ایسنا: در پي انتشار گزارش موسسه نفت آمريكا مبني بر افزايش غيرمنتظره ذخاير نفت اين كشور و كاهش تقاضا، بهاي نفت در بازارهاي جهاني امروز(چهارشنبه) كاهش يافت و بالاي 79 دلار در هر بشكه معامله شد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، بهاي نفت سبك آمريكا براي تحويل در ماه اوت با 12 سنت افزايش 79 دلار و 48 سنت در هر بشكه معامله شد. قيمت نفت آمريكا روز سهشنبه در آخرين تغيير با 15 سنت كاهش به 79 دلار و 36 سنت در هر بشكه رسيده بود.
در لندن بهاي نفت برنت درياي شمال براي تحويل در ماه اوت با 16 سنت كاهش 92 دلار و 86 سنت در هر بشكه معامله شد.
موسسه نفت آمريكا اواخر روز سهشنبه اعلام كرد كه ذخاير نفت اين كشور هفته گذشته 500 هزار بشكه افزايش يافته در حاليكه تحليلگران كاهش يك ميليون بشكه اي اين ذخاير را پيش بيني كرده بودند.
اداره اطلاعات انرژي وزارت انرژي آمريكا آمار هفتگي خود را اواخر امروز(چهارشنبه) منتشر ميكند.
در بحبوحه گزارشهايي درباره كندي رشد اقتصادي و تقاضاي نفت در آمريكا، اروپا و چين، بهاي نفت از بشكهاي 106 دلار در دو ماه گذشته به حدود 79 در هر بشكه(كمترين قيمت هشت ماه اخير) سقوط كرده است.
درآمد نفتی جمهوری اسلامی امسال نصف می شود
منابع اقتصادی گزارش داده اند که براساس آمارهای موجود، پیش بینی می شود درآمد نفتی ایران طی سال جاری تا مرز پنجاه میلیارد دلار کاهش یابد. این درحالی است که سال گذشته درآمد نفتی ایران ۱۱۳میلیارد دلار اعلام شده بود.
به گزارش خبرآنلاین، دلیل اصلی این امر را باید در کاهش قیمت جهانی نفت جستجو کرد هر چند که عوامل دیگر چون کاهش تولید نفت خام کشور در آن بی تاثیر نخواهد بود.
این گزارش براساس میانگین قیمت نفت خام در حدود ۹۵ دلار محاسبه شده و اعلام کرده که در صورت افزایش قیمت نفت و گذشتن آن از مرز ۱۰۰ دلار می توان امیدوار به افزایش درآمد نفتی کشور در سال جاری بود.
با این حال اگر قیمت نفت خام نیز با رشد چشمگیری مواجه شود و نفت تا پایان سال بیش از ۱۰۰ دلار به فروش برسد بازهم درآمد نفتی ایران از ۸۰ میلیارد دلار بالاتر نخواهد رفت که قطعا این رقم با درآمد نفتی ما در سال گذشته بسیار فاصله خواهد داشت.
برخی از کارشناسان برهمین اساس از کسری بودجه در دو ماهه پایانی سال جاری ابراز نگرانی می کنند و به نظر می رسد مسوولان از همین روزها باید به فکر ایجاد راهکارهایی برای بوجود نیامدن کسر بودجه باشند. نرخ در نظر گرفته شده در قانون بودجه امسال برای درآمد فروش هر بشکه نفت ۸۹ دلار نظر گرفته شده است. نرخی که با قیمت بازار تنها ۶دلار فاصله دارد.
از سویی دیگر، براساس آمار غیررسمی اوپک تولید نفت خام ایران به ۳ میلیون و ۱۳۸ هزاربشکه رسیده که با کسر مصرف داخلی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز در حال حاضر یک میلیون و ۴۳۸ هزار بشکه نفت صادر می شود.
این درحالی است که گزارشهای رسمی وزارت نفت به اوپک از تولید ۳ میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه در روز حکایت دارد.
گزارش مذکور می افزاید: در صورت احتساب این رقم و صادرات روزانه ۲ میلیون و ۶۰ هزار بشکه نفت ایران نیز بازهم درآمد نفتی ایران حدود ۷۰ میلیارد دلار خواهد بود.
همچنین آمده است: در شرایطی که عربستان با افزایش تولید و افزایش عرضه در بازار در تلاش است تا قیمت نفت را کاهش دهد به نظر نمی رسد چندان امیدی در خصوص افزایش قیمت نفت حداقل در چند ماهه آتی وجود داشته باشد، مگر آنکه اوپک بتواند عربستان را مجاب به کاهش تولید و حفظ سهمیه ها کند.
هفته گذشته خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت ایران در ماه ژوئن، ماه جاری میلادی، و در آستانه نزدیک شدن به زمان اجرای تحریمهای اروپا، "به شدت کاهش یافته" و آژانس بینالمللی انرژی نیز گزارش داده بود که صادرات نفت ایران طی ماههای آوریل و مه امسال به یک و نیم میلیون بشکه در روز رسیده است.
این در حالی است که ایران سال گذشته در مجموع روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه صادرات نفت داشته است.