به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 24 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 13 May

آرايش نامتعارف بدون تعارف يک ‌بيماری است

جوان آنلاين: انسان در معرض آسيب قرار دارد و همه بايد مراقب رفتار خود باشيم، برخي مظاهر خودنمايي، بي‌تقوايي و رعايت نكردن حجاب و عفاف را باعث ايجاد تخريب ماندگار بر اخلاق و سياست جامعه دانستند.
روز گذشته رهبر معظم انقلاب در مراسمي كه به مناسبت ميلاد ياس نبوي حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار شد با تأكيد بر اين كه انسان در معرض آسيب قرار دارد و همه بايد مراقب رفتار خود باشيم، برخي مظاهر خودنمايي، بي‌تقوايي و رعايت نكردن حجاب و عفاف را باعث ايجاد تخريب ماندگار بر اخلاق و سياست جامعه دانستند. آرايش‌هاي نامتعارف و صرف هزينه ميلياردي در كشور ما براي خريدن لوازم آرايشي از بارزترين مصاديق خودنمايي به شمار مي‌رود.
آرايش‌هاي نامتعارف و صرف هزينه ميلياردي در كشور ما براي خريدن لوازم آرايشي از بارزترين مصاديق خودنمايي به شمار مي‌رود.
با عنايت به فرمايشات مقام معظم رهبري و با نگاهي به «سبك زندگي» مردم كشورمان گاهي مي‌توان به روشني رخنه ويروس «مصرف‌زدگي» در جامعه را بر چهره‌هاي زنان و دختران جوان كشورمان مشاهده كرد؛ چهره‌هاي پر رنگ و لعابي كه رفته رفته هويتشان را در لابه لاي اين رنگ‌هاي دروغين گم مي‌كنند و به «خودنمايي» دچار مي‌شوند، پس بايد اين بيماري مهلك را درمان كرد.
نيمه‌اي به وسعت تمام جامعه
زنان به ظاهر نيمي از تركيب جمعيتي جامعه را تشكيل مي‌دهند، اما اين نيمه آنقدر مهم و تأثيرگذار هست كه به تعبير معمار كبير انقلاب صلاح و فساد هر جامعه‌اي در گرو صلاح و فساد زنان آن جامعه باشد و همين نكته محوري سبب شده است براي انحراف جامعه از مسير پيشرفت و توسعه بر سر راه اين قشر مهم و تأثير‌گذار، دام پهن شود. رواج مصرف مواد آرايشي، بد‌حجابي، استفاده ابزاري و از همه مهم‌تر دور كردن زن از نقش حياتي‌اش يعني مادري مهم‌ترين چالش‌هايي است كه در كمين زنان كشورمان ايستاده است.
نشانه‌هايي از يك آفت
به اين اخبار توجه كنيد« ايران رتبه هفتم جهان و آمار ۲۹ درصدي مواد آرايشي مصرفي در منطقه خاورميانه را به خود اختصاص داده است»، « ايران دومين مصرف كننده لوازم آرايش در آسياست»، « ۲/۱ ميليارد دلار از بازار ۲/۷ ميليارد دلاري بازار فروش لوازم آرايشي در خاورميانه به ايران تعلق دارد و به عبارتي يك سوم لوازم آرايشي در بازار خاورميانه متعلق به ايران است»؛ اينها فقط بخشي از اخبار، آمار و ارقامي است كه بيانگر كماي
با عنايت به فرمايشات مقام معظم رهبري و نگاهي به «سبك زندگي» مردم كشورمان گاهي مي‌توان به روشني رخنه ويروس «مصرف‌زدگي» در جامعه را بر چهره‌هاي زنان و دختران جوان كشورمان مشاهده كرد؛ چهره‌هاي پررنگ و لعابي كه رفته رفته هويتشان را در لابه لاي اين رنگ‌هاي دروغين گم مي‌كنند و به «خودنمايي» دچار مي‌شوند، پس بايد اين بيماري مهلك را درمان كرد
مصرف‌گرايي و خودنمايي در ميان يكي از اصلي‌ترين اقشار جامعه در كنترل مصرف و حمايت از توليد ملي، يعني زنان جامعه است. شايد يكي از اصلي‌ترين تبعات رواج افراطي مصرف اين همه مواد و لوازم آرايشي در ميان زنان جامعه، شيوع آفت خود‌نمايي در ميان آنان باشد. زنان غرق شده در گرداب خودنمايي بي‌ترديد از ايفاي اصلي‌ترين نقش‌هاي خود يعني همسري و مادري جا مي‌مانند.
استحاله هويتي
مصرف ۲/۱ ميليارد دلارلوازم آرايشي را با تمام آسيب‌هاي فرهنگي، اجتماعي و بهداشتي‌اش وقتي بگذاريم كنار، تازه مي‌رسيم به سالانه ۸۰۰ ميليون دلار لوازم آرايشي قاچاقي كه به گفته معاون پيشگيري ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز وارد كشور مي‌شود و لوازم آرايشي تقلبي كه در كارگاه‌هاي زير زميني به توليد و حتي با برچسب وزارت بهداشت به فروش مي‌رسد. عوارض فراوان پوستي، حساسيت و بيماري‌هاي ريوي، آسيب‌هاي جبران‌ناپذيري است كه گاهي استفاده بي‌رويه از مواد آرايشي بر چهره و سلامت دختران و زنان ايراني باقي مي‌گذارد، اما اين فقط يك روي سكه است. اين همه هجوم به بازارهاي كشور و سرمايه‌گذاري و تبليغات رسمي و غير رسمي در انواع و اقسام رسانه‌هايي مانند اينترنت و ماهواره براي افزايش مصرف لوازم آرايش و ترويج خود‌نمايي، بيانگر چيست؟ آيا سرگرم كردن زن ايراني به انواع و اقسام كرم‌هاي جوان‌كننده، دارو، قرص و لوازم لاغري، لنزهاي رنگي و بسياري از ابزاري كه علاوه بر تهديد سلامت مي‌تواند هويت ايراني‌اش را تغيير دهد، در محدوده استراتژي غرب براي «استحاله هويتي» مفيد و مؤثر‌ترين قشر كشورمان نيست؟ اگرچه آمار گرايش آقايان به جراحي‌هاي زيبايي مي‌گويد؛مردان هم مي‌توانند گزينه خوبي براي رواج خود‌نمايي باشند.
سياست‌هاي چند لايه براي پرورش خود‌نمايي
نهادينه كردن فرهنگ مصرف و حركت به سوي تلاش در ديده شدن هرچه بيشتر آن هم به هر قيمت، در كشورهاي در حال توسعه يا توسعه نيافته، تامين يك بازار مصرف تضمين شده است. اثبات اين ادعا آمار و ارقام و حجم لوازم آرايشي ورود يافته به كشور چه از مبادي رسمي و چه از مبادي غير‌رسمي است.
دكتر مجيد كاشاني، جامعه شناس و استاد دانشگاه در اين باره به « جوان» مي‌گويد: در كشورهايي كه هنوز موفق به نهادينه كردن صنعت توليد نشده‌اند، اگر توليدي هم صورت بگيرد و كارخانه‌اي راه‌اندازي شود صنايع مصرفي كم دوام با جذابيت‌هاي ظاهري بالا است. اين صنايع وابسته و كم ارزش در راستاي سياست‌هاي استعماري چند لايه‌اي است كه تحت تاثير غول‌هاي تبليغات رسانه‌اي به صورت ناآگاهانه اقدام به خريد و مصرف محصولاتي نظير لوازم آرايشي مي‌كنند. اين عضو هيئت علمي دانشگاه بر مطالعات روانشناختي، مردم شناختي و جامعه‌شناختي غرب بر روي كشورهايي كه قرار است بازار مصرفش شوند اشاره دارد؛ مطالعاتي كه سبب مي‌شود چين به عنوان اصلي‌ترين قطب اقتصادي دنيا براي ورود به بازار مصرف مسلمانان حتي مهر و تسبيح و جانماز توليد كند.
نگذاريم آفت خود‌نمايي ماندگار شود
به نظر مي‌رسد رد پاي آفت خودنمايي و تب مصرف‌گرايي را بايد در جريان رسانه‌اي تبليغات جست‌وجو كرد.
دكتر كاشاني درباره نقش تبليغات در اين باره مي‌افزايد: كوران تبليغاتي كه در عصر ارتباطات از هر سو مردم را احاطه كرده است، سبب مي‌شود مردم بدون آنكه متوجه استحاله فرهنگي خود بشوند بسيار نرم و خزنده به سمت مصرف كالا و خود‌نمايي روي آورند و مصرف بيشتر را به منزله ديده شدن تصور كنند. اين آفت ماندگار اما در حال رخنه كردن در ذهن و باور زنان و جوانان ايراني است و مهم تر از همه، تأثير ماندگار اين ويروس بر اخلاق و سياست جامعه است، پس مسئولان فرهنگي جامعه بايد مطابق تأكيدات رهبر فرزانه انقلاب بكوشند اين درد را درمان كنند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved