مدیر کل اسبق دفتر امور چاپ وزارت ارشاد از ورشکستگی نزدیک به ۱۰۰ چاپخانه در مدت یک سال خبر داد.
به گزارش ایلنا، جلال ذکایی مدیر گروه بازرگانی ترنج، مدیرکل اسبق دفتر امور چاپ وزارت ارشاد گفت: بسیاری از سفارش دهندگان، تمایل به سپردن کار به چاپخانههای خارجی مثل چاپخانههای کشور ترکیه دارند. اما در این بخش، باید به حرفهای سفارش دهندگان هم توجه کرد. درست است که وقتی امکان انجام کاری در داخل کشور وجود دارد نباید آن را به خارج از کشور سپرد، اما کیفیت کاری پائین و سرعت نامطلوب در تحویل سفارشها، بسیاری را برای این کار به کشورهای خارجی متمایل کرده است.
ذکایی؛ حفظ شرایط فعلی را مهمترین کاری دانست که در این وضعیت میتوان انجام داد و افزود: وقتی قیمت هر بند کاغذ ۷۰ گرمی ظرف چند ماه از ۲۸ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسیده، تمام صنایع مرتبط با آن هم تحت تاثیر قرار میگیرند.
این کارشناس نشر افزود: اگر دست روی دست بگذاریم، مسلمآ قیمت کاغذ به ۱۰۰ هزار تومان و بیشتر هم میرسد.
مدیرکل اسبق دفتر امور چاپ وزارت ارشاد،گفت: خود رئیس انحادیه هم در کنفرانس اخیر گفت که ظرف سال گذشته، ۹۶ چاپخانه در تهران ورشکست شدهاند و این درحالی است که اتحادیه کلآ بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ عضو دارد.
خبرگزاری مهر در گزارشی از افزایش نرخ کاغذ تا تا ۲۵۰ درصد وبیکاری کارگران چاپخانه ها پس از رکود بازار نشر خبر داده است.
در همین رابطه محمدتقی انصاریان، مدیر انتشارات انصاریان از افت ۵۰ درصدی فعالیتهای این انتشارات خبر داد و گفت: بسیاری از کارگران بیکار شدهاند، کتابفروشیها از رونق افتادهاند، با ادامه این وضع قطعا شاهد آسیبهای فرهنگی خواهیم بود.
علیرضا سبحانی مدیر انتشارات جمال نیز گفت:نرخ ارز هم زیر ۱۰۰ صد در صد افزایش داشته اما افزایش نرخ کاغذ تا بالای ۲۰۰ درصد و حتی تا ۲۵۰ درصد هم بوده است، به نظر من بیتدبیری مسئولان فرهنگی و اجرایی دلیل اصلی تغییر نرخ کاغذ است.سبحانی ادامه داد: ما در داخل قطعا استعداد تولید کاغذ مرغوب را داریم اما هنوز برنامه ریزی برای به فعلیت رساندن آن وجود ندارد، در واقع تولید کاغذ بسیار راحتتر از تولید بنزین است.
سعید مهری مسئول اداری - مالی موسسه انتشاراتی معارف اسلامی ضمن بیان کاهش ۳۰ درصدی حجم کتابهای چاپی این موسسه، اظهار داشت: بسیاری از چاپخانه داران از بیکاری کارگران و کاهش شیفتهای کاری خبر دادهاند. از مهمترین آسیبهای ناشی از نوسانات بازار کاغذ و کاهش چاپ کتاب، تبعات فرهنگی است که میتواند برای مصرف کنندگان بیشترین آسیب را در پی داشته باشد.
سید صادق اشکوری مدیر انتشارات مجمع ذخائر اهل بیت(ع) ضمن بیان اینکه این انتشارات در طول ۶ ماه گذشته تیراژ کتابهای خود را از ۱۰۰۰ عدد برای هر کتاب به ۱۰۰ تا ۲۰۰ رسانده است، گفت: قمیت کاغذ ممکن است در طول یک سال بارها تغییر کند اما مسئولیت مدیران است که این موضوع را کنترل کنند تا بازار دچار بحران نشود،