به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 10 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 31 July

در یکسال گذشته دستکم 7 خرس در ایران کشته شدند

مورد اخیر که کشته شدن یک خرس سیاه آسیایی در بم بود، به اعتقاد فعالان حقوق حیوانات تعجب آور است.

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه محیط زیست- بررسی‌ها نشان می‌دهد که در یک سال گذشته 7 خرس در مناطق مختلف ایران کشته شده‌اند. در حالی که بیشتر این کشتارها بابت استفاده از گوشت حیوان به دلیل برخی باورهای محلی بوده، اما مورد اخیر کشته شدن خرس سیاه در بم به اعتقاد فعالان حقوق حیوانات تعجب آور است، زیرا مردم محلی این منطقه مشکلی با خرس سیاه ندارند.

«شهرام امیرشریفی»، مدیرعامل انجمن دیده‌بان حقوق حیوانات در گفت و گو با CHN در مورد دلایل احتمالی کشته شدن خرس در بم گفت: «مردم محلی این منطقه با خرس سیاه مساله‌ای ندارند، ضمن این که تعداد این حیوان در این منطقه آن قدر کم است که کمتر احتمال دارد توسط مردم محلی مشاهده شود.»

او اضافه کرد: «ممکن است مسمومیت و کشته شدن خرس اتفاقی بوده باشد، به این معنی که طعمه سمی برای جانوری دیگر گذاشته شده و خرس از آن استفاده کرده باشد.»

به گفته او، بعید است که محلی‌ها برای کشتن خرس طعمه سمی بگذارند زیرا احتمال حضور این چند قلاده خرس باقی مانده در منطقه در زمین‌های روستاییان بسیار پایین است و در چنین مواردی به طور معمول با سر و صدا حیوان را دور می‌کنند و ماجرا به مسموم کردن نمی‌رسد.

موارد کمی از کشته شدن خرس سیاه آسیایی در ایران گزارش شده‌است. دیگر مورد مربوط به کشتن پدر و مادر یک خانواده خرس سیاه در سیستان و بلوچستان است که توله‌های آن‌ها مورد حفاظت اداره محیط زیست قرار گرفت.

اما صرفنظر از این که خرس سیاه کمتر بابت استفاده از گوشت و پوست و زبان کشته می‌شود، خرس قهوه‌ای که دیگر گونه خرس در ایران است، به دلیل برخی باورهای محلی بیشتر کشته می‌شود.

گزارش‌های یک سال گذشته از مرگ 7 خرس در ایران حکایت دارد که یکی از آن‌ها همین خرس سیاه اخیر و باقی خرس قهوه‌ای بوده‌اند.

یکی از دردناک‌ترین موارد کشتار خرس قهوه‌ای طی یک سال گذشته، میانه‌های مرداد سال 90 در سمیرم اتفاق افتاد. فیلمی که از این کشتار منتشر شد نشان می‌داد که قاتلان پس از کشتن خرس مادر شکم دو توله خرس را پاره کرده و آن‌ها را به این شیوه به قتل رسانده‌اند.

در شهریور ماه سال 90 نیز مورد دیگری از کشتار خرس قهوه‌ای در ایران اتفاق افتاد. در شهرستان کجور، خرسی قهوه‌‍ای با کارد قصابی ذبح شد. شیوه کشتار این خرس نشان ‌می‌داد که خرس بابت استفاده از گوشت و پوست کشته شده‌است.

در اردیبهشت 90، یک خرس قهوه‌ای در منطقه کیاسر مازندران با صورتی پر از ساچمه پس از چهار روز رها شدن در آب رودخانه کشته شد. گفته می‌شود که این خرس بابت خوردن سیب و شکستن شاخه‌های درختان یک باغ حوالی کیاسر به این شیوه کشته شده‌است.

در شهریور سال 90 در شهرستان سراب نیز خرسی خشمگین به جای استفاده از تیرهای بیهوش کننده، توسط ماموران محیط زیست کشته شد.

خرس‌های سیاه در حال حاضر در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از منابع طبیعی، _ IUCN _ و در رده در آستانه انقراض قرار دارند و از درجه حفاظتی بالایی برخوردارهستند. هنگامی که جانوری از درجه حفاظتی برخوردار می‌شود به این معنی است که در 10 سال اخیر حدود 50 درصد از جمعیت این حیوان کاسته شده‌است.

در مورد خرس قهوه‌ای نیز اتحادیه جهانی حفاظت در گزارش سالیانه خود از وضعیت حیات وحش جهان نام خرس قهوه‌ای ایران را از سال 2004، در فهرست گونه‌های «در معرض تهدید» قرار داده است. از سوی دیگر شورای عالی محیط زیست نیز از سال 1378 خرس قهوه ای را در زمره حیوانات حمایت شده و حفاظت شده در ایران معرفی کرده است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved