مديرعامل شرکت آب منطقهاي قزوين با اشاره به برداشتهاي بيرويه از منابع آبي در استان قزوين نسبت به بروز خشکسالي در اين استان هشدار داد.
به گزارش روابط عمومي شرکت آب منطقهاي قزوين، کيومرث دانشجو اظهار کرد: آب مايه حيات و زندگي است و با توجه به موقعيت اقليمي و آب و هوايي کشور، خشکسالي و کاهش بارندگيها، بحران آب در آينده جدي است. وي افزود: متوسط ميزان بارندگي سالانه در کشور با 250 ميليمتر يک سوم ميانگين جهاني است و بروز خشکساليها، برداشت بيرويه از منابع آبهاي زيرزميني، برداشتهاي غير مجاز و مصرف بيرويه نشان ميدهد در وضعيت مطلوبي قرار نداريم و بايد نسبت به اشاعه فرهنگ صحيح مصرف آب اقدامات جدي به عمل آوريم.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي قزوين تصريح کرد: در کنار همه کارهاي در دست اجرا در شرکت از جمله تغذيه آبهاي زيرزميني، نصب کنتورهاي هوشمند، استفاده از پسابهاي صنعتي، تبليغات محيطي و رسانهاي معتقديم با فرهنگسازي و آگاهسازي نسل جوان و نوجوان که آينده کشور را در دست خواهند گرفت، بايد مصرف بهينه را در جامعه نهادينه کنيم.
دانشجو يادآور شد: اگر بتوانيم نوجوانان و دانشآموزان را در مدارس با پيامدهاي مصرف بيرويه، منابع آلوده کننده و چالشهاي پيش رو آشنا کنيم، ميتوانيم اميدوار باشيم که دانشآموزان هميار شرکت آب منطقهاي باشند و در مديريت مصرف نقش مؤثري ايفا کنند.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي قزوين افزود: بخش زيادي از منابع آبهاي سطحي و زيرزميني در استان بيرويه مصرف ميشود و متأسفانه قدردان سفرههاي آب زيرزميني نيستيم و به راحتي آنها را از بين ميبريم که کاهش اين منابع نگران کننده است.
اين مسئول گفت: کاهش منابع آبي استان در کنار توسعه شهرها و روستاها، شهرکهاي صنعتي، طرحهاي کشاورزي و مصرف بيرويه در بخش کشاورزي که 90 درصد منابع آبي را به خود اختصاص داده است، موجب نگراني براي آينده شده است.
وي افزود: در استان قزوين حدود 850 ميليون متر مکعب منابع آب سطحي و يک ميليارد و 950 ميليون متر مکعب منابع آب زيرزميني به صورت بيرويه مورد مصرف قرار ميگيرد که اين منابع را با خطر جدي روبهرو کرده است.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي قزوين در ادامه به پيامدهاي کاهش منابع آبي در استان اشاره و تصريح کرد: افت 1.5 متري ساليانه آبهاي زيرزميني در سنوات گذشته در استان از جمله در مناطق تاکستان و بويين زهرا سبب فرونشست زمين، پيشروي جبهه آب شور و تحميل هزينههاي سنگين کفشکني و پيامدهاي ناگوار ديگري شده است که بايد مورد توجه قرار گيرد. وي عنوان کرد: سالانه حدود 300 ميليون مترمکعب از آبخوان دشت قزوين نيز کاسته ميشود که تجديدپذير نبوده و موجب نگراني است، لذا بايد به سرعت به سمت مديريت مصرف و جلوگيري از آلودگي منابع آبي و کاهش آن حرکت کنيم.