علاء الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اعتدال ، گفت: مجلس هشتم در عرصه های مختلفی چون قضایی، اقتصادی و مسائل راهبردی کارهای مختلفی را انجام داد و خیلی از خلاء های قانونی در این مجلس برطرف شد و در عرصه های مهم سیاسی هم مجلس هشتم دست به کارهای مهم و شجاعانه ای زد که نمونه آن کاهش روابط با انگلیس بود ؛ حمایت جدی نمایندگان مجلس هشتم از اقدامات صلح آمیز هسته ای و سیاست های نظام و مشخصا شورای عالی امنیت ملی نیز از موارد مهم عملکرد مجلس بود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در ارتباط با مجالس جهانی ، در سطوح مختلف، رییس مجلس و ریاست کمیسیون ها و گروه های دوستی ارتباطات بسیار خوبی بر گزار شد ؛ در زمینه فعالیت های جمعی جهانی و منطقه ای در قالب بین المجالس اسلامی ، جهانی و اتحادیه پارلمان های آسیایی، کار فعالی را مجلس هشتم عرضه کرد.
بروجردی افزود: در بعد دیگر مسئولیت مجلس که نظارت است با یک سازکار سازمان یافته نظارتی شاهد عملکرد خوبی بودیم ؛ دقت در نحوه اجرایی شدن مصوبات هم از کارهای مهم مجلس هشتم بود، زیرا قانون گذاری زمانی ارزش دارد که قوانین به مرحله اجرا برسد ؛ این پیگیری ها در مجلس هشتم با یک سازکار جدید ، شفاف و فعال صورت گرفت.
وی گفت: در کاستی های مجلس می توان به تعدد قوانینی که از گذشته های دور باقی مانده و دارای مشکل است ، اشاره کرد ؛ برخی از این قوانین نیازمند تغییر است ، به نظر می رسد در سال جاری که به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ملی نام گذاری شده است باید در برخی موارد تسهیل شود و شرایط برای تولید و صادرات ایجاد شود تا در جاده هموارتری در دهه چهارم انقلاب که دهه پیشرفت و عدالت است ، حرکت کنیم.
بروجردی تصریح کرد: در بعد نظارتی مجلس ، باید گونه ای بتوانیم بعد از انجام نظارت و مشاهده کاستی ها ، با تعامل و توافق با دولت کاستی ها را برطرف کنیم و قانون مصوب به مرحله اجرا در بیاید؛ البته با ساز و کار تعامل و هماهنگی بین قوا که از سوی رهبری با انتصاب آیت الله شاهرودی رقم خورده است حرکت های خوبی شاهد بوده ایم ، اما باید بتوانیم در سطوح مختلف این نظارت را در مرحله ای که اجرا شدن قوانین دارای کاستی هایی است ، عمل کنیم.
تحولات اتفاق افتاده در این دوره چهارساله مجلس هشتم مثل بیداری اسلامی و تحولات سیاسی منطقه نیز بسیار پر اهمیت بود که نقش مجلس هم در این ارتباط بسیار چشمگیر بود ؛ در عرصه مدیریتی مجلس هشتم نیز شاهد مدیریت موفق از سوی دکتر لاریجانی بودیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در عرصه سیاست برون مرزی و فعالیت های بین المللی ، عملکرد مجلس هشتم بسیار قابل توجه بود و مجلس هشتم با موضع گیری های سیاسی و انقلابی در عرصه های مختلف حضوری فعال داشت.
وی ادامه داد: طبیعت نظام های آزاد است که داری ساز و کار مردم سالاری است که در کشورهای اسلامی ، ایران به عنوان سر آمد مردم سالاری دینی مطرح است؛ اختلاف نظر میان دولت و مجلس طبیعت این آزادی است و نمی توان تصور کرد هیچ گونه اختلاف نظری بین دولت و مجلس نباشد ؛ در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز اگر مشاهده و مطالعه کنید ، خواهید دید که این گونه اختلاف نظر ها بین مسئولین اجرایی و قانون گذاران وجود دارد ، اما این اختلافات باید با محوریت مسائل راهبردی نظام به خصوص در عرصه مسائل کلان و سیاست خارجی ، به سرانجام برسد.
بروجردی گفت: بایستی کمیته مشترک بین مجلس و دولت نقش مهمتری را ایفا کند و تلاش شود اختلافات کمتر به رسانه ها و عرصه تبلیغ کشیده شود ، البته ما هیچ مساله پنهانی از ملت نداریم ، ولی تریبون آزاد خاصیتش این است که دشمنان از این بحث ها سوءاستفاده می کنند.
وی خاطرنشان کرد: رییس مجلس با توجه به جایگاهی که در عرصه ملی دارد ، باید مظهر اقتدار مجلس باشد ؛ هم در درون کشور و هم در عرصه منطقه ای و بین المللی به خوبی از مواضع نظام و نقطه نظرات مقام معظم رهبری و ولایت دفاع و حمایت کند؛ رییس مجلس با توجه به اینکه تنها نماینده ای است که در تمام روزهای مجلس حق سخنرانی و اعلام مواضع در آغاز جلسات مجلس را دارد ، باید بتواند از طریق مجلس اقتدار نظام را به نمایش بگذارد.
بروجردی گفت: در مدیریت داخلی مجلس که کار بسیار مشکلی نیز است، از طریق داشتن رابطه منطقی و حسنه با تک تک نمایندگان و فراکسیون های محتلف و با سلایق مختلف ، رییس مجلس باید بتواند مدیریت مجلس را به نحو احسن که مورد پذیرش نمایندگان است اعمال کند.
وی افزود: رییس و هیئت رییسه مجلس بایستی به گونه ای مجلس را هدایت کنند تا مجلس بتواند نقش خود را در جهت تامین منافع ملت و نیاز های آنها در عرصه های مختلف به خصوص اقتصادی داشته باشد و بتواند براساس سند چشم انداز 20 ساله و برنامه پنجساله توسعه در دهه چهارم انقلاب که دهه پیشرفت و عدالت است و برای تحقق نقطه نظرات و شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده ، نقش خوب خود را ایفا کند.
بروجردی ادامه داد: دکتر حداد از دوستان مجلسی من از دوران مجلس ششم هستند که اقلیت بودیم ؛ فکر می کنم نیاز به مقایسه میان وی و دکتر لاریجانی نیست، اما به دلایل مختلف ، دکتر لاریجانی چون در عرصه منطقه ای و جهانی تجارب بسیار خوبی در طول چند دهه گذشته داشته اند و در عرصه مدیریت هشتم هم مدیریتی قوی از خود نشان دادند، امتیازات بسیار خوبی برای ریاست مجلس نهم دارند و ایشان را به عنوان یک گزینه برتر برای مدیریت مجلس نهم باید عرضه کرد.
وی افزود: اگر بخواهیم وقت و انرژی مجلس را برای بگو و مگو های ناشی از اختلاف نظر سیاسی به خصوص در مجموعه اصولگرایان بگذاریم، زمان زیاد و انرژی کافی برای خنثی کردن توطئه های دشمن و کار در منطقه را از دست خواهیم داد که این در شان نظام نیست ؛ در مجلس نهم هم باید به جای ایجاد فراکسیون های سیاسی ، فراکسیون هایی چون محیط زیست ، اشتغال و با موضوعات و کارکردهای اقتصادی ایجاد شود تا مجموعه ای که در فراکسیون ها با تخصص حضور دارند به تحقق سیاست های نظام کمک کنند.