خبرگزاری فارس: مذاکرات جمهوری اسلامی و گروه 1+5 ساعت 11 به وقت تهران (11:30 به وقت مسکو) با حضور هئیتهایی از آلمان، انگلیس، آمریکا، فرانسه، روسیه و چین و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هتل "حلقه طلایی" مسکو آغاز شد. این مذاکرات امروز و فردا در این محل برپاست.
این در حالیست که دیدار سعید جلیلی و کاترین اشتون که قرار بود یکشنبه شب در مسکو برگزار شود، برگزار نشده است.
احتمال شکست مذاکرات
خبرگزاری مهر: بی توجهی نمایندگان گروه 1+5 به تفاهمات مذاکرات قبلی مخصوصا بیانیه بغداد باعث می شود نشست امروز از پیش شکست خورده تلقی شود. رفتار اعضای 1+5 تضمین کننده ادامه مذاکرات و یا شکست و درجا زدن بر مسائل و گفت وگو های قبلی است.
اعضای گروه 1+5 برای حضور در مذاکرات نه برنامه مدون و روشنی دارند و نه اختیارات کافی برای تصمیم گیری در جلسه را دارا می باشند. از اینرو پیشنهادات اصلی مذاکرات توسط طرف ایرانی طرح و مدیریت می شود. بر این اساس یکی از مطالبات جدی ایران پافشاری بر آن چیزی است که به عنوان توافق در جلسات گذشته اعضا پذیرفته شده است.
از جمله این موارد پذیرفتن اصل غنی سازی در چارچوب ان پی تی است که تکلیف تحریم های ایران را نیز مشخص می کند. اعضای گروه1+5 تا پیش از نشست استانبول هیچ حقی برای ایران در این رابطه قائل نبودند. اما از نشست استانبول به این طرف موضع اعضای گروه تعدیل شد و نهایتا در پایان نشست بغداد بیانیه ای از سوی اعضا منتشر شد که بر مبنای آن اصل غنی سازی فارغ از درصد آن پذیرفته شده است.
با این حال طی چند روز گذشته رسانه های غربی خط خبری جدیدی درپیش گرفتند و اخباری را دال بر مقاومت اعضای گروه 1+5 بر مواضع سابق خود منتشر کردند و اینطور نوشتند که نشست مسکو صرفا به بحت درباره توقف غنی سازی 20 درصد متمرکز خواهد شد.
آنچه از اخبار و شواهد نیز پیدا است طرف غربی امروز با همین دستور کار وارد جلسه می شود. اما این در حالی است که تیم مذاکره کننده ایران پذیرفتن اصل غنی سازی از سوی طرف مقابل را به عنوان کف خواسته های خود می بیند و حاضر نیست کمترین عقب نشینی در این رابطه داشته باشد.
براین اساس فراموشی اعضای 1+5 و بی توجهی به دستاورد حداقلی نشست بغداد باعث می شود مذاکرات مسکو از پیش شکست خورده تلقی شود.
احتمال توقف مذاکرات
خبرگزاری فرانسه در گزارشی در باره مذاکرات هسته ای مسکو نوشت، قدرتهای جهان با اين اميد به مذاکره می آيند تا از طريق تحريمهای فلج کننده به رژيم تهران فشار بياورند تا فعالیتهای اتمی خود را متوقف کند. ضرب الاجل اول ژوئيه اتحاديه اروپا برای تحريم کامل نفتی و ضرب الاجل 28 ژوئیه آمريکا برای تشديد تحريمها، فشار قابل توجهی بر رژیم تهران وارد می کند تا به طور جدی تری وارد مذاکرات شود.
این در حالیست که خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات های غربی هشدار داد که اگر گفتگوهای مسکو نیز به نتیجه مشخصی نرسد، مذاکرات متوقف خواهد شد.