ایرنا: نماینده جمهوری اسلامی در هیات عامل اوپك، تخلف برخی اعضای این سازمان از سهمیه های تولید نفت را از دلایل اصلی كاهش بهای نفت دربازارهای جهانی برشمرد.
'سیدمحمدعلی خطیبی طباطبایی' روز شنبه ضمن اظهار این مطلب به خبرنگار ایرنا، گفت: تولید نفت اوپك اكنون حدود 2 میلیون بشكه در روز بیش از سقف رسمی این سازمان است. اعضای اوپك در نشست دسامبر 2011 ،سقف تولید 30 میلیون بشكه نفت در روز را مصوب كردند.
وی با بیان اینكه عربستان و دو متحد دیگرش ( كویت و امارات متحده عربی) بزرگترین متخلفان اوپك به شمار می روند و مسببان اصلی كاهش بهای نفت در بازار هستند، افزود: عربستان از سوی كشورهای بزرگ مصرف كننده نفت خام دنیا تحت فشار است تا بازار نفت را آرام كند و با عرضه زیادتر نفت به بازار ، این درخواست را عملی كرده است.
به گفته ی خطیبی، كشورهای اروپایی برای اجرایی كردن تحریم های نفتی علیه جمهوری اسلامی از اول ماه ژوئیه 2012 و حزب دموكرات امریكا برای پایین آوردن بهای نفت و بنزین در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این كشور، بر عربستان فشار آورده اند تا با افزایش تولید نفت، بازار نفت را اشباع كند و بدنبال آن قیمت نفت از یك پایه پایین تری ، بالا رود.
وی درباره اینكه آیا اعضای اوپك در نشست هفته جاری خود در وین به عملكرد دیگر كشورهای عضو در خصوص اعمال تحریم علیه یك عضو ، اعتراض خواهند كرد یا خیر، گفت: وزیر نفت كشورمان با ارسال نامه ای به دبیرخانه اوپك به این مساله اعتراض و عنوان كرده است، در شرایطی كه یك كشور تحریم می شود و دو تا سه كشور درصدد جبران برمی آیند ، در چارچوب فعالیت در یك سازمان درست نیست و براینكه اعضای اوپك نباید برعلیه هم كار كنند، تاكید كرد.
نشست وزرای نفت اوپك پایان هفته جاری ( 25 خرداد ماه ) در وین برگزار می شود.
نماینده ایران در هیات عامل اوپك در خصوص اینكه وزرای نفت اوپك در نشست هفته جاری خود چه تصمیمی اتخاذ خواهند كرد، گفت: در این جلسه وضعیت بازار نفت ، رشد اقتصادی كشورهای بزرگ مصرف كننده دنیا و عرضه و تقاضای نفت درنیمه دوم سال میلادی جاری بررسی خواهد شد و نسبت به تولید نفت سازمان تصمیم گیری می شود.
خطیبی تاكید بر پایبندی اعضای اوپك به مصوبه قبلی تولید 30 میلیون بشكه نفت در روز و یا رسمیت بخشیدن به سقف فعلی تولید نفت را از گزینه های احتمالی تصمیم اوپك در نشست 25 خرداد ماه عنوان كرد.
وی افزود: برخی اعضای اوپك با این استدلال كه تقاضای برای نفت اوپك در نیمه دوم سال 2012، 31 میلیون بشكه در روز برآورد شده است، اصرار دارند كه سقف رسمی تولید نفت اوپك با یك میلیون بشكه افزایش به 31 میلیون بشكه در روز برسد. ایران و تعدادی دیگر از اعضای اوپك مانند ونزوئلا و الجزایر با این دیدگاه مخالف هستند.