به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 22 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Sunday 12 August

عرضه قرآن‌های تجملی در نمايشگاه

ابتکار: بيستمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن کريم در حالي به پايان روزهاي برگزاري خود مي‌رسد که رواج فروش قرآن‌هاي نفيس و گرانقيمت و حتي نمايش قرآن‌هاي وارداتي در اين نمايشگاه در سالي که کشور شرايط اقتصادي ويژه‌‌اي را سپري مي‌کند، مورد انتقاد جدي قرار گرفته است.
به گزارش مهر، مرد و زن جواني که به نظر مي‌رسد به تازگي به عقد يکديگر درآمده‌اند، مقابل غرفه ايستاده‌اند. نگاهشان که مي‌کني مي‌شود حدس زد که زوج جوان، تازه قصد ازدواج دارند. جلوترمي‌روي و کنجکاو‌تر که مي‌شوي، حدست درست از آب در مي‌آيد و پرس و جوي آنها از صاحب غرفه به تو خبر مي‌دهد که در تکاپوي شب‌هاي نمايشگاه قرآن کريم به دنبال انتخاب يک جلد قرآن کريم براي سفره عقد خود هستند؛ به نيت تيمن و تبرک. کنجکاوي خبرنگاري تو را به اين وادار مي‌کند که ببيني دنبال چه مي‌گردند. مي‌خواهي سليقه ‌شان را بداني. ظاهرشان که نشان مي‌دهد از طبقه عادي جامعه هستند و اين موضوع را چشمان گرد شده‌ و صورت متعجبشان پس از شنيدن قيمت‌هاي ارائه شده براي مبلغ هديه قرآن در نمايشگاه، بيشتر تاييد مي‌کند.
پسر جوان و همسرش چندين غرفه را به همين صورت طي مي‌کنند. نمي‌دانم در نهايت دست به جيب مي‌شوند يا نه، اما جادوي عطر، رنگ و قيمت قرآن کريم در نمايشگاه چنان هوش از سر آنها و سايرين ‌برده که بعيد است بخواهي به دنبال پاسخ و تصميم نهايي آنها و امثالشان باشي، چون از پيش مشخص است.
نمايشگاه قرآن امسال گرم بود و شلوغ از انواع مصحف‌هاي رنگارنگ و اين روزهاي پرعطر که پيش چشم حاضرين جلوه‌گري مي‌کرد و در اين ميان گرماي بازار قيمت هديه مصحف‌هاي شريف قرآن کريم است که آتش مي‌زند بر خرمن باور بازديدکنندگان نمايشگاه و داغشان مي‌کند مثل آفتاب سينه ظهر تابستان بر کف مصلاي امام خميني(ره) که چرا کلام خدا در سرزمين تو چنين بهاي مادي مي‌يابد و بر سرش سوداگري‌ها مي‌شود.
شايد پس از گراني کاغذ و همه موضوعات مرتبط با آن بتوان حدس زد و درک کرد که قيمت يک جلد قرآن کريم در حد و اندازه يک سوم از حقوق معمولي يک کارمند دولت رقم مي‌خورد، اما وقتي مي‌شنوي که براي انتشار اين مصحف‌ها اين روزها ناشران دست به واردات کاغذ عطري از کشورآلمان مي‌زنند، آن وقت به اين فکر مي‌کني که ماجرا شايد چيزي فراتر از کار نشر است و در نهايت مربوط به ذائقه ما ايراني‌ها است.
قيمت مصحف شريف در نمايشگاه قرآن امسال بالاست و آنچه که در اين ميان بيش از پيش جالب توجه است، سمت و سو پيدا کردن ناشران به انتشار قرآن‌هايي است که بيش ازهمه چيز جنبه تزئيني پيدا کرده‌اند؛ قرآن‌هايي که گاه با ديدن آنها مخاطب حس مي‌کند که نمي‌توان به آن رجوع کرد و آن را مطالعه کرد، چون ممکن است به آن آسيبي وارد شود!
مسئول فروش يکي ازغرفه‌هاي نمايشگاه قرآن کريم که فروشنده همين دست از قرآن‌ها نيز به شمار مي‌رود در گفت وگو با مهر مي‌گويد: در نمايشگاه شايد نشود که از اين دست قرآن‌هاي نفيس را فروخت. و اشاره مي‌کند به نمونه‌اي که از آن به نام مصحف يونسکو ياد مي‌کند: اما مشتري‌هاي دولتي و سازماني که خواهان تعداد فراواني از اين دست آثار هستند، در اين جا به سراغ ما مي‌آيند. وي ادامه مي‌دهد: مصحف يونسکو با جلد چرم طبيعي 750 هزار تومان و با جلد چرم مصنوعي 650 هزار تومان به فروش مي‌رسد. بيش‌ترين فروش آن‌ها هم از سوي نهادها و ادارات دولتي و گاه خصوصي صورت مي‌گيرد که آن را مي‌خرند و در مناسبت‌هاي مختلف هديه مي‌دهند.
اما روايت مسئول غرفه‌اي که قرآن او با جلدي ساخته شده از پارچه ترمه به فروش مي‌رسد، خواندني‌تر است. او که مصحف موجود در غرفه خود را نوشته شده با خط استاد فضائلي و با جلد چرمي به همراه قابي چوبي تزئيين شده با پارچه ترمه معرفي مي‌کند، مي‌گويد: خيلي از اين قيمت‌ها برمي‌گردد به زمان ارزاني کاغذ و رونق چاپ اين آثار. هرچند هنوز هم چاپ مي‌شود اما اگر چاپ امروز را مي‌خواستيم ارائه کنيم، قيمتش چيزي بسيار بيش از 250 هزار تومان فعلي مي‌شد.
در کنار رواج فروش اين قسم مصحف‌ها در بخش مکتوب نمايشگاه قرآن و در حاشيه آن بازار فروش قرآن‌خوان‌هاي چيني نيز بسيار داغ است. دستگاه‌هايي که فروشندگانش آن را داراي سفارش ايران و ساخت چين عنوان مي‌کنند.همه اين اتفاقات در مصلاي امام خميني و در ماه مبارک رمضان و در حالي رخ مي‌دهد که اقتصاد کشور ما در سال جاري به تعبير مقام معظم رهبري در شرايط اقتصاد مقاومتي قرار گرفته است و قيمت کاغذ نيز اين روزها در بازار کتاب بيداد مي‌کند و ناشران بسياري براي انتشار کتاب‌‌هاي خود نالان و ناراضي هستند.
در اين شرايط بايد اين سئوال را پرسيد که سوق دادن سليقه عمومي به خريد چنين آثاري که بعضاً انتشار آنها وابسته به توليداتي غيرداخلي است با چه هدفي صورت مي‌پذيرد؟ آيا نهادهاي برگزارکننده نمايشگاه بين‌المللي قرآن کريم نمي‌توانستند با دور کردن فضاي اين نمايشگاه از رواج تجمل‌گرايي در انتشار قرآن کريم، بيش از ظاهر قرآن، مخاطب را در کنار باطن اين کتاب آسماني به محتواي آن سوق دهند؟






Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved