به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 17 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Wednesday 06 June

فاز جديد پوشش اسلامی کليد خورد

ابتکار: با راه‌اندازي ژورنال اسلامي، اجراي قانون مد و لباس اسلامي وارد فاز جديدي مي‌شود. تحرکات دستگاه‌هاي اجرايي از وزارت ارشاد گرفته تا وزارت علوم براي يک‌دست کردن و اسلامي کردن پوشش حداقل در دستگاه اجرايي و زيرمجموعه آن نشان مي‌دهد که عزم مسئولان براي اسلامي کردن پوشش مردان وزنان کشور جزم شده‌است.
قائم مقام وزير کشور در تازه‌ترين اظهارنظر، درباره اسلامي کردن پوشش مردان و زنان کشور مي‌گويد که مد و لباس‌هاي جديد اسلامي در راه است و قرار است که ژورنال‌هاي اسلامي تهيه ‌شود. مدتي قبل هم مسئولان دانشگاهي از ايجاد برند دانشگاهي «پرنيان» براي توليد لباس خبر داده بودند. صحبت‌هايي هم مبني بر متحدالشکل کردن لباس در ارگان‌هاي اداري به گوش مي‌رسد و حتي در بعضي مراکز و ادارات به مرحله اجرايي رسيده‌است.
قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره متولي اصلي ترويج عفاف و حجاب در كشور گفت: در دسته‌بندي براي انجام مسئوليت‌ها در حوزه حجاب و عفاف، دستگاه‌ها به سه گروه تقسيم شده‌اند و وظيفه اصلي به عهده دستگاه‌هايي همچون آموزش و پرورش، صدا و سيما، وزارت علوم، وزارت ارشاد و سازمان تبليغات گذاشته شده‌است.
عليرضا افشار، با بيان اينكه ترويج مسئله حجاب و عفاف تنها بر عهده يك دستگاه مشخص نيست، تصريح كرد: همه دستگاه‌ها بايد همكاري و هماهنگي لازم را با يكديگر در اين رابطه داشته باشند تا به اهداف تعريف شده در حوزه حجاب و عفاف دست پيدا كنيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه دستگاه‌ها چه برنامه‌هايي را در حوزه ارائه الگوي مناسب انجام داده‌اند، گفت: نبود يك الگوي مناسب كمبود و خلائي بود كه قانون نيز آن را احساس كرد و در مجلس شوراي اسلامي قانوني تحت عنوان مد و لباس تصويب شد كه وظيفه اجراي آن به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و در اين راستا كارگروهي تعيين و همكاري با دستگاه‌ها آغاز شده‌است. وي ادامه داد: در حال حاضر كارهاي خوبي جهت تهيه ژورنال‌هاي مد و لباس با پوشش اسلامي تهيه شده و حمايت از صنف طراحان و توليدكنندگان و همچنين عرضه‌كنندگان مد و لباس در دستوركار قرار گرفته‌است.
قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي با بيان اينكه صرف برگزاري نمايشگاه مد و لباس نمي‌توانيم به اهداف تعريف شده در حوزه حجاب‌وعفاف دست پيدا كنيم، گفت: پيش از اين خلاء مد و الگوي لباس اسلامي وجود داشت اما در حال حاضر وزارت ارشاد كارهاي خوبي را در اين زمينه انجام داده است كه مرحله طراحي و توليد را پشت سر گذاشته اما تا رسيدن به فرآيند عرضه و اقتصادي شدن زمان مي‌برد.
افشار همچنين قابل رقابت نبودن توليدات داخلي پوشاك را در مقايسه با انواع خارجي آن، ناشي از قيمت اين نوع كالاها عنوان كرد.
به گزارش قانون، پنج سال پيش بود که قانوني تحت عنوان «قانون مد و لباس» در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد که البته هيچ‌گاه به مرحله اجراي کامل نرسيده است. به نظر مي‌رسد اين بار و به ويژه در سال 91 مسئولان عزم دوباره خود را براي اجراي اين قانون اسلامي جزم کرد‌ه‌اند؛ آنگونه که قائم مقام وزير کشور بر اجرايي بودن اين قانون تأکيد کرده و گفته که وظيفه اجراي آن به عهده آموزش‌وپرورش، صدا و سيما، وزارت علوم، وزارت ارشاد و سازمان تبليغات است و در اين راستا کارگروهي تعيين و همکاري با دستگاه‌ها آغاز شده است.مسئولان امر براي اجراي چنين طرح‌هايي و حتي قانون مد و لباس، تأکيد بر هويت ايراني و اسلامي را مبناي اصلي قرار داده‌اند. به گفته مجلسي‌هاي دور هشتم، هدف از تصويب قانون مد و لباس تقويت و حفظ هويت ايراني اسلامي، ترويج الگوهاي ايراني، هدايت بازار توليد و ترغيب مردم براي استفاده از توليدات ايراني و اسلامي است. اين هدف‌ها در گفته مسئولان مبني بر متحدالشکل کردن لباس دانشجويان هم ديده مي‌شود؛ لباس‌هايي متناسب با هويت ملي و اسلامي.
هرچند در حال حاضر آنچه به عنوان فرم رسمي پوشش در مدارس و ارگان‌هاي اداري و دانشگاه‌ها ديده مي‌شود، مانتو و مقنعه است اما اين پوشش از لحاظ مدل و رنگ يکسان نيست و همين تنوع طلبي چندان با مذاق مسئولان سازگار نيست.
مسئولان امر در وزارت کشور مي‌گويند که رايزني‌هاي لازم براي تشکيل کميته لباس مشاغل با وزارت ارشاد انجام شده و وظيفه اين کميته طراحي لباس فرم زيبا و هم‌سو با ارزش‌هاي ديني- ملي ايران است. اين طراحي لباس فرم و مشاغل براي گروه‌هاي اصلي نظير گروه‌هاي کارمندي، کارگري، کادر بيمارستان‌ها، مهمان‌داران و پرسنل شرکت‌هاي هواپيمايي، بانک‌ها و دانشجويان انجام مي‌شود.از طرف ديگر قرار است دانشگاه‌هاي معتبر کشور براي متحدالشکل کردن لباس دانشجويان دست به دست هم دهند تا هويت اسلامي و ايراني دانشجويان حفظ شود. در همين راستا معاون فرهنگي دانشگاه الزهرا خبر از ايجاد برند دانشگاهي «پرنيان» براي توليد لباس داده و گفته که پرنيان يک برند کشوري و دانشگاهي است و علاوه بر دانشگاه الزهرا، دانشگاه تهران نيز در توليد آن همکاري دارد.
اگرچه بارها مسئولان وزارت علوم طرح يکسان‌سازي لباس دانشجويي را تکذيب کرده‌اند اما زمزمه اين کار بيشتر در سال گذشته بيان شده است، تا جايي که وزارت کشور به عنوان حامي تمام برنامه‌هاي ترويج عفاف و حجاب بر اساس مسئوليتش بخش‌هايي از اين برنامه را برعهده گرفته است. به هر حال به نظر مي‌رسد، مسئولان اجرايي کشور قصد دارند در سال جديد با تأکيد و تمرکز بيشتري طرح مد و لباس اسلامي را اجرايي کنند. طرحي که گفته مي‌شود عالي رتبه‌ترين مقامات کشور هم از اجراي آن حمايت مي‌کنند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved