جوان آنلاین (سپاه پاسداران): احتمال بسته شدن تنگه هرمز از سوي ايران بهترين بهانه براي باراك اوباما شد تا نيروهاي نظامياش را در خليج فارس افزايش دهد و ضمن مقابله با جمهوري اسلامي پاسخي هم به كنايههاي ميت رامني، رقيب جمهوريخواه انتخاباتياش مبني بر افول سياست خارجياش در قبال ايران بدهد.
به گزارش «جوان»، روز گذشته روزنامه امريكايي نيويوركتايمز با درج اين مطلب نوشت كه مقامات ارشد پنتاگون از توانايي ايران در بستن تنگه هرمز آگاهند و به همين خاطر هشت مينروب به خليج فارس آوردهاند تا زمان بسته شدن اين تنگه را كوتاه كنند.
اين روزنامه در مقالهاي به قلم «تام شانكر»، «اريك اشميت» و «ديويد سنگر» نوشت: ايالات متحده به آرامي نيروهاي كمكي بيشتري را به خليج فارس فرستاده است تا از تلاش احتمالي ايران براي بستن تنگه هرمز جلوگيري كند. امريكاييها همچنين بر تعداد جتهاي جنگنده خود در منطقه كه ميتوانند تا عمق خاك ايران پرواز كنند نيز افزودهاند. افزايش نيروهاي امريكايي بهمنزله بخشي از تلاش براي اطمينان بخشيدن به اسرائيل در اين خصوص است كه اگر رئيسجمهور امريكا ميگويد گزينههاي ديگري هم روي ميز است، جدي است.
به نوشته نيويوركتايمز، در شرايطي كه ايالات متحده و متحدانش در حال آغاز تحريمهاي سختتري عليه ايران هستند كه به معني اعمال فشار بيشتر بر ايران براي حضور جديتر در مذاكرات است، افزايش تأسيسات نظامي در منطقه ميتواند خطرناك باشد چراكه آنها را در معرض حملات ايران قرار ميدهد. بيشترين تجهيزاتي كه در منطقه افزوده شدهاند، ناوهايي هستند كه قرار است در تنگه هرمز گشتزني كنند و اگر ايران آن را بست، تنگه را بازگشايي كنند. نيروي دريايي تعداد كشتيهاي مينروب خود را به هشت فروند افزايش داده است كه ارتش امريكا اين اقدام را تنها اقدامي دفاعي تلقي ميكند.
يك مقام ارشد وزارت دفاع امريكا ميگويد: پيام ما براي ايران اين است كه حتي به بستن تنگه هرمز، فكر هم نكند. وي كه خواسته نامش فاش نشود، مدعي شده امريكا قادر است مينهاي دريايي را جمع كرده و قايقهاي تندرو ايراني را غرق كند.
از اواخر بهار، جنگندههاي اف – ۲۲ و اف ـ ۱۵ سي امريكايي در دو پايگاه مجزا در خليج فارس مستقر گرديدهاند. اين اقدام براي تقويت نيروهاي امريكايي در صورت پرتاب موشك از سواحل ايران صورت گرفته، همچنين اين هواپيماها ميتوانند تا عمق خاك ايران پرواز كنند. امريكا همچنين كشتي بارانداز آبي – خاكي خود به نام «پونس» را به خليج فارس فرستاده كه بتواند به عنوان پايگاه شناور پنتاگون در منطقه عمل كند.
افزايش نيروها براي حمله به ايران نيست
از منظر باراك اوباما، رئيسجمهور امريكا، تحريم، گفتوگو و افزايش حضور نظامي در منطقه ابزارهاي سياست دوگانه كاخ سفيد در برابر ايران هستند. اوباما كه از سوي رقيب جمهوريخواهش به ضعف در برابر ايران متهم شده، قصد دارد قدرت خود را در منطقه افزايش دهد تا ضعيف به نظر نرسد و در عين حال تمايلي به ايجاد تنش در منطقه هم ندارد.
ايالات متحده به اين ترتيب حمايت خود را از اسرائيل نشان ميدهد، اما نه تا آن اندازه كه اسرائيل فكر كند فرصت براي حمله به ايران ايجاد شده است. دولت اوباما بر اين باور است كه چنين جنگي بيفايده بوده و برنامه هستهاي ايران را عقب نخواهد انداخت.
نيويورك تايمز همچنين در اين گزارش نوع نگاه دولت امريكا را كه حاوي پيام دادن همزمان به ايران و اسرائيل است، نوعي «رقص تركيبي» نام نهاده است. سناتور جان كري، رئيس كميته روابط خارجي سناي امريكا ميگويد، دولت امريكا بايد به گونهاي عمل كند كه از يكسو فشار لازم به ايران وارد شود و از سوي ديگر نه ايران و نه اسرائيل فكر نكنند كه حمله نظامي به ايران، قريبالوقوع است. كري معتقد است، ايالات متحده بايد جديت خود را نشان دهد اما راه را براي راهحل صلحآميز باز بگذارد.
اين در حالي است كه يكي از دستياران ارشد نخست وزير اسرائیل اعلام كرد، ميت رامني نامزد حزب جمهوريخواه انتخابات رياست جمهوري امريكا قرار است اواخر تابستان براي ديدار با نخست وزير و ساير رهبران اسرائیل به این کشور سفر كند. براساس آمارهاي منتشره، مشخص شد كه اين سفر براي رامني فرصتي براي كسب حمايت از جانب يهوديان است كه حمايت و طرفداريشان از باراك اوباما كاهش يافته است.