به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 27 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 16 June

رشد چشمگیر سرانه مطالعه در کشور: ۳۵ ثانیه

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: بر اساس آخرین نظرسنجی های صورت گرفته و جمع بندی که مربوط به سال 1389 است، سرانه مطالعه کتاب در کشور به 18 دقیقه و 47 ثانیه رسیده است.
ایرنا گزارش داد: منصور واعظی در جمع خبرنگاران در گرگان افزود: نتایج میزان سرانه مطالعه کشور در سال گذشته، تا دو ماه دیگر مشخص می شود، زیرا ما نظرسنجی ها و ارزیابی های خود را بعد از پایان هر سال انجام می دهیم و میزان مطالعه در سال 90، به تازگی نظرسنجی شده است.

به گفته وی، سرانه مطالعه در کشور از رشد خوبی برخوردار بوده به طوری که در سال 1353، این میزان تنها در شهرها دو دقیقه بوده است و در دومین سنجش که در سال 1378 انجام گرفت سرانه مطالعه به هفت دقیقه افزایش یافت. وی تصریح کرد: اولین سنجش ملی که هم شهرها و هم روستاها را شامل می شد، در سال 1387 انجام شد که در آن سنجش میزان مطالعه به 18 دقیقه رسید.

وی ادامه داد: از آن سال تصمیم گرفته شد تا سرانه مطالعه هر سال سنجش شود، به طوری که در سال 1388 سرانه به 18 دقیقه و 12 ثانیه و در سال 1389 به 18 دقیقه و 47 ثانیه افزایش یافت. واعظی در ادامه گفت: در خصوص سرانه مطالعه در کشور، آمارهای شبهه برانگیزی منتشر شد و این تصویر ساخته شده که ایران در زمینه مطالعه و کتابخوانی، عقب است که یک تصور غلط محسوب می شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: آمار سال 1389 تنها در بخش کتاب در فضای فیزیکی و فضای مجازی بوده که در آن سال، میزان مطالعه در فضای مجازی در بخش کتاب کمی بیش از 3 دقیقه بوده است.

به گفته وی، براساس همان آمارها، سرانه مطالعه و خواندن در کشور اعم از کتاب، قرآن و ادعیه، روزنامه و نشریات، سایت های خبری و هر آن چه که خواندنی باشد، جدا از خواندن های تکلیفی به 79 دقیقه رسیده است. از مقدار 79 دقیقه، 18 دقیقه و 47 ثانیه مربوط به کتاب، 20 دقیقه مربوط به قرآن و ادعیه و مابقی زمان مربوط به بخش های دیگر می باشد.

وی یادآور شد: امروز جمهوری اسلامی ایران از کشور ترکیه در زمینه سرانه مطالعه پیشی گرفته و در منطقه اول و در دنیا جزو کشورهای برتر هستیم و در حال پیشی گرفتن از مصر نیز می باشیم، اما از کشورهای اسکاندیناوی، روسیه و گرجستان نیز عقب تر هستیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خصوص روش های سنجش میزان مطالعه گفت: در این مورد از مدل جهانی استفاده می شود که مدل تصادفی 17 هزار نفری می باشد و براساس آن به هر استان 500 سهمیه اختصاص می دهیم و به برخی نیز بیشتر که آن سهمیه هم بین روستاها و شهرها تقسیم می شود. به گفته واعظی، درصد خطا در نظرسنجی 500 نفری 5/4 درصد است، اما در 17 هزار نفری کمتر از 5/1 درصد خواهد بود.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved