به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 8 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 29 July

تامين آب تهران با تصفيه فاضلاب/ سبزيجات آلوده در بروجرد

استاندار تهران از تصويب طرح”جبران كسري آب» در شوراي برنامه‌ريزي استان تهران خبر داد و گفت: جدا شدن شهرستان ري از تهران كاملا بر اساس قانون اجرا مي‌شود و در آينده شهرستان‌هاي جديدي در استان تهران ايجاد خواهد شد.
مرتضي تمدن در حاشيه شوراي برنامه‌ريزي استان تهران درباره يكي از مصوبات شوراي برنامه‌ريزي استان تهران گفت: در بحث «آب» به عنوان يك عامل مهم براي توسعه اعم از كشاورزي، شرب و صنعت كمبودهايي را در استان تهران داريم. به طوري كه در حال حاضر 60 درصد آب مورد نياز را تامين مي‌كنيم، اما براي توسعه برنامه‌ها در آينده بايد 40 درصد باقي مانده را نيز تامين كنيم.به گزارش ايسنا، تمدن خاطرنشان كرد: يكي از راه‌هاي جبران كسري 40 درصدي آب استان تهران، استفاده از پساب تصفيه شده فاضلاب در تصفيه‌خانه‌هاست و برنامه‌اي كه در اين شورا ارائه شد اين بود كه براي تامين يك ميليارد و 100 ميليون متر مكعب پساب كه حاصل تصفيه فاضلاب‌هاست به 40 تصفيه خانه نياز داريم كه 24 تصفيه خانه احداث شده و يا در دست احداث است و به 16 تصفيه خانه ديگر و شش هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري نيازمنديم. مقرر شد اين بودجه از طريق جذب وام و سرمايه‌گذاري خارجي، صندوق توسعه ملي و تشويق و سرمايه‌گذاري بخش داخلي و خصوصي و اوراق مشاركت اين امر را در دستور كار قرار دهيم. استاندار تهران گفت: اگر فاضلاب‌ تهران را در چرخه تصفيه قرار دهيم يك ميليارد و 100 ميليون متر مكعب آب مورد نياز به چرخه مصرف بر مي‌گردد.استاندار تهران همچنين تاكيد كرد: شهرستان ري با پتانسيل و ظرفيت بالايي كه دارد شهري مستقل و با درآمد بالايي خواهد بود و در آينده شهرستان‌هاي جديدي براي استان تهران ايجاد خواهد شد.


فاضلابي که به خورد سبزيجات داده مي‌شود

بروجرد - معضل آبياري سبزيجات با استفاده از فاضلاب خام موضوعي است که همچنان سلامت مردم را درگير کرده است ولي در اين زمينه چاره انديشي جدي صورت نمي‌گيرد.به گزارش مهر، سبزي يکي از اقلام غذايي است که به عنوان تامين کننده انواع ويتامين ها به طور روزانه چاشني و زينت بخش سفره هر ايراني است اما نکته مهم و ضروري اين است که اين سبزي با چه آبي و چگونه پرورش داده مي‌شود و در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.
در حال حاضر به گفته مسئولان بيش از 25 هکتار زمين زير کشت سبزي کاري در شهرستان بروجرد وجود دارد که متاسفانه از آب غير بهداشتي تغذيه مي‌شوند. اين محدوده در جنوب شهر بروجرد و اطراف بيمارستان کوثر قرار گرفته که انواع سبزي از آن برداشت و در بازار شهرستان به مردم عرضه مي‌شود.
محدوده ذکر شده سالهاست به زير کشت سبزي رفته است در حاليکه بارها در رسانه‌ها نسبت به مخاطرات آبياري سبزيجات با فاضلاب خام هشدار داده شده است.
مسئول محيط و بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد در اين رابطه با تاييد آمار ياد شده مي‌گويد: برخي سبزيکاران تصورشان بر اين است که سبزي با آب فاضلاب زودتر رشد مي‌کند و بازدهي محصول آنها بيشتر خواهد شد.ذبيح اله بختياري افزود: سبزيکاران بروجردي به خاطر نداشتن هزينه‌هاي پمپاژ آب به زدن چاه و قنات اقدام نمي‌کنند و مي‌پندارند که آب فاضلاب حاوي کود بيشتري بوده و در رشد سبزيجات موثر است.وي تصريح کرد: از سوي ديگر عدم تامين کود و هزينه‌هاي هنگفت آب سالم براي سبزي کاري بهانه‌هاي سبزي کاران بروجردي را براي استفاده از فاضلاب خام را تکميل مي‌کند در حاليکه اين اظهارات معقولانه به نظر نمي‌رسد.بختياري ادامه داد: براي رفع مشکل سبزي کاران جهاد کشاورزي بايد کود مورد نياز آنها را تامين کند و شرکت آب و فاضلاب شهري نيز با راه اندازي هر چه سريعتر تصفيه خانه فاضلاب شهرستان بروجرد اين مسئله غير بهداشتي را سروسامان دهد.
مسئول محيط و بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد بيان داشت: با توجه به آلوده بودن سبزي توليدي در بروجرد امکان بروز بيماريهاي روده اي و انگلي در فصول گرم سال شايع است که موجب نگراني را فراهم آورده است.وي با تاکيد بر اينکه قانون بايد با افرادي که باعث آلودگي آب، خاک و هوا مي‌شوند برخورد کند، ادامه داد: در حال حاضر سبزي توليدي به وسيله فاضلاب خام حتي براي مصرف دام هم ارزش ندارد.
اين اظهارات مسئول محيط و بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد در حالي مطرح مي‌شود که اين چالش پيش از اين نيز به شوراي سلامت استان رسيده و در اين زمينه تعيين تکليف شده است.مدير کل محيط زيست استان لرستان در اين رابطه اظهار داشت: طبق مصوبات کارگروه سلامت لرستان استفاده از فاضلاب خام در هيچ کجاي استان براي آبياري و توليد محصولات سبزي، صيفي و کشاورزي قانوني نيست.محمد حسين بازگير با تاکيد بر ضرورت برخورد با اين گونه موارد، از پيگيري اداره کل محيط زيست استان لرستان براي برخورد با خاطيان خبر داد.اين در حاليست که پيش از اين نيز بارها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از وزارت جهاد کشاورزي خواسته است که ضمن جمع‌آوري شيوه آبياري با فاضلاب، از استمرار روند کنوني جلوگيري کند.به هر روي اميد مي‌رود متوليان امر با حساسيت بيشتري نسبت به اين موضوع واکنش نشان دهند و به اين معضل که مخاطرات جدي براي سلامت مردم به دنبال خواهد داشت پايان بخشند.








Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved