وقوع زلزله و پس لرزههای آن در آذربایجان شرقی سبب تخریب کامل 6 روستا در ورزقان شد. گزارشات حاکی از آن است که تاکنون حدود 50 درصد شهرستان ورزقان و 20 تا 100 درصد روستاهای آن تخریب شدهاند. بیش از 12 روستای هریس نیز بیش از 40 درصد تخریب شدهاست.
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گردشگری ـساعت 16:53 شنبه 21 مرداد زمینلرزهای به بزرگی 6.2 در مقیاس ریشتر ، تبریز و مناطقی دیگر از استان آذربایجانشرقی را لرزاند. همچنین این زمین لرزه در مناطقی از استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل نیز احساس شد و بطور کلی 55 زمین لرزه و پسلرزه بالای سه ریشتر 537 روستای منطقه را لرزانده است.
"حبیب حسین قلی زاده" مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان آذربایجان شرقی در گفتوگو با CHNگفت: «در لحظات اولیه شروع زلزله شرایط به نوعی بود که امکان راه رفتن وجود نداشت. بعد از اولین زمین لرزه هجوم مصدومان و موارد فوتی که پیش میآمد شرایط را بحرانی کرد.»
مسئول کارگروه حوادث غیر مترقبه شهرستان ورزقان با تاکید برآنکه، ورزقان بیمارستان ندارد گفت: «تمام مصدومان به درمانگاه منتقل شدند و در پی آن به دلیل زیاد بودن تعداد مصدومان با آمبولانس و فوریتهای پزشکی، اتومبیلهای اداری و شخصی در صدد انتقال آنها به تبریز برآمدیم. در این راستا پس از درخواست کمک از تبریز، پس از گذشت 1 ساعت و پانزده دقیقه آمبولانسها و امداد از تبریز به ورزقان رسید و مصدومان به بیمارستانهای شهدا، امام رضا و عالی نسب در تبریز منتقل شدند.»
هرچند آمار دقیقی از تعداد مصدومان و کشته شدگان در دست نیست ولی به گفته قلی زاده بیش از 80 نفر از اهالی ورزقان فوت و بیش از 250 نفر مصدوم شدهاند. شهرستان ورزقان 40 هزارنفر جمعیت دارد که حدود 5 هزار نفر در ورزقان ساکن هستند و مابقی جمعیت روستاهایی آن است.
به گفته وی حدود 50 درصد شهرستان ورزقان تخریب شدهاست. روستاها نیز 20 تا 100 درصد تخریب شدهاند که در این میان 6 روستا به طور کامل تخریب شدهاند. آنچه که سبب تخریبها شده پس لرزههایی است که تا صبح ادامه داشت به نوعی که در هریس بیش از 12 روستا بیش از 40 درصد تخریب شدهاست. بافت روستایی این منطقه از گاه و گل بوده.
از هریس بیش از 100 نفر فوتی و بیش از 330 نفر مصدوم و از اهر بیش از 40 نفر فوتی و بیش از 200 نفر مصدوم گزارش شده و آمار فوتی تبریز اعلام نشده.
مسئول کارگروه حوادث غیر مترقبه شهرستان ورزقان تصریح کرد: «بیمارستان صحرایی با تجهیزات کامل در ورزقان دایر و آماده باش کامل اعلام شدهاست. از آنجایی که این منطقه سردسیر است نیاز به پتو، چادر و مواد غذایی احساس میشود.»
بنابر این گزارش، وضعیت جادهها خوب گزارش شده و تمام جادهها و راههای روستایی باز است.