العربیه: گزارش های خبری حاکی از آن است که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) طرحی برای انجام عملیات ضربتی توسط نیروهای ویژه در سوریه به منظور حمایت از مخازن سلاح های شیمایی این کشور در صورت نیاز تهیه کرده است.
در حال حاضر مخازن سلاح های شیمایی سوریه در کنترل نیروهای دولتی این کشور قرار دارد. غرب یه ویژه آمریکا بارها نسبت به آینده این سلاح ها ابراز نگرانی کرده اند.
چندی پیش باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا جابه جایی یا استفاده از سلاح شیمایی در سوریه را خط قرمز برای واشینگتن توصیف کرده بود که باعث مداخله آمریکا در سوریه می شود.
به نوشته روزنامه آمریکایی "لس آنجلس تایمز" مسئولان برنامه ریزی در پنتاگون، بر روی تامین حمایت یا از بین بردن مخازن سلاح های شمیایی در سوریه که بدون حراست باقی خواهد ماند و یا در دسترس نیروهای مسلح معترض، گروه های شبه نظامی مرتبط با القاعده یا حزب الله لبنان قرار خواهد گرفت تمرکز کرده اند.
این گزارش افزوده است که تامین امنیت این سلاح ها شاید نیازمند به عملیات محرمانه ای باشد که گروه های ویژه آموزش دیده برای کنترل این نوع اسلحه انجام می دهند.
همچنین ممکن است به عملیات هوایی برنامه ریزی شده و دقیق برای ویران سازی اسلحه شیمایی نیاز باشد به گونه ای که محتوای آن در جو پراکنده نشود.
چندی پیش سخنگوی وزارت امور خارجه سوریه گفته بود که دمشق از سلاح های شیمایی خود در داخل استفاده نمی کند و تنها ممکن است در صورت حمله خارجی به سوریه ، این سلاح ها به کار گرفته می شود.
رایزنی آمریکا و ترکیه برای دخالت نظامی احتمالی
رادیو آلمان: آمریکا و ترکیه رایزنی برای دخالت نظامی احتمالی در سوریه را آغاز کردهاند.
دیپلماتها، نظامیان و کارکنان سرویسهای مخفی ایالات متحده آمریکا و ترکیه برای نخستین بار روز پنجشنبه (۲۳ اوت/ ۲ شهریور) در آنکارا پایتخت ترکیه گرد هم آمدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه هدف آنها رایزنی برسر یک طرح اضطراری است که باید برای دخالت نظامی احتمالی مشترک در سوریه تهیه شود.
احمد داوداوغلو و هیلاری کلینتون وزیران خارجه ترکیه و آمریکا ده روز پیش ضمن دیداری در استانبول آغاز کار روی جزئيات عملیات مشترک را اعلام کرده بودند.
برپایه گزارش خبرگزاری فرانسه واشنگتن و آنکارا تصمیم دارند با این طرح به تغییر رژیم در سوریه سرعت بخشند و برای سوریه بعد از اسد چاره اندیشی کنند.
یکی از موضوعات مورد بحث نشست روز پنجشنبه در آنکارا، چارهاندیشی برای زمانی است که احتمالا رژیم سوریه سلاحهای شیمیایی را از انبارهای خود خارج کند یا علیه مخالفان خود مورد استفاده قرار دهد.
آمریکا این امر را خط قرمزی میداند که زیرپا نهادن آن از سوی رژیم سوریه میتواند سبب دخالتنظامی در این کشور شود.
واشنگتن نگران آن است که سلاحهای شیمیایی سوریه به دست بنیادگرایان اسلامی بیفتد.