به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 18 تیر ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 08 July

میراث جهانی ایران به حال خود رها شده‌اند

درحالی که هفته گذشته مسجد جامع اصفهان و گنبد قابوس گلستان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد، نماینده مردم شیراز در مجلس نهم می گوید وقتی دولت و سازمان میراث فرهنگی نمی توانند از ثبت جهانی آثار تاریخی استفاده کنند، ثبت این آثار تنها محدودیت برای ما دارد.

خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه مجلس: نماینده مردم شیراز در مجلس نهم معتقد است وقتی دولت و سازمان میراث فرهنگی نمی توانند از ثبت جهانی آثار تاریخی استفاده کنند، ثبت این آثار تنها محدودیت برای ما دارد.

احمد رضا دستغیب، عضو فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی مجلس نهم، در گفت وگو با خبرگزاری CHN گفت که اعتقاد دارد فعل ثبت آثار تاریخی در لیست جهانی کاری ارزشمند و از وظایف دولت است، اما این اتفاق آن طور که باید و شاید برای آثار تاریخی و میراث فرهنگی ما سوی ندارد.

مسجد جامع اصفهان و گنبد قابوس گلستان هفته گذشته در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. با ثبت این دو بنای تاریخی، ایران دارای 15 اثر در فهرست آثار تاریخی یونسکو شد.

دستغیب با تاکید بر این که مسئولان میراث فرهنگی از ثبت جهانی آثار بهره برداری درستی ندارند، تصریح کرد: اگر بهره خوبی از ثبت جهانی آثار تاریخی نبریم، همین ثبت آثار محدودیت هایی را برای ما به وجود خواهد آورد. موضوع مهم نوع استفاده و برخورد ما با میراث فرهنگی و ثبت جهانی آنهاست. زمان ثبت اثار خیلی اهمیت خاصی ندارد. در حال حاضر هم ایراد ما به به سامانه میراث فرهنگی و دولت این است که چرا از فرصت ثبت جهانی آثار تاریخی استفاده بهینه نمی شود؟

نماینده مردم شیراز با بیان این مطلب که ایران بین 10 کشور دارنده آثار تاریخی در دنیا به شمار می رود، گفت: ما تا کنون توانسته ایم 15 اثر تارخی را در فهرست جهانی یونسکو به ثبت برسانیم، اما در بهره برداری گردشگری از این آثار در جایگاه خودمان نیستیم. این موضوع اصلی ترین انتاقاد به دولت است درباره ثبت آثار تاریخی در فهرست آثار جهانی.

دستغیب شناساندن آثار تاریخی و آثار ثبت شده به گردشگران بین المللی را راهکار بهره برداری از ثبت آثار تاریخی در فهرست جهانی دانست و گفت: ما باید اول این را قبول کنیم که گردشگری که به ایران می آید، گردشگر ما فرهنگی است. وقتی این موضوع را پذیرفتیم و گردشگر هدف مشخص شد، می توانیم بیشتر و بهتر با گردشگران رابطه برقرار کنیم.

او ارتباط سازمان میراث فرهنگی با سفارت خانه های خارجی و رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشورها را به عنوان دو راه اصلی شناساندن میراث فرهنگی ایران به گردشگران خارجی مطرح کرد و گفت: لازم است سازمان میراث فرهنگی با سفارت خانه های کشور ها و رایزنان فرهنگی ارتباط بیشتری داشته باشند.

عضو فراکسیون گردشگری و میراث فرهنگی با تاکید بر این که برای معرفی آثار تاریخی ایران باید همایش های بین المللی برگزار شود و برای آثار تاریخی فایل باز شود، گفت: اما اکنون اقدامی برای رسیدن به این هدف از سوی دولت انجام نمی شود. در این زمینه حوزه میراث فرهنگی و گردشگری رها شده است و صرفاً آثار تاریخی در فهرست جهانی ثبت می شود.

مسجد جمعه یا مسجد جامع اصفهان از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین ابنیه مذهبی ایران است. کاوشهای باستانشناسی نشان از آن دارد که احتمالا این مسجد پیش از تسلط اعراب بر این شهر، مرکز مذهبی مهم شهر بوده و بصورت یکی از آتشکده‌های شهر اصفهان کاربری داشته‌است.

همچنین گنبد قابوس بن وشمگیر بلندترین گنبد آجری دنیا و یکی از آثار ارزشمند معماری در دوره اسلامی است . این بنای تاریخی در سده چهارم هجری قمری که هم اکنون در مرکز شهر گنبدکاووس و بر فراز تپه ای بزرگ قرار دارد به دستور شمس المعالی قابوس بن وشمگیر از پادشاهان آل زیار در سال 397 هجری ساخته شده است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved