به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 18 شهریور ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 08 September

تخریب باغ 20 هکتاری ازگل برای ساخت مدرسه مذهبی

شورای شهر تهران چندهفته پیش به نابودکردن باغ‌های مناطق یک و دو اعتراض کرد. در یکی از موارد معصومه ابتکار به باغی اشاره کرد که با وسعت 20 هکتار« پاک‌تراشی» شده است. این باغ متعلق به شهرداری بوده که در زمان شهردار سابق برای ساخت یک مدرسه مذهبی آن را به بخش خصوصی واگذار کرده است.

خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه شهری ـ ابتکار در جلسه علنی شورای شهر از تخریب باغی پرده برداشت که با وسعت 20 هکتار متعلق به شهرداری بوده اما بیشتر درختان آن قطع شده‌اند. شهرداری بعد از افشای تخریب باغ‌ها در منطقه ازگل ادعا کرد که از بین‌رفتن درختان به دلیل کم‌آبی و خشک‌شدن قنات‌ها بوده است.

محمدعلی مختاری، مدیرعامل سازمان پارک‌ها دلیل ازبین‌رفتن باغ‌های ازگل را کم‌آبی دانسته است. او همچنین سخاوتمندانه به مالکان باغ‌های خصوصی پیشنهاد داد که اگر توانایی تهیه آب خام برای باغ‌هایشان را ندارد شهرداری می‌تواند« امکانات لازم» در اختیار آنان قرار دهد. به گفته مختاری اگر شهروندان اعلام کنند که برای آبیاری باغ خود با مشکل کمبود آب مواجه‌اند، شهرداری تهران با استفاده از تانکرهایی که در اختیار دارد به تامین آب این باغ‌ها کمک می‌کند.

اما سرنوشت باغ 20 هکتاری منطقه ازگل ارتباط چندانی با خشکی قنات‌ها و کم‌‌آبی ندارد. این باغ در زمان شهردار سابق تهران برای ساخت یک مدرسه مذهبی فروخته می‌شود. خریداران باغ شروع به قطع درختان برای ساخت بنا می‌کنند اما با تغییر مدیریت شهرداری تصمیم می‌گیرند که باغ را دوباره به شهردار جدید بفروشند. گویا این باغ با قیمت بسیار بالاتر از آنچه خریداری شده بود دوباره به شهرداری فروخته می‌شود.

باغ نیمه‌تخریب‌شده را شهرداری دوباره می‌خرد اما این پایان ماجرا نیست. خریداران قدیمی باغ بعد از مدتی دوباره تصمیم می‌گیرند که مدرسه خود را محل همین باغ تاسیس کنند، بنابراین دوباره باغ را از شهرداری می‌خرند و تا امروز بخش عمده‌ای از درختان باغ را برای عملیات ساختمانی قطع کرده‌اند.

علت قطع درختان این باغ برخلاف آنچه مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری ادعا کرده بود ارتباطی با کم‌آبی ندارد. محمدعلی مختاری در گفتگو با CHN می‌گوید که این باغ متعلق به بخش خصوصی است و تعلق آن به شهرداری را رد می‌کند.

تکذیب مالکیت شهرداری بر باغ 20 هکتاری ازگل در حالی مطرح می شود که اعضای شورای شهر تهران بر مسئولیت شهرداری در قبال این باغ و باغ‌های دیگری که در این منطقه تخریب شده‌اند پافشاری می‌کنند. حمزه شکیب می‌گوید که تمام موارد تخلف «در چند سال اخیر» رخ داده و شهرداری باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد.

قیمت بالای زمین در مناطق شمالی تهران که بیشترین باغ را در خود جای داده مالکان این باغ‌ها را برای استفاده با کاربری مسکونی و اداری از این زمین‌ها وسوسه می‌کند. معصومه ابتکار در گفت وگو با CHN سیاست مصوب شورای شهر را ممنوعیت قطع درخت می‌داند و می‌گوید: هرجایی که شهروندان و یا اشخاص حقوقی مانند شهرداری ناچار باشند به دلایلی مانند ساخت بزرگراه تعدادی درخت قطع کنند باید اجازه‌های قانونی را دریافت کنند.

اجازه قانونی قطع درخت در کمیسیون ماده 7 صادر می‌شود در حالیکه به نظر می‌رسد در مورد باغ‌های ازگل این روند طی نشده است. رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر معتقد است که اگر زمینی باغ تشخیص داده شود فقط در 30 درصد مساحت آن اجازه ساخت و ساز در ارتفاع داده می‌شود.اما به گفته او شورای شهر گزارش‌های تخلف زیادی دریافت کرده است.

شواری شهر بارها از شهرداری خواسته تا در این زمینه به شورا گزارش دهد اما هیچ‌وقت این خواسته شورا برآورده نشده است. سرنوشت باغ‌های ازگل و افشای تخریب آنها هم با گذشت زمان به دیگر موارد تخلف در شهرداری دچار شده و شورای شهر هنوز پاسخ درخوری در این زمینه دریافت نکرده است. به نظر می‌رسد شهرداری این مورد را هم به گذشت زمان و فراموشی شورای شهر موکول خواهد کرد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved