به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 4 شهریور ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 25 August

سرطان در کمین مازندرانی ها

به گزارش شمال نيوز به نقل از واحد مرکزی خبر، سرطان ، بیماری نام آشنا اما کمتر شناخته شده جهان است که سالانه بیش از هفت و نیم میلیون نفر از ساکنان کره زمین را به کام مرگ می کشاند .

در ایران روزانه 105 نفر و در سال نزدیک به 30 هزار نفر سالانه بر اثر سرطان جان خود را از دست می دهند.
بر این اساس سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور است .

رئیس مرکز تحقیقات سرطان مازندران گفت : دومین عامل مرگ و میرمردم این استان ، سرطان با 15 درصد است .

رتبه نخست با 46 درصد مربوط به بیماری های قلبی عروقی است و رتبه سوم نیز تصادفات جاده ای اعلام شده است.
باباجانی افزود : شایع ترین سرطان های مازندران به ترتیب گوارش ، پستان ، دستگاه خون و لنفوم ، پروستات و پوست است .
در این میان بیشترین آمار مربوط به سرطان معده با 20 درصد است .

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران میانگین سنی شیوع سرطان ها در مازندران را 10 سال کمتر از سایر نقاط جهان یعنی 50 -40 سال اعلام کرد و گفت : شیوع 55 درصد سرطان ها در آقایان است .

میرزایی تغذیه نامناسب و نداشتن الگوی مناسب تغذیه ، مصرف سموم کشاورزی و دفع آفات در سبزی ها و میوه ها و عفونت ها را مهمترین عوامل بروز سرطان در استان برشمرد و افزود : شیوع سرطان دستگاه گوارش در شمال کشور به ویژه مازندران 10 برابر دیگر نقاط کشور است .


وی علل افزایش آمار سرطان پستان در بانوان مازندران را مانند دیگر نقاط ایران ، ازدواج دیر هنگام ، تأخیر در بچه دار شدن ، تمایل نداشتن مادران به شیردهی کامل به کودکان و مسائل وراثتی دانست و گفت : سرطان پستان 26 درصد سرطان های بانوان استان را تشکیل داده است .

خادم لو از پژوهشگران خون شناسی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز کمبود امکانات پزشکی ، تشخیص دیر هنگام و ناتوانی مالی را از دیگر عوامل قرار گرفتن سرطان در رتبه دوم تلفات انسانی استان دانست و گفت : هزینه درمان هر بیمار سرطانی در استان بطور میانگین 15 میلیون تومان است که کمتر خانواده ای توان پرداخت این هزینه را دارد .

عروجی مدیر مرکز تحقیقات سلولی مازندران شیوع سرطان پوست را کمتر از دیگر سرطان ها در مازندران دانست و گفت : حجاب و پوشش مردان و زنان مازندرانی در این کاهش بسیار تأثیرگذار است .

سبحانی از پژوهشگران حوزه مردم شناسی ، اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران درباره لباس مردم استان گفت : بر اساس سنت های به جا مانده از گذشتگان رنگ لباس های مردم استان به گونه ای طراحی می شود که در تابستان و زمستان عایق مناسبی در برابر اشعه مضر آفتاب است هر چند در سالهای اخیر کمتر از این الگوها استفاده می شود .

ناصحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم با هشدار درباره افزایش شیوع سرطان در استان گفت : از سه میلیون مازندرانی تاکنون نزدیک به 2 هزار بیمار سرطانی شناسایی شده اند.

وی افزود : مصرف غذای چرب ، استفاده از روغن های نباتی برای چند بار ، چاقی ، سموم کشاورزی و آلودگی آبهای آشامیدنی از مواردی است که باید با فرهنگ سازی و تلاش مسئولان رفع شود .

رئیس مرکز تحقیقات سرطان شمال کشور هم با اشاره به ضرورت اجرای طرح پیشگیرانه و فرهنگی در این باره از راه اندازی و اجرای 10 طرح تخصصی و فوق تخصصی تحقیقات سرطان در مازندران خبر داد و گفت : جمعیت شناسی شیوع سرطان ، عوامل بروز سرطان ، راهکارهای پیشگیری و اقلیم شناسی سرطان ازطرح های تحقیقاتی در اجراست که تا پایان امسال تکمیل و نتایج آن اعلام می شود .

مسلمی افزود : در سرطان گوارشی بیشترین مناطق آلوده بخش های فوقانی ، معده ، مری وروده بزرگ است که نشان دهنده آثار مصرف غذاهای داغ و چرب است .

وی رسانه را از شاخص ترین عوامل فرهنگ سازی درباره پیشگیری ، مراقبت و یا درمان بیماری های سرطان دانست و افزود : واکنش جامعه در قبال بیماری و بیماران سرطانی در روز پیشگیری یا درمان تاثیر غیر قابل انکاری دارد .

امید است با فرهنگ سازی هر چه بیشتر توسط رسانه ها و رعایت رژیم غذایی مناسب توسط مردم این بیماری خطرناک کنترل شود .






Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved