انتخابات ریاست جمهوری مصر در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه 23 و 24 ماه مه (سوم و چهارم خردادماه) برگزار می شود. این انتخابات نخستین انتخابات آزاد دموکراتیک طی شش دهه گذشته در مصر است.
در انتخابات ریاست جمهوری مصر دوازده نامزد برای بدست آوردن کرسی ریاست جمهوری باهم رقابت می کنند و در صورتی که هیچ یک از نامزدها نتوانند اکثریت آراء را در دور نخست کسب کنند، انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد.
از این بین "عمرو موسی" و "عبدالمنعم عبدالفتوح" و همچنین "محمد مرسی" مطرح ترین نامزدها و از شانس بیشتری نسبت به دیگر رقبای خود برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مصر برخوردارند.
عبدالمنعم عبدالفتوح و محمد مرسی، دو نامزد مورد حمایت اسلامگرایان هستند و عمرو موسی، دیپلمات سابق مصری نماینده غیراسلام گرایان است.
نتایج نظرسنجی های بعمل آمده در مصر نشان می دهد رقابت گسترده و تنگاتنگی میان این سه نامزد تصدی سمت ریاست جمهوری مصر در جریان است.
مردم مصر نیز بی صبرانه در انتظار برگزاری نخستین انتخابات دموکراتیک ریاست جمهوری این کشور در ده های اخیر هستند با این امید که این انتخابات زندگی بهتری را برای میلیونها تن از مردم فقیر مصر به ارمغان آورد. در حال حاضر میلیون ها نفر در این کشور در زیر خط فقر زندگی می کنند.
نامزد پیروز در انتخابات ریاست جمهوری مصر با مشکلات زیادی مواجه است، زیرا مردم مصر خواهان رفاه و بهبود زندگی وعدالت اجتماعی هستند که مدتها است از آن بی بهره بوده اند.
براساس آمارهای بانک جهانی که در سال 2011 منتشرشده است، تقربیا نیمی از مردم مصر مجبورند تنها با دو دلار در روز زندگی کنند.
در انتخابات ریاست جمهوری مصر پنجاه میلیون نفر از هشتاد و دو میلیون جمعیت این کشور واجد شرایط رای دادن هستند.
براساس آخرین گزارشها، ارتش مصر تدابیر امنیتی ویژه ای را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تدارک دیده است.
به گفته خبرنگاران، اوضاع در شهرهای مصر قبل از اتنخابات روز چهارشنبه آرام است و مردم بی صبرانه در انتظار برگزاری انتخاباتی هستند که هیچ کس نتیجه آن را نمی داند.
نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر هر چه باشد، نقطه عطفی در تاریخ این کشور به شمار می رود.