به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 10 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 31 July

رئیس جمهور یمن فرستاده ویژه احمدی نژاد را نپذیرفت

العربیه: منابع دیپلماتیک در یمن اعلام کردند عبدربه منصور هادی رئیس جمهور این کشور فرستاده ویژه احمدی نژاد را نپذیرفت.

مسعود حسینی وزیر انرژی جمهوری اسلامی پس از مطرح شدن کشف شبکه جاسوسی سپاه پاسداران در یمن به صنعا سفر کرد اما منصور هادی او را نپذیرفت.

منابع دیپلماتیک در گفتگو با العربیه تاکید کردند حسینی سه روز در صنعا ماند اما نتوانست با رئیس جمهور این کشور دیدار کند و در پایان پیام کتبی احمدی نژاد را به ابوبکر القربی وزیر خارجه یمن تقدیم کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی یمن"سبا" در دیدار القربی با فرستاده ویژه احمدی نژاد دعوتنامه ای از طرف رئیس جمهور اسلامی ایران برای شرکت همتای یمنی خود در اجلاس سران عدم تعهد تقدیم شد.

یک منبع مطلع به العربیه گفت:" تلاش نماینده احمدی نژاد برای کنترل خشم مقامات یمن در مورد دخالت رژیم ایران در امور داخلی این کشور با شکست مواجه شد."

یمن اخیرا اعلام کرد یک شبکه جاسوسی را که از هفت سال پیش به رهبری یک فرمانده سابق سپاه در این کشور فعالیت می کرد توسط سازمان امنیت این کشور کشف کرده است.

عبدالباسط الشمیری تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با العربیه نت گفت:" رژیم ایران به خطر مسئله کشف شبکه جاسوسی پی برد و بر همین اساس نماینده ای به یمن فرستاد."

او تاکید کرد اقدام رژیم ایران ثابت می کند این کشور به شکل آشکار در امور داخلی یمن غوطه ور شده و از طریق این شبکه جاسوسی به دخالت می پردازد.

وی تاکید کرد مقامات رژیم ایران در پوشش دعوتنامه برای حضور رئیس جمهور یمن در اجلاس سران عدم تعهد وارد عمل شدند اما این اقدام با اصل مسئله متناقض است.

الشمیری همچنین گفت رژیم ایران در حال حاضر احساس می کند مهم ترین وسیله دخالت در منطقه یعنی رژیم اسد را از دست می دهد و بر همین اساس تلاش می کند حضور خود در یمن را گسترش دهد تا در این کشور و شاخ آفریقا دخالت کند.

این کارشناس یمنی افزود": رژیم ایران در موقعیت بحرانی قرار دارد و هشدار شدید اللحنی که رئیس جمهور یمن به آنها داد و تهدیدهای او ممکن است از فراخواندن سفیر و توقف روابط دیپلماتیک بیشتر باشد."

او تاکید کرد یمن ممکن است به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کند و رژیم ایران را به کارشکنی و سنگ اندازی در اجرای "طرح کشورهای عربی خلیج فارس برای حل بحران یمن" متهم کند.

گفتنی است جیرالد وایرستن سفیر آمریکا در صنعا اخیرا اعلام کرده بود که دخالت رژیم ایران به حمایت از حوثی ها و گروه های افراطی در جنوب این کشور منحصر نمی شود و تهران از برخی عملیات القاعده نیز پشتیبانی می کند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved