ایلنا: دبیر کل مجمع محقققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: ما باید از خطاهای گذشته خود توبه و ابراز پیشمانی کنیم؛ همچنین باید با خود بیاندیشیم که تا چه میزان در ترویج فرهنگ ریاکاری و چاپلوسی در جامعه نقش داشتیم و در کجا اشتباه کردیم تا از آن ها توبه کنیم.
آیت الله سیدحسین موسوی تبریزی، با اشاره به سخن امام علی(ع) مبنی بر این که "جامعه اصلاح نمی شود، مگر این که حاکمان آن اصلاح شوند"، گفت: زمانی که برخي مسوولان یک جامعه به صراحت دروغ بگویند و آمار نادرست بدهند،دروغ و دورويي در آن جامعه تبدیل به فرهنگ می شود و همین طور زمانی که آنها رو به ریاکاری و چاپلوسی بیاورند، این صفت زشت در جامعه تبدیل به فرهنگ می شود.
آیت الله موسوی تبریزی گفت: زمانی که مردم ببینند میلیاردها تومان در بانک ها اختلاس می شود و یا این که در بنیاد شهید که برای خدمت رسانی به خانواده های معظم شهدا تأسیس شده اختلاس شده، و پس از آن افراد مرتبط با اختلاس همدیگر را تهدید کرده و برای یکدیگر خط و نششان میکشند و بعد معلوم نیست ماجرا از چه قرار است، این کارها در جامعه تبدیل به فرهنگ می شود.
وی گفت: واقعا جای تأسف است که این همه فساد و بداخلاقی را در جامعه شاهدیم و حتی در شهر قم که شهر علما و شهر خون و قیام است، پرونده های مختلف فساد وجود دارد؛ وجود این ناهنجاری ها برای این است که ما نتوانستیم اخلاق را در جامعه حاکم کرده و هنوز این فرهنگ در جامعه حاکم نشده است که نباید به حقوق مردم تجاوز کرد.
این استاد حوزه علمیه قم، گفت: اگر مسوولان یک جامعه در هر پست و مقامي، حقوق مردم را رعایت کنند، مردم آن جامعه نیز حقوق همدیگر را رعایت خواهند کرد و این قدر شاهد افزایش پرونده های قضایی و تجاوز به حقوق مردم از سوی یکدیگر نخواهیم بود.
آیت الله موسوی تبریزی با اشاره به اينكه مردم بر مسوولان حقي دارند، افزود: مردم درایفای وظیفه خود برای اصلاح جامعه، علاوه بر آن که باید خواهان اصلاح عملكرد مسوولان جامعه باشند، باید استقامت هم داشته باشند؛ یعنی انتقاد کرده و حق خودشان را بخواهند، چرا که اگر مردم حق خود را نخواهند جامعه اصلاح نخواهد شد.
وی تأکید کرد: مردم باید حقوق شان را بشناسند و با شناخت و معرفت کامل، آن ها را مطالبه کنند.