12 مدیری که همراه با روح الله احمدزاده کرمانی از استانداری فارس به سازمان میراث فرهنگی آمده بودند 3 ماه پس از استعفای او، همگی از سازمان خارج شدند. عده ای با استعفا از این سازمان رفتند و عده ای هم از سوی حسن موسوی رئیس جدید سازمان برکنار شدند.
خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه میراث: احمدزاده در 29 اریبهشت ماه سال 90 پس از رفتن حمید بقایی از سازمان از سوی محمود احمدی نژاد به ریاست این سازمان گماشته شد. ریاست او بر سازمان کمتر از 8 ماه به طول انجامید و در 14 دی ماه حسن موسوی به جای او مشغول به کار شد. احمدزاده ولی در همین مدت کم 12 تن از همکاران خود در استانداری فارس را در سمت های مختلف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی منصوب کرده بود.
روح الله احمدزاده 31 ساله بود که استانداری استان فارس را عهده دار شد. حکم استانداری او در آبان ماه 88 صادر شد و در اردیبهشت 90 پایان یافت. او در همین مدت تعداد زیادی از جوانان هم سن و سال خود را در سمت های معاون، مدیرکل، فرماندار، بخشدار و ... در استان فارس منصوب کرد، شیوه مدیریتی و همین انتصاب های او در همان زمان مخالفت ها و واکنش های بسیاری را از سوی نیروهای سیاسی و مدیران قدیمی استان فارس را در پی دشت، با این حال حمایت های گسترده تیم ریاست جمهوری از او تاثیری در کارش نداشت تا اینکه در اردیبهشت ماه 90 با حکم معاونت ریاست جمهوری و ریاست بر سازمان میراث از فارس به تهران برگشت.
با نشستن احمدزاده بر صندلی ریاست سازمان، او تعداد زیادی از اصلی ترین و نزدیک ترین نیروهایش در استانداری فارس را هم با خود به تهران آورد و در گوشه گوشه این سازمان تخصصی منصوب کرد، در همان زمان بسیاری از منتقدان این شیوه جابجایی مدیران را به تغییرات اتوبوسی تعبیر کردند.
اگرچه منتقدان اصلی و جدی مشایی و بقایی معتقدند احمدزاده هم یکی از اعضای جریانی است که آنها به نام انحرافی میشناسند، اما تغییرات رییس هشتماهه سازمان حاوی نکته ای بود که تاکنون کمتر به آن توجه شد؛ با این تغییرات و در مدت ریاست احمد زاده بر سازمان تسلط و نفوذ مشایی و بقایی در سازمان میراث فرهنگی به میزان چشمگیری کاهش یافته بود. چرا که این مدیر جوان اغلب نیروهایی را که از زمان مشایی و بقایی در پست های مدیریتی سازمان بودند با نیروهای خود تعویض کرد.
پس از رفتن حمید بقایی از سازمان میراث فرهنگی و انتخاب احمدزاده کرمانی به جای او از سوی رئیس جمهور، اغلب اعضای تیم مدیریتی سابق با حکم رئیس جدید سازمان برکنار شده و به جای آنها مدیرانی که پیش از این با احمدزاده در استانداری فارس همکاری می کردند منصوب شد.
روح الله احمدزاده رئیس قبلی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در زمان ریاستش بر سازمان 15 حکم مدیریتی صادر کرد و بر اساس آن، احکام نماینده تامالاختیار رئیس سازمان و سرپرست کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، مشاور عالی و سرپرست معاونت گردشگری سازمان، مدیرکل حوزه ریاست سازمان، سرپرست معاونت صنایعدستی سازمان ، سرپرست مجموعههای فرهنگی و تاریخی نیاوران و سعدآباد ، سرپرست اداره کل روابط عمومی ، امور فرهنگی و اجتماعی سازمان و سرپرست دفتر امور بینالملل و سرپرست معاونت سرمایهگذاری سازمان را برای تعدادی از نزدیکان خود که پیش از این در استانداری فارس بودند صادر کرد.
با این حال ریاست احمدزاده بر سازمان میراث فرهنگی دیری نپایید. او به دلایلی نامعلوم از سمتش استعفا داد ، همزمان با این استعفا و کمی بعد از آن تعدادی از مدیران احمدزاده هم از سمت هایشان در سازمان استعفا دادند، پس از آن با حکم محمود احمدینژاد، حسن موسوی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شد، هنوز ریاست او به یک ماه نرسیده بود که معاون گردشگری و رئیس کانون جهانگردی و اتوموبیلرانی تغییر یفاتند. حالا هم پس از گذشت 4 ماه از ریاست موسوی بر سازمان همه مدیرانی که از زمان احمدزاده باقی مانده بودند از سمتهایش برکنار و به جای آنها مدیرانی جدید گماشته شدد.
نگاهی به تغییر و تحولاتی که موسوی انجام داده حاکی از آن است، او بار دیگر در حال برگرداندن نیروهای نزدیک به مشایی به سازمان است، به عنوان مثال منوچهر جهانیان که حالا سمت معاون گردشگری سازمان را دارد در زمان مشایی سمتهایی چون دبیر کمیته گردشگری علمی، معاون ستاد تسهیلات سفرهای کشور، مشاور معاونت گردشگری کشور و دبیر طرح ملی زنگ گردشگری را عهدهدار بود. حسین جعفری مدیرعامل جدید کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز در دولت نهم معاون فرهنگی سازمان و ریاست ستاد همایش تخصصی گردشگری فرهنگی را بر عهده داشت.
علاوه بر این موسوی در 29 فروردین ماه امسال نیز طی حکمی محمد حسن صالحی مرام را به عنوان معاون صنایع دستی این سازمان منصوب کرد، صالحی مرام پیش از این معاونت ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور که اسفندیار رحیم مشایی ریاست آن را بر عهده دارد را در کارنامه فعالیتهای خود دارد.