به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 19 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 08 May

هشدار در باره خطر درنده‌ خویی سیاسی

همشهری آنلاین : تشکیل فراکسیون‌های متعدد از اصولگرایان از مجلس هفتم کلید خورد و زمزمه تکرار این تجربه در ابعادی وسیع‌تر شنیده می‌شود. محمد خوش‌چهره که فراکسیون اصولگرایان مستقل در مجلس هفتم را فعال کرد درباره تعداد فراکسیون‌ها و اینکه آیا می‌تواند شاخصه‌ای از رفتار مترقی باشد توضیحاتی ارائه کرد.
مجلس نهم نخستین مجلسی نیست که اصولگرایان تصمیم به تشکیل فراکسیون‌های سیاسی متعدد می‌گیرند بلکه این اتفاق از مجلس هفتم کلید خورده و فراکسیون‌هایی با نام‌های اصولگرایان مستقل، ائتلاف حزب‌الله و جبهه وفاق و کارآمدی از اصولگرایان منشعب شدند.

محمد خوش‌چهره، عماد افروغ و جمع دیگری از اصولگرایان در مجلس هفتم که اکثریت هم در دست اصولگرایان بود، تصمیم گرفتند فراکسیونی جدید با عنوان اصولگرایان مستقل تشکیل دهند. چهره‌های شاخص اصولگرایان مستقل مانند خوش‌چهره و افروغ دیگر خود را در عرصه رقابت‌های انتخاباتی مجلس هشتم وارد نکردند و به عبارتی ترجیح دادند مدتی را از کنار نظاره گر باشند.

هر چند فراکسیون اصولگرایان مستقل فقط یک دوره مجلس را تجربه کرد اما منش سیاسی آنها طرفداران خود را در میان اهالی سیاست و جامعه حفظ کرده است به طوری که در هر دوره انتخابات از نام‌های شاخص این گروه به عنوان افرادی نام برده می‌شود که ظرفیت حضور در صحنه رقابت‌ها را دارند.

محمد خوش چهره، اقتصاددان و استاد دانشگاه که ریاست فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس هفتم به عنوان رئیس یک فراکسیون تازه تاسیس و منشعب از اصولگرایان را نیز عهده‌دار بوده است، در پی مشخص شدن ترکیب مجلس نهم و شنیده شدن زمزمه تصمیم اصولگرایان برای ایجاد فراکسیون‌های جدید سیاسی با نام‌های متنوعی مانند پایداری، رهروان ولایت، صدای ملت، ایستادگی، رهپویان، جمعیت ایثارگران و ...، با همشهری آنلاین به گفتگو نشست تا به این سوال پاسخ دهد که آیا تعدد فراکسیون‌های سیاسی در مجلس حاکی از یک رفتار مترقی سیاسی است یا خیر ...

خوش چهره در گفتگو با همشهری آنلاین در این باره گفت: رفتارهای سیاسی اگر به همگرایی ملی و افزایش مشارکت و باور و اعتماد مردم نسبت به کارآمدی و توانمندی ارکان قدرت و ارکان تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری کمک کند یک معنا دارد اما اگر یادآور روش و عملکرد مبتنی بر تمامیت‌خواهی، بی‌تقوایی، کم‌تقوایی، بد اخلاقی و بی اخلاقی سیاسی باشد - که در بدترین شکل، درنده‌خویی سیاسی و تخریب یکدیگر است - مفهوم حسادت سیاسی را نشان می‌دهد به جای رقابت سیاسی.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس هفتم افزود: در رقابت، یک فضای سالم و مولد مفهوم پیدا می‌کند که هر کسی در این فضا سعی می‌کند عرضه بهتری از خدمات و کالاهای خود - اعم از کالاهای اقتصادی و سیاسی - را ارائه کند لذا سعی می‌کند هزینه‌های تولید را کاهش و کیفیت را افزایش دهد. بنابراین در عرضه خدمات سیاسی نیز که کیفیت خدمات می‌تواند خود را در امیدوار کردن مردم و افزایش مشارکت‌شان و همچنین در افزایش باور و اعتمادشان متجلی کند بسیار حائز اهمیت و تامین کننده منافع ملی است.

وی افزود: در عین حال، برعکس این قضیه باعث تضعیف منافع ملی می‌شود با این شبهه که منافع صنفی، حزبی، جناحی، نحله‌ای و باندی بالا می‌رود. بنابراین این پیش شرط یا تشخیص فضا است که تعیین می‌کند تعدد فراکسیون‌ها مناسب است یا خیر. باید به نظاره بنشینیم که آیا تعدد فراکسیون‌ها در مجلس نهم به مفهوم افزایش رقابت سالم است یا برعکس، تعدد در فضایی مبتنی بر حسادت سیاسی - که افراطی‌ترین حالتش درنده‌خویی سیاسی است - است که اتفاقاً در این حالت نه تنها تعدد فراکسیون‌ها یک رفتار مترقی محسوب نمی‌شود بلکه یادآور یک قبح و پلشتی و کاستی است.

محمد خوش چهره خاطرنشان کرد: بنابراین به صرف افزایش یا کاهش فراکسیون‌ها در مجلس نباید قضاوت کنیم بلکه باید با تحلیل محتوای رفتار سیاسی و منافعی که خیلی سیاسیون و برخی بازی‌گردانان سیاسی نشان می‌دهند، جواب را پیدا می‌کنیم که آیا تعدد خوب است یا خیر.

وی در پاسخ به اینکه "گفته می‌شود برخی گروه‌های تشکیل دهنده جبهه متحد اصولگرایان (از جمله رهپویان انقلاب اسلامی، جمعیت ایثارگران، موتلفه اسلامی و ...) تصمیم دارند فراکسیون‌های سیاسی جداگانه‌ای در مجلس نهم تشکیل دهند. این تصمیم را چگونه تحلیل می‌کنید؟" گفت: این می‌شود تعدد منافع. باید ببینیم این تعدد منافع آیا در راستای تامین منافع ملی است یا تضعیف کننده منافع ملی است. آیا یک اقدام تاکتیکی است یا استراتژی است. یک موقع است که اقدام تاکتیکی است و توجیه دارد اما ممکن است ماهیت کار است و استراتژی است، آن موقع دیگر توجیه ندارد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved