به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 19 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 08 May

انتقال آب خزر به فلات مرکزی یک برنامه نمایشی است

مطرح‌شدن دوباره انتقال آب دریاچه خزر به فلات مرکزی ایران واکنش‌های زیادی از طرف فعالان محیط زیست دربر داشت. رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران هم این طرح را یک«طرح نمایشی» می‌داند که مطالعات دقیق و مشخصی ندارد.

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه شهری ـ به اعتقاد معصومه ابتکار مطرح شدن این نوع طرح‌ها نتیجه ناتوانی از حفظ محیط زیست و طبیعت است که برای جبران این خلاء‌ها« کارهای نمایشی» دنبال می‌شود.

رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیستایران در گفتگو با CHN مثال‌های فراوانی از این دست کارهای نمایشی دارد. به گفته ابتکار طرح احیای میراث تنوع زیستی ایران و احیای نسل ببر مازندارن و وارد کردن شیر از کشورهای دیگر از جمله کارهایی است که هر کارشناس محیط زیست و حیات وحش و یا ژنتیک از همان اول متوجه می‌شود که نمایشی است و هیچ سنخیتی با واقعیت ندارد.

او در ادامه برنامه انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران را هم از همین دست برنامه‌ها می‌داند و می‌گوید: این طرح مطالعات متقنی ندارد و اگر هم داشته باشد هیچ مرجع علمی و زیست محیطی این مطالعات را تایید نخواهد کرد چرا که اصلا این کار توجیه اقتصادی ندارد.

به گفته رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران اگر همه معادلات فنی و زیست محیطی این کار حل شود از نظر اقتصادی بسیار گران خواهد بود. این آب اول باید توسط آب شیرین‌کن‌ها شیرین شود و باید صدها کیلومتر از ارتفاعات عبور داده شود.

به اعتقاد ابتکار مطرح‌شدن اینگونه کارها در زمانیکه حفاظت صحیح منابع آب در داخل کشور وجود ندارد بی‌مورد است. او در ادامه می‌افزاید: تا یک مقطعی برداشت از آب‌های زیرزمینی در خیلی از مناطق کشور مدیریت می‌شد و محدودیت‌هایی در این زمینه وجود داشت. این محدودیت‌ها هم خیلی جدی بود برای اینکه باید ابتدا اجازه بدهیم که سفر آب تغذیه شود اما در این دولت تحت عنوان کمک به کشاورزان ناگهان تمام محدودیت‌ها لغو شد.

ابتکار با اشاره به اینکه مردم دچار مشکل از لغو محدودیت برداشت آب خوشحال شده‌اند اضافه می‌کند: اما مردم وظیفه ندارند افق بلندمدت برنامه‌ها و عمق و مسائل پشت صحنه را ببینند، این وظیفه دولت‌ها و حاکمیت است که آینده را ببیند. وقتی می‌گوییم میراث یعنی ثروتی که سرمایه است و نمی‌شود امروز خرجش کرد. این ثروت را باید تحت عنوان سرمایه از آن استفاده کرد و متعلق به نسل‌های آینده هم هست. نمی‌شود امروز همه آن را خرج کرد. حق نداریم که نسبت به میراث اینطور فکر کنیم. میراث را ما از کسان دیگری به ارث برده‌ایم و باید آن را به دست آیندگان برسانیم.

او با تاکید بر اینکه طرح انتقال آب خزر به فلات مرکزی حرف تازه‌ای نیست، می‌گوید:این طرح هیچ‌وقت توجیه کارشناسی پیدا نکرد و مورد تایید قرار نگرفت. در این دولت هم خیلی عجولانه و بیشتر با یک نگاه نمایشی به سراغ آن رفته‌اند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved