قدس آنلاین: معاون حقوقی و پارلمانی خاتمی در دولت اصلاحات می گوید او در انتخابات ریاست جمهوری نمی آید.
کیهان نوشت: محمدعلی ابطحی رئیس دفتر خاتمی در دولت اصلاحات، در صفحه فیس بوک خود درباره کمپین دعوت از خاتمی و تبلیغات برخی اصلاح طلبان نوشت: من نمی دونم اینایی که کمپین دعوت از آقای خاتمی برای ریاست جمهوری راه انداختن، کی هستن. ولی تو رو خدا به پیر به پیغمبر امید درست نکنین. نه آقای خاتمی میاد و نه درسته که بیاد.
هفته گذشته محمد محمدرضایی از نمایندگان سابق مجلس خبر داده بود که جمعی از اعضای مجمع نمایندگان ادوار و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، در دیدار با خاتمی، از وی برای انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند.
محمدرضایی به ایسنا گفته بود: در جلسه اخیر حاضران عمدتا شرایط کشور را برای حضور سیدمحمد خاتمی در انتخابات آینده به عنوان تنها کاندیدای اصلاح طلبان که می تواند اجماع و اتفاق نظری بین آنها به وجود بیاورد، مهیا می دیدند. البته ایشان وعده ای برای حضور در انتخابات ندادند و این موضوع را منوط به فراهم شدن شرایط و تعامل بیشتر حاکمیت با جریانات اصلاح طلبان دانستند که به نظر می رسد در این صورت احتمال کاندیداتوری آقای خاتمی وجود دارد.
گفتنی است در پی راه اندازی وبلاگی در فضای مجازی تحت عنوان دعوت از خاتمی، سایت خودنویس به مخاطبان خود هشدار داد و در این وبلاگ نوشت: این سایت اطلاعات مربوط به کاربران را جمع می کند. دریافت مشخصات مرسوم نیست و کارشناسان اینترنت و امنیت سایبری توصیه می کنند حتی الامکان از قرار دادن مشخصات خود در اختیار کمپین ها و سایت های ناشناس خودداری کنید.
همزمان عباس عبدی ضمن نگارش تحلیلی برای نشریه آسمان، از اصلاح طلبان خواست اگر قادر به رعایت خط قرمزهای خود نیستند اصلا وارد فضای انتخابات نشوند چرا که ضرر این کار بیش از نفع آن است.
این مدافع خروج از حاکمیت ضمن دفاع از «قدرت طلبی» نوشت: هیچ گاه نباید مسئولیت بدون قدرت را پذیرا شد و هیچ اصلاح طلبی نمی تواند زیر بار چنین شکافی برود.
وی با تخطئه تلویحی مدیریت خاتمی و دوستانش نوشت: حضور اصلاح طلبان در قدرت باید در عمل معطوف به این خط قرمز باشد و کسی حق ندارد که پس از حضور در قدرت بگوید، من قدرت ندارم یا نمی شود و یا نمی گذارند و در عین حال هم چنان بر صندلی صوری قدرت تکیه بزند و از نعمت های فردی آن که شهرت و پول و ارتباطات و... است بهره مند باشد ولی هنگامی که باید از این قدرت در جهت اصلاح امور استفاده شود، روحیه افراد منفعل و شکست خورده را بگیرد و بگوید که اجازه کار کردن به او را نمی دهند. اگر کسی در مصدری قرار گرفته که به هر دلیل هدایت و مدیریت آن در دستش نیست، قانوناً و اخلاقا موظف است از آن کار استعفا داده و کناره گیری کند. مسئولیت به صندلی قدرت سنجاق شده است. نمی توان گفت من مسئولیت ندارم، چون قدرت ندارم و در عین حال صندلی قدرت را رها نکرد. به گمان من اگر اصلاح طلبان فقط و فقط همین یک خط قرمز را در رفتار خود رعایت کنند، حضورشان در هر سطح و هر وضعیتی از قدرت پذیرفتنی، قابل دفاع و مطلوب خواهد بود، در غیر این صورت ضرر حضور آنان برای اصلاحات، بیشتر از ضرر انحصار قدرت نزد مخالفان شان است.
یادآور می شود خاتمی در زمان حضور در قدرت خود را تدارکاتچی توصیف کرده بود و افراطیون ضمن اینکه او را تهدید به پیاده کردن از قطار اصلاحات و بازگرداندن به گوشه عزلت کتابخانه ملی می کردند، معتقد بودند او مرد شنا در استخر است و نه دریا. آنها حتی خاتمی را با تعابیری نظیر شاه سلطان حسین، اردک فلج و... توصیف می کردند.
بحث های درون گروهی اصلاح طلبان درباره انتخابات در حالی است که کسانی چون خاتمی، خیانت های فاحشی را در فتنه سال 88 و نیز در روزگار در اختیار داشتن مسئولیت مرتکب شده اند و از نگاه دستگاه های نظارتی فاقد صلاحیت محسوب می شوند همچنان که به مردم توضیح نداده اند اگر مدعی تقلب در انتخابات بوده اند، چگونه مجددا وارد نامزدی انتخابات می شوند.