تهران – مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، گفت: هم اکنون در استان های کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و گیلان نوبت بندی آب وجود دارد.
به گزارش ایرنا، ‘سیدمهدی ثمره هاشمی’ روز یکشنبه در نشستی خبری گفت: سال گذشته نوبت بندی آب در ۱۴ شهر اجرا شد و امسال به ۱۰ شهر کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه این ۱۰ شهر کوچک هستند و حداکثر دو هزار مشترک آب دارند، ابراز امیدواری کرد با اجرای طرح های در دست اقدام تا پایان تیرماه تمامی این شهرها از نوبت بندی آب خارج شوند.
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ادامه داد: با توجه به کمبود منابع آبی در دشت مرکزی، طرح آبرسانی به این مناطق از سالها پیش مطرح شده و تحقیقات زیادی را به خود اختصاص داده است.
به گفته ی ثمره هاشمی، در مرحله نخست، انتقال ۲۰۰ میلیون متر مکعب از حوزه دریای خزر مطرح شد و در ادامه با سه خط دیگر، حجم آب انتقالی دراین طرح به ۵۰۰میلیون متر مکعب در سال می رسد.
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، اظهار کرد: علاوه بر این طرح، طرح های شیرین سازی و انتقال آب از دریاهای جنوب به دشت مرکزی نیز مد نظر قرارگرفته است.
**پیشنهاد آبفا برای قیمت آب در مرحله دوم هدفمندی
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در ارتباط با قیمت آب در فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ، گفت: قیمت تمام شده اب حدود دو سال گذشته با بررسی های مختلف مشخص و به ستاد هدفمندی ارائه شد. افزایش قیمت در این مرحله حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از قیمت تمام شده را پوشش داد.
وی همچنین هر گونه بحث در مورد قیمت آب میان دستگاه های زیرمجموعه وزارت نیرو را رد کرد.
** ۵۹ طرح آب و فاضلاب در طرح های مهر ماندگار
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ۴۱ طرح آبرسانی و ۱۸ طرح فاضلاب جزو طرح های مهر ماندگار است.
ثمره هاشمی دلیل تمام نشده برخی از طرح های آب و فاضلاب کشور را عدم تامین اعتبار این طرح ها عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت برخی از این طرح ها، روند اجرایی پروژه ها در قالب طرح های مهر ماندگار ادامه می یابد.
** هدفمندی و صرفه جویی ۶٫۵ درصدی مصرف آب
وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته اجرای قانون هدفمندی یارانه ها موجب صرفه جویی ۶٫۵ درصدی در مصرف آب شده است، گفت: با توجه به اینکه تنها سه ماه از سال جاری گذشته است، اکنون نمی توانیم ارزیابی دقیقی از افزایش یا کاهش مصرف آب داشته باشیم، چرا که هر سال حدود ۷۰۰ هزار مشترک اضافه می شود و مسکن مهر نیز میزان نیاز به آب را افزایش می دهد.
** بدهی آبفا به ۲۵۰ میلیارد تومان رسید
وی مطالبات پیمانکاران از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور را ۲۵۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: بخشی از این مطالبات از محل فروش اوراق مشارکت، فروش اموال و دارایی های مازاد در شرکت های آب و فاضلاب، واگذاری سهام شرکت های دولتی مطالبات پیمانکاران پرداخت می شود.
** فروش ۵۸۵ میلیارد تومان اوراق مشارکت درسال ۱۳۹۰
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: در سال گذشته شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ۳۱۵ میلیارد تومان و شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان ۲۷۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت عرضه کردند و امسال نیزانتشار ۱۸۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای بخش فاضلاب در نظر گرفته شده است.