشته سیاست ثابتی در بخش آموزش و پرورش حاکم نبوده است. بیثباتی در سیاستها و عزل و نصبهای پیدرپی مدیران مانع برنامهریزی میانمدت میشود.