شهرزادنیوز: هشدارهای مراجع تقليد، كارشناسان و نمايندگان مجلس در باب سوء استفادههايی كه در قالب سايتهای همسريابی انجام می گیرد، جدی گرفته نمیشوند و اين سايتها هر روز در فضای سايبری عضوگيری می كنند.
به گزارش روزنامه تهران امروز، آمار های رسمی از وجود 39 سایت در این زمینه خبر می دهند، اما شمار واقعی باید بیش تر این تعداد باشد.
علت استقبال جوانان از این سایت ها، طبق گزارش این روزنامه، بالارفتن سن ازدواج و وجود ميليونها جوان مجرد در كشور است. برخي از كاربران زن كه عضو اين سايت ها هستند، درج نام وزارت ارشاد را سبب اعتماد خود و عضويت در اين سايت ها عنوان کرده اند.
به گفته حقوقدانان، منع قانونی برای راه اندازی سایتهای همسریابی وجود ندارد. یک کارشناس در این رابطه می گوید: «فعالیت سایتهای همسریابی یک حرفه و شغل محسوب میشود و در صورت کسب مجوز از سوی نهادهای مربوطه، هیچ منع قانونی برای فعالیت آنها وجود ندارد.»
از سوی دیگر، حسن عموزادی، قاضِی دادگاه خانواده، میگوید که ازدواج اینترنتی از ازدواجهای خيابانی هم بدتر است. به گفته وی، حداقل در ازدواجهای خيابانی افراد واقعی هستند و از ابتدا يكديگر را از نزديك می بينند، اما در ازدواجهای اينترنتی وقتی علاقهای شكل گرفت، يكديگر را ملاقات می كنند و دختران بيشتر از نظر احساسی درگير می شوند. دو طرف از يكديگر و خانوادههايشان شناخت كافی ندارند و بعد از این که زير يك سقف رفتند، تازه می فهمند عشق كاذب يعنی چه!
احمد عبداللهی، جامعهشناس، فعاليتهای سايتهای همسريابی را مردود نمی داند. به گفته وی، هیچ روشی در هیچ زمینهای وجود ندارد که تمام آن منفعت باشد. در هر روشی درصدی نيز احتمال ضرر وجود دارد، اما نمی توان به واسطه اينكه در كاری درصدی از ضرر هست، آن را به كلي رد كرد؛ بلكه بايد از ابزارهايی كمك گرفت تا زيان وارده به حداقل برسد.
وی افزود: ناگزيريم از اينكه بپذيريم تحت تاثير پيشرفتهای جهانی، تكنولوژی وارد كشور شده و بسياری از ابزارهای قديمی ديگر جوابگوی جوانان نيستند.