به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

سه شنبه، 24 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 14 August

انتخاب فيلم برای اکران ؛بزرگترين چالش اين روزهای سينما

خبرگزاري آريا- درحالي که از ماه هاي پيش در خصوص اکران فيلم هاي عيد فطر صحبت هاي ضدونقيضي مي شود و حبيب کاوش سخنگوي شوراي صنفي نمايش از قطعي بودن سه فيلم خبر داده است، اما همچنان بر سر انتخاب فيلم براي اکران جديد اختلاف نظر وجود دارد.
به گزارش خبرنگار هنري آريا، انتخاب فيلم براي اکران به يک چالش بزرگ براي مسئولين تبديل شده و در اين ميان وجود مميزي ها و سليقه اي عمل کردن و همچنين لجبازي هاي برخي افراد در اين مورد مزيد برعلت شده تا اکران فيلم ها با مشکل مواجه شود.
وضعيت سينماي ايران خوب نيست. برعکس گفته شمقدري، حال سينماي ايران اصلا خوب نيست.
چرا امسال اين وضعيت را پيدا کرد و چرا ما سال به سال پس مي رويم و غير از يکي دو فيلم ديگري چيزي براي ارائه نداريم!؟
با نگاهي به وضعيت سينماي ايران در سال هاي گذشته متوجه مي شويم امسال بدترين سال سينمايي ما است.البته نه اينکه سال هاي پيش همه چيز خوب بوده و يا در همه زمينه ها غني بوده ايم، اما سال 91 وضعيت نا مطلوبي در سينماي ايران مشاهده مي شود.
از ابتداي سال و در اکران نوروز91با اکران دو فيلم "خصوصي" و "گشت ارشاد" و اعتراض گروهي خاص، حوزه هنري و شهرداري نيز به دنبال اين جريان اين دو فيلم را از اکران در سينماهاي وابسته خود پايين کشيدند.
البته شهرداري خيلي زود اين جريان را قطع کرد و فقط از اکران اين دو فيلم سرباز زد.اما حوزه هنري از موضع خود پايين نيامد و مانع اکران فيلم هاي بقول خودشان غير ارزشي و مستهجن، در سينما هاي خود شد.
اين درگيري و کشمکش بين مسئولان حوزه هنري و همچنين مسئولان وزارت ارشاد و سازمان سينمايي باعث شد تا مخاطب از سينما دلزده شود و غير از فيلم "خوابم مياد" رضاعطاران که فروش خوبي داشت ديگر چيزي را در سينما ها نبينيم!
هرچند اين کشمکش ها، دعواها و همچنين لجبازي ها به اکران سينما لطمه زده است اما مسئله ديگر مميزي هاي بسياري است که فيلم ها با آن مواجه مي شوند.اينکه چرا فيلمي مجوز ساخت مي گيرد اما براي اکران با مشکل مواجه مي شود جاي تعجب دارد.
حال اين سوال پيش مي آيد که چرا فيلم هاي نسبتا خوبي که در سي امين جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمدند و با استقبال نيز مواجه شدند، اکران داده نمي شوند تا جاني به پيکرخسته و رنجور سينماي ايران بدهند!؟
اين نا هماهنگي ها و سليقه اي عمل کردن ها براي اکران عيد فطر هم ادامه دارد.اين مسئله انتخاب فيلم براي اکران در عيد فطربراي مسئولين سينماي ايران به بزرگترين چالش تبديل شده است.
هرروز اخباري را مي شنويم که فلان فيلم اکران مي شود و اين بلافاصله توسط شخص ديگري تکذيب مي شود.
مسئله حذف خانه سينما و تشکيل سازمان سينمايي نيز بحث ديگري بوده که از سال گذشته سينماي ايران را تحت تاثير قرار داه است.حال که سازمان سينمايي تشکيل شده و معاونت هاي خود را نيز شناخته است بازهم نتوانسته مشکلات بي پايان سينماي ايران و البته اکران را حل کند. بايد منتظر بود وديد که آيا اين لجبازي ها و دعواهاي مردود! که سينماي ما را به قهقرا مي برد تمام مي شود يا خير!؟
براي اکران عيد فطر حضور فيلم هاي "ضدگلوله" ، "کلاه قرمزي و بچه ننه" و همچنين "بي‌خداحافظي" قطعي شده است هرچند با توجه به وضعيت درهم اين روزهاي سينما تا زماني که فيلم ها بطوررسمي برپرده سينما ها قرار نگيرند نمي توان صحبت از قطعيت اين موضوع کرد!
با قطعي بودن اين سه فيلم مي توان کمي اميدوار شد تا چرخ از کار افتاده سينماي ايران دوباره بچرخد و مخاطبي را که از سينماها فراري داده شده دوباره جذب کند.
فيلم "ضدگلوله" که قرار است در گروه سينمايي عصر جديد اکران شود، اين دومين ساخته "مصطفي کيايي" بعد از كمدي "بعدازظهرسگي سگي" است و اميدوار است تا فروش خوبي را بدست آورد.

اين فيلم با مضموني طنزعنوان بهترين فيلمنامه سي امين جشنواره فيم فجر را کسب کرد.قصه فيلم به اواسط دهه شصت باز مي گردد.اواسط دهه 60 و اوج دوران جنگ مردي حدود 50 ساله در تهران مشغول قاچاق نوارهاي لس آنجلسي و فيلم‌هاي ويدئويي است. او در اثر يک اتفاق در مي‌يابد که توموري در سر دارد و تا دو ماه ديگر بيشتر زنده نخواهد ماند...
در اين فيلم بازيگراني همچون؛ مهدي هاشمي، مسعود کرامتي، ژاله صامتي، سعيد آقاخاني، محسن کيايي، علي کوچکي، امير عزيزي، بهشاد شريفيان و... به ايفاي نقش پرداخته اند.
مصطفي کيائي متولد سال 1355 در شهر کرج است. او فعاليت هنري خود را از سال 1373 در مرکز آموزش فيلمسازي ارشاد آغاز کرد و از سال 1376 همزمان با تحصيل در رشته فيلمسازي در دانشگاه به عنوان دستيار کارگردان در مجموعه هاي تلوزيوني و سينمايي مشغول به کار شد. او پس از اتمام دوران تحصيل در سال 1381 به عنوان نويسنده ، کارگردان و تدوينگر در برنامه هاي تلوزيوني فعاليت خود را ادامه داد و در اين مدت برنامه هاي زيادي را براي شبکه هاي مختلف تلوزيوني ساخت.

"کلاه قرمزي و بچه ننه" عنوان فيلم ديگري است که اميدواراست تا اکران سينما ها را متحول کند. البته هنوز بر سر اکران اين فيلم تعيين سينماي سرگروه براي آن به توافقي رسيده نشده است!
فيلم سينمايي "كلاه قرمزي و بچه ننه" ادامه داستان آشناي عروسك محبوب كلاه قرمزي در موقعيتي تازه است. سومين فيلم سينمايي کلاه قرمزي پس از "کلاه قرمزي و پسرخاله" و "کلاه قرمزي و سروناز" است.
کلاه قرمزي اوايل دهه هفتاد با استقبال فراواني از سوي مردم مواجه شد و فروش بالايي را در آن سال ها بدست آورد.در اين فيلم، براثر انفجار خانه‌، كلاه قرمزي و پسرخاله و آقاي مجري آواره كوچه و خيابان شده‌اند و زندگي سختي را مي‌گذرانند مقصر اين انفجارها هم «پسرعمه‌زا» است كه از دست همسايه‌ها و پليس فراري است. اينك كلاه قرمزي مهمان ناخوانده‌اي را به جمع‌شان اضافه مي‌كند. اين مهمان كوچولو (بچه ننه) با خود ماجراهايي را پديد مي‌آورد...
کارگرداني اين قسمت را نيز "ايرج طهماسب" برعهده دارد و فيلم نامه آن را به همراه "حيمد جبلي" به نگارش در آورده است.

در"کلاه قرمزي و بچه ننه" حميد جبلي، ايرج طهماسب، خسرو احمدي، مهدي باطبي، عيسي يوسفي‌پور، بهادر مالکي، بنفشه صمدي، پوپک مظفري، داود دلقندي، سورن مناچکيان، پويان طباطبايي، محمد بحراني، قاسم قباخلو، بهرام بهنويد... به ايفاي نقش پرداخته اند و دنيا فني زاده، مرضيه محبوب، اميرسلطان احمدي، بنفشه صمدي، محمد لقمانيان عروسک گرداني فيلم را برعهده دارند.

فيلم ديگري که صحبت از اکران قطعي آن در عيد فطر مي شود "بي‌خداحافظي" به کارگرداني "احمد اميني" و با تهيه کنندگي "محمد نشاط" است.
اين فيلم سينمايي نگاهي به زندگي `رضا صادقي` از خوانندگان موسيقي پاپ كشور دارد و با بازي رضا صادقي، محمدرضا فروتن، پگاه آهنگراني، شقايق فراهاني، مژگان بيات، افشين هاشمي، پيام دهكردي، كوروش تهامي، همايون ارشادي، هومن برق نورد، پرويز سيرتي، مريم بوباني، ترلان پروانه، مجيد جعفري، احمد پورعظمتي، ضياء شجاعي‌مهر ` داستان سه جوان را روايت مي كند كه هر كدام براي رسيدن به هدفي از بندرعباس عازم تهران مي‌شوند.

احمد اميني کارگرداني فيلم‌هاي سينمايي «سايه‌هاي هجوم»، «غريبانه»، «چتري براي دو نفر»، «اين زن حرف نمي‌زند» و مجموعه‌هاي تلويزيوني «اولين شب آرامش»، نبي‌گناهان» و چند اپيزود از مجموعه «باران عشق» را در کارنامه دارد.
علاوه بر اين فيلم ها، فيلم هاي "تو و من"، "پل چوبي"، "تلفن همراه رييس جمهور" و همچنين "گيرنده" از ديگر گزينه ها براي اکران عيد فطر اعلام شده اند که بازهم اين گزينه ها قطعي نيستند.





Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved