سایت دیگربان: سایت «تریبون مستضعفین» گزارش کرد ۱۳۰ دانشجوی مقاطع تحصیلات تکمیلی با انتشار نامهای پذیرش پروتکل الحاقی از سوی جمهوری اسلامی در مذاکرات بغداد را «فاجعه» خواندهاند.
در متن این نامه که روز چهارشنبه (سوم خرداد) همزمان با آغاز مذاکرات ایران با گروه ۱+۵ در بغداد منتشر شده٬ آمده است: «فاجعهای به نام پذیرش پروتکل الحاقی بر اساس تجربیات گذشته هیچ منطق عقلی و علمی ندارد.»
این نامه که خطاب به سعید جلیلی نوشته شده٬ افزوده است: «به هیچ وجه عاقلانه نیست اجازه داده شود تا آنها {بازرسان آژانس} با استفاده از اختیاراتی که پروتکل در اختیار آنها قرار میدهد به بازدید تاسیسات بپردازد.»
امضاکنندگان این نامه به صراحت اعلام کردهاند: «هرگونه بازگشت به اقدامات صورت گرفته قبلی از جمله پذیرش پروتکل الحاقی، بازگشت به بیانیه تهران، متوقف کردن پیشرفتهای هستهای، تعلیق حتی جزئی هر کدامیک از تاسیسات و رفتارهایی از این قبیل عبور از خطوط قرمز گفتمان انقلاب بوده و صد در صد محکوم است.»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «ما و ملت مبارز و ایستاده ایران به فشارهای سیاسی و رسانهای وارده به تیم مذاکرهکننده در خارج و داخل برای بزرگنمایی مشکلات و موثر دانستن تحریمها واقفیم ولی هیچگاه هیچگونه تصمیمگیری با توجیه تحت فشار بودن را به رسمیت نخواهیم شناخت.»
سیام اردیبهشت ماه نیز جنبش عدالتخواه دانشجویی با انتشار بیانیهای نسبت به هرگونه عقبنشینی جمهوری اسلامی در مذاکرات بغداد هشدار داده و اعلام کرده بود ادامه بیاطلاعی مردم از روند مذاکرات باعث «بیاعتمادی» خواهد شد.
این جریان دانشجویی به صراحت اعلام کرده است: «بازگشت به بیانیه تهران و یا پذیرش پروتکل الحاقی که میدانیم با هیچ منطق عقلایی سازگاری ندارد، خط قرمز اساسی ماست.»
دور دوم مذاکرات تهران با گروه ۱+۵ از روز چهارشنبه (سوم خرداد) در بغداد آغاز شده و از جزئیات آن تاکنون گزارشی منتشر نشده است.
پس از پایان دور اول مذاکرات که ۲۶ فروردین در استانبول برگزار شد٬ گزارشهایی غیر رسمی از عقبنشینی جمهوری اسلامی در برنامه هستهای خود منتشر شده که تاکنون مقامهای تهران درباره این گزارشها سکوت کردهاند.
اجرای پروتکل الحاقی از سوی جمهوری اسلامی از سال ۱۳۸۴ در پی مصوبه مجلس به حالت تعلیق درآمده است.
در سال ۱۳۸۲ جمهوری اسلامی با اجرای این پروتکل٬ فعالیتهای مربوط به غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد و به بازرسان آژانس اجازه داد به صورت سرزده از مراکز اتمی و در برخی موارد از محیط های نظامیاش بازدید کنند.