يک فوق تخصص گوارش گفت: حدود 7 ميليون نفر در کشور به سندروم روده تحريک پذير مبتلا هستند اغلب افرادي که براي سندرم روده تحريک پذير دارند مراجعه مي کنند در زندگي نگراني، اضطراب و افسردگي دارند.
فرهاد واحدي در گفتوگو با فارس در مورد سندرم روده تحريک پذير و علائم آن خاطرنشان کرد: سندرم روده تحريک پذير بيماري نيست بلکه مجموعهاي از علائم است که بيشتر در زنان و سنين پايين ديده ميشود و تقريباً 10 درصد جمعيت کشور با اين سندرم درگيرند.
به گفته اين فوق تخصص گوارش 70 افرادي که به پزشکان براي درمان اين مشکل مراجعه ميکند به درصد خفيف آن مبتلا هستند.
واحدي تغيير شکل و نحوه دفع مدفوع، نفخ و درد شکم را از جمله علائم سندرم روده تحريک پذير(IBS) عنوان کرد و گفت: همه اينها در حالي است که وقتي معاينات و کارهاي تشخيصي انجام مي شود هيچ يک از اعضاي گوارشي فرد علائم مشخصهاي مانند عفونت يا زخم نداشته و سالم است. عضو هيات علمي علوم پزشکي تهران معاينه کامل بيمار و گرفتن شرح حال کامل وي را در تشخيص سندرم روده تحريک پذير مهم دانست و گفت: اينکه به بيمار اطمينان دهيد که بيماري خاص گوارشي مانند سرطان ندارد 50 درصد درمان ميشود اما نگراني به اين قضيه دامن ميزند.
وي در پاسخ به اينکه گفته ميشود استرسهاي تکان دهنده و شديد ميتواند به يک مرتبه عامل ايجاد سندرم روده تحريک پذير باشد گفت: تئوريهاي زيادي راجع به منشأ ايجاد اين مشکل مطرح است ولي ژنتيک، ميکروبهاي داخل روده و ارتباط بين مغز و ميکروب هاي داخل روده در اين امر دخيل هستند.واحدي تاکيد کرد: اغلب افرادي که از بيماري شکايت دارند دچار افسردگي يا اضطراب هستند و به مواد غذايي خاص مانند قند موجود در شير و خامه حساسيت دارند که با خوردن اين مواد بلافاصله نفخ ميکنند.اين فوق تخصص گوارش استفاده از چاي پررنگ، قهوه و نوشابه را براي اين دسته افراد نامناسب دانست.