تپه گری کلن کوک یکی از مهمترین تپههای باستانی مریوان محسوب میشود که بهدلیل وسعت خاکبرداری توسط مردم بهشدت مورد تهدید قرار گرفته است. ایندرحالی است که حتی یک نگهبان یا تابلویی برای ممانعت از خاکبرداری از این محوطه دوره اشکانی وجود ندارد.
خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ خاکبرداریهای بیرویه تپه گری کلن کوک مریوان (گلین کبود) مریوان را بهشدت تهدید میکند. این تپه سال 1348 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. آثار سطحی و پراکنش سفالهای شاخص اشکانی (کلینکی) بر سطح تپه قدیمیترین تاریخ آنرا به دوره تاریخی (اشکانی) میرساند.
دوستداران میراثفرهنگی شهرستان مریوان درحالی خواستار رسیدگی به وضعیت تپه گری کلن کوک مریوان شدند که آنها دلیل وضعیت نابسمان تپه را اهمال در حفاظت متولیان میراثفرهنگی میدانند.
یکی از کارشناسان میراثفرهنگی شهرستان مریوان که نخواست نامش فاش شود در اینباره به CHN میگوید: این تپه یکی از مهمترین تپههای استان سنندج محسوب میشود که معرف دوره اشکانی است. در اهمیت آن همین بس که جزء قدیمیترین تپههای در فهرست آثار ملی است.
بهگفتهوی، از آنجاییکه مردم خاک لازم برای کارهای ساختمانی یا خاکریزی در باغها را از نهشتهای باستانی تپه گری کلن کوک تأمین میکنند در اینجا هیچ تابلوی وجود ندارد که مردم را از خاکبرداری منع کند. عاملی که سبب میشود این افراد همچنان به فعالیتهای مخرب خود ادامه دهند. ایندرحالیاست که باوجود اطلاع رسانی به اداره میراثفرهنگی استان هنوز از مأموران یگان حفاظت خبری نیست.
با گذشت بیش از 4 دهه از ثبت تپه گری کلن کوک هماکنون خاکبرداریهای بیرویه محوطه را تهدید میکند بلکه کارشناسان تاکید دارند نبود یگان حفاظت و اطلاعرسانی به روستائیان، نابودی تپه در آیندهای نزدیک قطعی است.
تپه گری کلن کوک (گلین کبود) در ضلع جنوبی شهر مریوان واقع شده و در تاریخ 19/04/1348 به شماره 866 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
با توجه به آثار سطحی و پراکنش سفالهای شاخص اشکانی (کلینکی) بر سطح تپه قدیمیترین تاریخ آنرا میتوان به دوره تاریخی (اشکانی) انتساب داد. این درحالیاست که سفالهای دوره سلجوقی در سطح تپه بسیار به چشم میخورد.
تپه کلین کوه ازهیچگونه حفاظتی برخوردارنیست وساخت وسازدرحریم تپه وبررویتپهوعبوردادن تیرکهای چوبی برق یاتلفن درعکسهابه خوبی دیده میشود وساخت وساز شهری طولی نمیکشدکه تپه رامحاصره کنند.