به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 24 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 14 August

واحدهای توليدی قم در خاموشی

مشکل تامين برق يکي از مهم‌ترين مشکلات واحدهاي توليدي استان محسوب مي‌شود که در کاهش توليد اين واحدها نقش داشته و اين در حالي است که مسئولان شرکت برق از تلاش براي تأمين برق مورد نياز به اين واحدها سخن مي گويند. به گزارش مهر، بيشترين واحدهايي که در قم درگير مشکل تأمين برق هستند در شهرک صنعتي شکوهيه وجود دارند که با وجود موانعي که در مسير توليد جلوه‌گري مي‌کند چرخه توليد در اين شهرک همچنان ادامه دارد.در اين شهرک پست‌هاي برق وجود دارد اما به گفته توليدکنندگان، حجم برق مورد نياز واحدهاي توليدي بيشتر از ظرفيت کنوني است و کارخانه‌ها با کمترين توان مشغول فعاليت هستند.

مديرعامل شرکت فولاد جم در گفتگو با مهر مي‌گويد: اين شرکت در سال 84 به منظور انجام فعاليت‌هاي بازرگاني در زمينه آهن و فولاد تاسيس شد که توليد شمش‌هاي فولادي نيز مورد توجه قرار گرفت. نادر ترکمان، ادامه داد: سال 86 مجوز تاسيس کارخانه ذوب و ريخته گري مداوم صادر شد و اين کارخانه در زميني به مساحت 25 هزار متر مربع و ظرفيت توليد 150 هزار تن در سال در فاز اول در سال 89 احداث شد.مديرعامل شرکت فولادسازان جم با اشاره به پيشرفت‌هاي اين کارخانه در توليد انواع شمش‌هاي فولادي مي‌گويد: ما براي به دست آوردن اين شمش‌ها از متخصصان و جوانان ايراني استفاده کرديم و در سال‌هاي 90 و 90 فولاد قم به عنوان يکي از برندهاي برتر بازار فولاد کشور محسوب شد. ترکمان اظهار مي‌کند: در اين کارخانه دو کوره 10 تني براي ذوب آهن وجود دارد که متاسفانه تنها يک کوره آن روشن است. يکي از دلايل اصلي که موجب شد ما تنها از 30 درصد ظرفيت کارخانه فولاد قم بتوانيم استفاده کنيم، مشکل برق است که مي‌توان گفت کارخانه را فلج کرده است مديرعامل شرکت فولادسازان جم ادامه مي‌دهد: ما براي اين کارخانه 13 مگاوات برق درخواست کرده‌ايم اما به ما 5.5 مگاوات برق داده‌اند و اين عملا تعطيلي کارخانه را به همراه دارد. ترکمان در خصوص بازار اشتغال فولاد در کشور مي‌گويد: هر تن فولاد براي سه نفر به صورت مستقيم و براي 13 نفر به صورت غيرمستقيم اشتغالزايي دارد که نبايد اهميت بخش صنعت را ناديده گرفت.

اين مشکل در ساير واحدهاي توليدي استان مشاهده مي‌شود، به گونه‌اي که مسئولان شرکت پلي فرم مي‌گويند: چهار سوله براي توليد اين محصول احداث شده که تنها از ظرفيت يک سوله استفاده مي‌شود. خاکي معتقد است که در بازرهاي جهاني محصولات اين کارخانه مشتري بسياري دارد اما چون به ما برق نمي‌دهند نمي‌توانيم توليدات خود را افزايش دهيم. در اين ميان مديرعامل شرکت برق استان اظهاراتي مطرح مي‌کند که کاملا با مشکلات کنوني واحدهاي توليدي تناقض آشکار دارد. سيد مرتضي نبوي مي‌گويد: ما هيچ مشکلي براي تامين برق نداريم و هر شرکت و کارخانه‌اي ولتاژ بيشتري بخواهد به او خواهيم داد. وي در پاسخ به اين دغدغه که بيشتر کارخانه‌ها و شرکت‌هاي شهرک شکوهيه مشکل برق دارند و از اين موضوع ناراحت هستند، اظهار مي‌کند: از زماني که پست برق محمودآباد را راه اندازي کرديم ديگر هيچ مشکلي براي تامين برق در قم وجود ندارد و در شهرک‌هاي صنعتي نيز مشکلي براي افزايش ولتاژ نخواهيم داشت. وي مي‌گويد: هر شرکت و يا کارخانه‌اي که به ما مراجعه کند در کمترين زمان ممکن ولتاژ برق او را افزايش خواهيم داد. مديرعامل شرکت برق استان مي‌گويد: اگر کسي ولتاژ برق بيش از هفت مگاوات بخواهد بايد خودش، پست برق 63 نصب کند که برخي شرکت‌ها و کارخانه‌ها مي‌خواهند از اين موضوع فرار کنند.به گفته نبوي پس از راه اندازي پست برق محمودآباد 20 مگاولت برق به حجم ولتاژ برق استان اضافه شده که هيچ مشکلي نخواهيم داشت. راهکاري که نبوي براي تامين برق واحدهاي توليدي پيش روي آنها قرار مي‌دهد مورد پذيرش واحدهاي توليدي قرار نمي‌گيرد زيرا آنها بر اين باورند که در سالي که مقام معظم رهبري آن را سال توليد ملي و حمايت از کار و سرمايه ايراني معرفي کردند و در شرايط کنوني تحريم، رفع مشکل برق يکي از اقدامات عملي براي تقويت توليد ملي است.






Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved