به گزارش خبرگزاری فرانسه از وین، یک مقام آژانس بین المللی انرژی اتمی دقایقی پیش اعلام کرد که گفتگوهای امروز میان آژانس و رژیم تهران بدون نتیجه پایان یافت.
هرمن نکارتس، بازرس ارشد آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره گفت، اختلافات مهمی در مواضع دو طرف وجود دارد و به همین دلیل هیچ توافقی حاصل نشد.
وی که در پایان نشست امروز در جمع خبرنگاران صحبت می کرد، افزود، تلاشهای آژانس برای دستیابی به توافقی مشخص و قطعی با رژیم تهران بر سر فعالیت هایی که به نظر کارشناسان آژانس، مشکوک به نظر می رسد، به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
بازرس ارشد آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش تر گفته بود که هیئت مذاکره کننده آژانس قصد دارد تا در مذاکرات امروز بازدید از سایت "پارچین" را از رژیم تهران درخواست کند.
به گزارش رادیو فرانسه، دور تازه گفتگوهای هستهای جمهوری اسلامی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز در حالی در وین آغاز گردید که بسیاری از دیپلماتهای حاضر دروین اعلام داشتند که رژیم تهران صدها سانتریفوژ تازه برای غنی سازی اورانیوم در تأسیسات زیر زمینی اتمی "فردو" در نزدیکی قم نصب کرده است.
به گفته این منبع، در صورتی که توسعه و نصب سانتریفوژهای تازه در "فردو" در هفته آینده در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد تأیید قرار گیرند، این اقدام به عنوان عدم تمکین رژیم تهران به خواست های بینالمللی مبنی بر توقف توسعه غنی سازی اورانیوم تلقی خواهد شد.
تشکیل تیم ویژه رژیم تهران در آژانس انرژی اتمی
رادیو آلمان: دیپلماتها از تشکیل تیم ویژه ایران در آژانس انرژی اتمی سازمان ملل خبر دادند. نماینده ایران در آژانس از آن اظهار بیاطلاعی کرده است. به گزارش رویترز صدها سانتریفوژ جدید در سایت مناقشهبرانگيز فردو نصب شده است.
دیپلماتها گزارش کردهاند که آژانس انرژی اتمی سازمان ملل متحد در حال تشکیل تیمی مخصوص ایران است تا در آن متخصصان تحلیلهای اطلاعاتی٬ تسلیحاتی و تشعشات برنامه اتمی ایران را بررسی کنند.
این خبر در حالی منتشر میشود که امروز جمعه (۲۴ اوت/ ۳ شهریور) قرار است مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای اولین بار بعد از شکست آخرین دور مذاکرات در ماه ژوئن سال جاری، با مقامات جمهوری اسلامی دیدار کنند. انتظار میرود در این دیدار درباره لزوم همکاری کامل ایران با بازرسان آژانس سخن گفته شود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس٬ ایجاد یک تیم مخصوص صرفا برای یک کشور امری غیرمعمول از سوی آژانس انرژی اتمی سازمان ملل محسوب میشود و منعکسکننده میزان اهمیت و اولویت بررسی پرونده هستهای ایران است. این امر همچنین میزان سرخوردگی مقامات آژانس را از عدم همکاری ایران با این نهاد مشخص میکند. بازرسان آژانس در پی آن هستند که مشخص کنند آیا ایران از برنامه هستهای خود اهداف دستیابی به جنگافزار اتمی داشته یا دارد.
ایران میگوید این اتهامات به تحریک آمریکا و اسرائیل مطرح میشود و ادعا دارد که از برنامه هستهای خود اهداف صلحآمیز دارد. با اینهمه جمهوری اسلامی تا کنون نتوانسته به نگرانیهای آژانس پاسخ دهد و از همکاری کامل با بازرسان آژانس نیز سر باز زده است.
به گفته یک دیپلمات٬ تیم اتمی ایران شامل حدود ۲۰ کارشناس خواهد بود که از برنامههای جاری آژانس کنار گذاشته خواهند شد تا تنها بر پرونده ایران تمرکز و درباره آن کار کنند.
یک کارشناس که نخواست نامش فاش شود در گفت و گو با آسوشیتد پرس تیم اتمی ایران را مشابه تیم اتمی عراق ارزیابی کرد که در دهه ۱۹۹۰ تشکیل شد و قرار بود مسایل هستهای مشکوک در عراق دوره صدام حسین را بررسی کند. با این تفاوت که تیم عراق اجازه دسترسی به همه تاسیسات عراق را داشت در حالی که ایران تنها دسترسی بازرسان آژانس به یکسری از تاسیسات را فراهم میآورد و با بقیه مخالفت میکند.