رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اعلام با اعلام اینکه کمتر از 7 درصد افراد بیسواد در شرایطی که آموزش ندیدهاند مدرک سواد آموزی را دریافت کردند گفت: 35 درصد افراد برگشت به بیسوادی داشته اند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی باقرزاده در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه میان شورای عالی استانها و سازمان نهضت سوادآموزی با بیان این مطلب گفت: دو میلیون و 700 هزار نفر در سنین 10 تا 49 سال بیسواد شناسایی شدهاند که در پالایشهای بعدی 100 هزار نفر از این افراد کاهش یافته است.
وی افزود: البته این آمار به غیر از نتایج سرشماری سال 90 است و به محض انتشار آمار سرشماری سال 90 این تعداد بی سواد با آمار سال گذشته مطابقت داده خواهد شد.
وی درباره اینکه چرا افراد باسواد خود را بیسواد معرفی میکنند توضیح داد: یک تیم پژوهشی برای پاسخگویی به این سوال تشکیل شد و نتایج برسی نشان داد که کمتر از 7 درصد افراد مدارک سوادآموزی را در شرایطی که دورههای آموزشی را ندیدهاند دریافت کردهاند.
به گفته باقرزاده، 35 درصد از افراد نیز برگشت بیسوادی داشته و 10 درصد تلقیشان از سطح سواد متفاوت با سطح سواد سازمان نهضت بوده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: 27.7 درصد اعلام کردند که اطلاعاتشان اشتباه ثبت شده و 3 درصد هم خود را بیسواد ثبت نام کردهاند به امید آنکه یارانه بیشتر دریافت کنند. در نهایت 19 درصد نیز پاسخگویی به این سوال را بیجواب گذاشته که در این حوزه نیز نمیتوان الزاماً همه آنها را بیسواد تلقی کرد.
وی در پاسخ به خبرنگار مهر برای مقابله با ارایه مدرک باسوادی به افرادی که دورههای آموزشی را ندیدهاند گفت: این یکی از اشکالات ماست و به همین منظور بانک اطلاعاتی و نظارت فرآیندی را از طریق سامانههای هوشمند راه اندازی کردهایم.
به گفته وی، با این اقدامات آموزشیاران باید حضور افراد در کلاسها را همه روزه ثبت کرده، آموزشهای مهارت و سنجش سوادآموزی را طی 4 مرحله از این افراد گرفته و نمره آنها را در سامانه ثبت کنند.
باقرزاده درباره حداقل سطح سواد توضیح داد: حداقل سطح سواد برای مرکز آمار خواندن و نوشت متون ساده و گذراندن دوره اول ابتدایی است اما برای سازمان نهضت سوادآموزی ملاک باسوادی غیر از خواندن و نوشتن است و حساب و ریاضی و روخوانی از قرآن نیز هست.