يك فوق تخصص مغزو اعصاب با بيان اين كه تخمين زده ميشود شمار مبتلايان به سكتههاي مغزي در كشور به حدود 200 هزار نفر در سال برسد، اظهار كرد: حدود 60 درصد از مبتلايان به سكته هاي مغزي در صورت اتخاذ راهكار درماني مناسب، زنده ميمانند و ميتوانند با وجود آسيبهاي جزئي مستقل به زندگي عادي بازگردند.
دكتر عسكر قرباني در گفت وگو با ايسنا، درباره شيوع سكتههاي مغزي در كشور عنوان كرد: آمار سكتههاي مغزي در ايران بر اساس توزيع جمعيت با كشورهاي اروپايي برابر است كه يك علت آن نيز به مسائل ژنتيكي بازميگردد. به عنوان مثال در كشورهايي نظير چين و ژاپن آمار سكتههاي قلبي بيشتر است.
وي ادامه داد: حدس ميزنيم با توجه به جمعيت آمريكا كه چهار برابر جمعيت ايران است و سالانه شاهد 800 هزار مورد سكته مغزي است، در ايران حدودا 200 هزار مبتلا به سكته مغزي در سال داشته باشيم.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به نتايج حاصل از يک مطالعه تحقيقاتي در يکي از بيمارستانهاي بزرگ تهران، عنوان کرد: به طور معمول حدود 10 تا 15 درصد افرادي که به عارضه سکته مغزي دچار ميشوند، جان خود را از دست ميدهند و حدود 30 درصد از کار افتاده و فلج ميشوند.
اين فوق تخصص مغزو اعصاب افزود: براي 60 درصد باقي مانده نيز در صورت اتخاذ راهكارهاي درماني مناسب از سر گرفتن زندگي عادي امكان پذير است و اين بيماران ميتوانند با وجود آسيبهاي جزئي زندگي مستقلي داشته باشند.
قرباني درباره روشهاي جديد درمان تومورهاي مغزي توضيح داد: در گرفتاريهاي پرعروق مغزي براي اين كه خارج كردن تومور براي جراح آسانتر شده و خونريزي در حين عمل كمتر شود، مادهاي به رگها تزريق ميكنند كه آن را مسدود كند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اضافه كرد: مزيت نخست انجام اين طرح اين است كه خونريزي كمتر خواهد شد و دوم آن كه گاهي تومورها در مكاني قرار گرفتهاند كه دچار خونريزي ميشوند مانند تومور كف جمجمه كه استفاده از اين راهكار در اين خصوص موثر خواهد بود.