با اینکه سازمان تامین اجتماعی متحمل ضرر زیادی برای پرداخت خسارت به کارگران ساختمانی میشود، اما هنوز چارهای برای این کار اندیشیده نشده است.
ایلنا: در پي درج سومين خبر رسمي از مرگ كارگران ساختماني در غرب تهران، رئیس هیات مدیره کانون کارگران ساختمانی از روند رو به رشد حوادث ساختمانی در کشور انتقاد کرد.
اکبرشوکت در این زمینه به ایلنا گفت: متاسفانه بیش از ۴۷درصد حوادث شغلی کشور مربوط به حوادثی است که برای کارگران ساختمانی اتفاق میافتد و این میزان در مقایسه با میانگین جهانی حوادث ساختمانی در دنیا که ۱۷ درصد است، واقعيتي وحشتناک محسوب میشود.
وی افزود: به نظر میرسد جان کارگران ساختمانی، برای مسئولان شهرداری، دولت و نظام مهندسی بیاهمیت شده است چرا که این نهادها که متولی اصلی نظارت بر امینی فعالیت ساختمانی هستند، به وظایف خود عمل نمیکنند.
رئیس هیات مدیره کانون کارگران ساختمانی، با اشاره به میزان بالای وقوع حوادث ساختمانی در غرب تهران گفت: رفع این مشکل نیازمند برنامه ریزی و انجام وظیفه نهادهای مسئول است اما متاسفانه این نهادها در مواردی، ابتداییترین اصول نظارت بر امنیت محل فعالیت ساختمانی را نیز رعایت نمیکنند.
اکبرشوکت تصریح کرد: تا زمانی که نهادهای اجرایی دولت نظیر وزارت راه و شهرسازی، به وظایف خود به خوبی عمل نکنند، این مشکلات ادامه دارد و هرچقدر که مجلس و فعالین حوزه کارگران ساختمانی، طرح و ایده مطرح کنند، این مشکلات حل نمیشود.
وی معتقد است: با اینکه سازمان تامین اجتماعی متحمل ضرر زیادی برای پرداخت خسارت به کارگران ساختمانی میشود، اما هنوز چارهای برای این کار اندیشیده نشده است.
این فعال کارگری تقویت بازوهای نظارتی را یکی از راهکارهای کاهش حوادث ساختمانی عنوان و تصریح کرد: تا زمانی که ابزار نظارتی دولت و شهرداریها سلیقهای عمل کنند و بسیاری از موارد را نادیده بگیرند، مشکلات ناشی از حوادث ساختمانی ادامه خواهد داشت و این مساله امنیت کارگران ساختمانی را تهدید میکند.