خبرگزاری فارس: رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه برخی مسئولین یک بار هم قانون اساسی را نخواندهاند، افزود: تشکیل هیئت نظارت حق رئیس جمهور است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود در گفتوگوی ویژه خبری که به طور زنده از شبکه یک سیما پخش میشد، اظهار داشت: در حال بررسی هستیم تا در صورتی که بتوانیم گام دوم هدفمندی یارانهها را اجرایی کنیم؛ البته این عددهایی را که گذاشتهاند به نظر ما مثبت نیست.
رئیس جمهور افزود: در سال گذشته ما 80 درصد پولی که از مردم گرفتیم را به خودشان دادیم و 20 درصد را هم به کمک تولید و سایر حوزهها بردیم ولی دوستان گفتند مردم پشیمان شدهاند و میگویند قیمتها را برگردانید و ما هم قبول کردیم و بعد بر اساس قانونی که گذاشتند، گفتند که 70 درصد را به سایر موارد و 30 درصد را هم به مردم اختصاص دهید در صورتی که این بدتر است.
احمدینژاد ادامه داد: دنیا پذیرفت که روش ما در اجرای هدفمندی عالمانهترین روش است و همه مراجع علمی دنیا این مسئله را تایید کردند. بر همین اساس باید اجازه داد تا این طرح اجرا شود.
وی اضافه کرد: امیدوارم که بتوانیم با کمترین تبعات ممکن قانون هدفمندی یارانهها را اجرا کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه کمک ارائه شده به تولید خیلی زیاد بود، اظهار داشت: گفتند که باید در هدفمندی به تولید کمک شود و ما هم کمک کردیم ولی میگویند که باید پول نقد بدهید ولی من این را قبول ندارم چرا که وقتی پول نقد یک جا بماند فسادآور است.
احمدینژاد ادامه داد: ما در برخی مواقع وام ارزان قیمت دادیم که همه اینها جزء کمکها حساب میشود؛ نمیگویم به اندازهای که تولید تقاضا داشت به آنها کمک کردیم ولی سهم تولید هم خوب بوده است.
وی گفت: مشکلات همیشه وجود دارد و نمیتوانیم بگوئیم که مشکلات وجود ندارد؛ در همه دنیا تولید مشکل دارد.
رئیسجمهور افزود: وزیر کشاورزی اعلام کرد که همیشه مرغداریهای کشور تنها 71 درصدش فعال بوده ولی در این دولت این آمار به 81 درصد رسیده است؛ یعنی همیشه یک درصدی هستند که مشکل دارند.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: البته وقتی تحریم و فشار وجود دارد این مسائل یکجا خودش را نشان میدهد اما اینطور نیست که بگوئیم همه چیز در حال از بین رفتن است چرا که تولید و اقتصاد ما فعال است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو در مورد تشکیل شورای نظارت بر قانون اساسی و هدف از تشکیل این هیئت اظهار داشت: قانون اساسی مهمترین و اصلیترین سند ملی است و بالاتر از آن نداریم و قرآن و روایات در عمل به همین قانون اساسی تبدیل شدهاند.
رئیسجمهور ادامه داد: قانون اساسی میثاق ملی و ملاک عمل برای ماست و مهمترین دستاورد انقلاب ما محسوب میشود؛ همه حقوق ملت و رابطه ملت با دولت و روابط اجزاء دولت با حکومت بر اساس قانون اساسی تنظیم میشود.
احمدینژاد تصریح کرد: نسبت ما با دنیا و جهتگیریهای کلی در عرصه سیاست، اقتصاد و سایر موارد هم که در قانون اساسی آمده باید به درستی اجرا شود.
وی افزود: در سال اول تصور من این بود که ما خیلی نیاز به هیئت نظارت نداریم و میتوان با تفاهم همه مسائل را حل کرد ولی این اواخر دیدیم که اینطور نیست و خیلی از مسئولین هستند که حتی یک بار هم قانون اساسی را نخواندهاند.
رئیسجمهور ادامه داد: به اعتقاد من همه باید به دنبال اجرای قانون اساسی باشیم در ضمن اینکه همه ملت باید قانون اساسی را حفظ باشند و حقوق اساسی خود را بشناسند.
احمدینژاد گفت: بر اساس قانون اساسی حتی نمیتوان با وضع قانون آزادی مردم را مختل کرد و حتی نمیتوان به بهانه امنیت ملی آزادی مردم را دچار خدشه کرد و این جزء افتخارات ماست.
وی افزود: بنده یک بار از مقام معظم رهبری پرسیدم که سوگندی که ما خوردهایم شرعی است یا خیر، که ایشان فرمودند، بله، شرعی است و باید به لوازم این سوگند پایبند بود؛ بالاخره وقتی یک چیزی تصویب میشود و من میبینم خلاف قانون اساسی است نباید آن را امضا کنم و اتفاقا تفسیر شورای نگهبان هم این است که اگر رئیس جمهور مشاهده کرد مسئلهای برخلاف قانون تصویب شده نباید آن را امضا کند و بعد که ما امضا نمیکنیم در کشور سروصدا درست میشود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما ضد قانون نیستیم، افزود: رئیس جمهور تنها کسی است که نماینده کل کشور است و این خیلی مهم است هرچند که نمایندگان مجلس محترمند اما نماینده کل ملت نیستند؛ هرچند که ممکن است بتوانند در کل امور دخالت کنند اما تنها کسی که نماد تصمیم ملت محسوب میشود رئیس جمهور است و قانون اساسی هم این اختیار را به او داده که اگر چیزی را برخلاف قانون یا مصلحت ملت دید امضا نکند.
احمدینژاد اظهار داشت: من حق ندارم چیزی را که خلاف قانون است امضا کنم؛ خیلی از ابعاد قانون هنوز جا نیفتاده و ما باید آن را جا بیاندازیم و بخش مهم کار تبیین همین موارد است.
وی گفت: تاکنون نامههای متعددی به هیئت اختلاف نوشتهایم که مواردی برخلاف قانون تصویب شده و ما استدلالمان را هم بیان کردیم.
رئیس جمهور اضافه کرد: تشکیل هیئت نظارت برای دعوا و مسائل شخصی و به معنای اختلاف و درگیری هم نیست بلکه اداره کردن کشور بر اساس قانون اساسی است.
احمدینژاد تاکید کرد: اگر سازوکارها و نوع نگاهی که وضعکنندگان قانون به مدیریت کشور داشتند را اجرا کنیم خیلی از مشکلات کشور برطرف میشود.
وی تصریح کرد: وظیفه هیئت نظارت این است که تلاش کنند تا مواد قانون اساسی تبیین شود و موارد را استخراج و به رئیس جمهور ارائه دهند؛ البته این هیئت خودش وارد عمل نمیشود و تنها موارد مختلف را به رئیس جمهور ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور طبق قانون میتواند تذکر قانون اساسی دهد، گفت: من تذکر قانون اساسی دادم ولی من را مسخره کردند چرا که قانون اساسی را نمیدانستند.
احمدینژاد اظهار داشت: اگر رئیسجمهور در مواردی که احساس میکند تذکر قانون اساسی ندهد، امانت را رعایت نکرده است.
وی اضافه کرد: خیلی وقتها ما برای اینکه یک کار را اجرا کنیم باید از هزار پیچ و خم رد شویم که همه اینها هزینه است ولی اگر بر اساس قانون عمل کنیم امور خیلی روان میشود و هزینههای کشور هم پائین میآید و در کل به نفع ملت است.
رئیسجمهور اظهار داشت: بسیاری از نگرانیهای مردم برای این است که سیستم اداره کشور اعم از سه قوه طبق قانون عمل نمیکنند و اگر طبق قانون عمل کنیم مشکلات به یک صدم میرسد.