به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 8 آبان ماه 1391 برابر با 2012 Monday 29 October

اقتصاد کشور دچار شکنندگی شده است

استاد دانشگده اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد کشور، افزود: اما در باره وضع موجود اقتصاد ایران باید بگویم که اقتصاد ایران دچارآسیب و شکنندگی شده که یکی از آنها بی توجهی به تولید است و دیگری آسیب بیکاری است و ضرباتی هم از جانب تورم قیمتها دیده و بی رمق شدن پول ملی نیز اقتصاد را تضعیف کرده است این وضعیت رنجور اقتصاد کشور است.

اقتصاد مقاومتی یک نگاه به آینده است و نیاز به یک برنامه ریزی میان مدت دارد/ اقتصاد ایران دچارآسیب و شکنندگی شده است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جبهه ایستادگی، محمد خوش چهره که در نشست هم اندیشی اقتصاد مقاومتی جبهه ایستادگی سخن می گفت افزود:در وضع موجود اقتصاد کشور مشکلاتی داریم که در اقتصاد مقاومتی باید این مشکلات پیش بینی شوند و برای آنها راه کار ارائه شود که در آینده از بروز این مشکلات جلوگیری شود. برای مثال عدم اجرای مرحله دوم طرح هدفمند کردن یارانه ها یکی از راهکارها بود که خوشبختانه به تصویب مجلس رسید.
دکتر خوش چهره با اشاره به وضعیت کنونی اقتصاد کشور، افزود: اما در باره وضع موجود اقتصاد ایران باید بگویم که اقتصاد ایران دچارآسیب و شکنندگی شده که یکی از آنها بی توجهی به تولید است و دیگری آسیب بیکاری است و ضرباتی هم از جانب تورم قیمتها دیده و بی رمق شدن پول ملی نیز اقتصاد را تضعیف کرده است این وضعیت رنجور اقتصاد کشور است.
برای درمان این وضعیت ما باید 4 مرحله عملیات برنامه ریزی کنیم در ابتدا ما نیاز به درمان آنی و اورژانسی داریم سپس درمان کوتاه مدت بعد میان مدت و بلند مدت.
استاد دانشگده اقتصاد دانشگاه تهران تصریح کرد: اولین نکته درک صحیح از این وضعیت و بعد به یک اجماع برسیم که چه شرایطی حاکم است. چون اوضاع کنونی متاسفانه اگر درمان آنی صورت نگیرد به ضرر همه تمام خواهد شد و این اجماع در اشخاص و گروهها باید با تشخیص الویت صورت گیرد و زمان نیز در نظر گرفته شود که از دست دادن زمان یعنی به وجود آمدن تهدیدهای بیشتر.
خوش چهره با تاکید بر درمان آنی وضعیت فعلی اقتصاد کشور افزود: بنابراین اقتصاد ما الویت اولش به اصطلاح جلوگیری از خونریزی مصدوم است که خونریزی در واقع سقوط ارزش پول ملی است در این شرایط اگر جلوی این سقوط ارزش پول ملی گرفته نشود بعدا باید هزینه های بیشتری بپردازیم.ارز یک کالای مبادله خارجی است در هر کشور ولی سیاست های غلط باعث شده که ارز تبدیل به یک کالایی شود که تقاضای عام داشته باشد برای حفظ ارزش دارایی و در کنار این به جای مدیریت تقاضا مدیریت عرضه را در دستور کار قرار دهند که در یک سال گذشته در دولت اظهار نظرها دقیقا بستر ساز این مساله بوده که ما طلا و ارز به بازار تزریق میکنیم کاری که شرایط را بدتر می کند.
عضو سابق مجلس افزود: خلاصه اینکه ما باید سریع اقدامات آنی انجام دهیم و همه باید روی مسائله سقوط ارزش پول ملی و بی اعتمادی مردم نسبت به پول ملی تمرکز کنند. این اقدام آنی به این صورت است که اول ماباید در سبد هزینه های مردم وارد بشویم به این صورت که خوراک مسکن پوشاک و بهداشت و درمان که سبد هزینه های خانوار دچار تورم شدید شده اند و باید این ابتدا کنترل شود .
دکتر خوش چهره با اشاره با بازار آشفته و تورمی مسکن افزود: در بخش مسکن ما دچار رکود بوده ایم ولی با این حال باز هم تورم به شدت وجود دارد یعنی اینکه در این چند سال عرضه بالا بوده وتقاضا کم ولی باز هم تورم در این بخش بالاست دلیل این تورم چیست؟ این بر میگرده به جریان سازمان یافته اطلاعاتی و روانی که قیمت ها را بالا می برد. و بحث زمین که سوداگری را به وجود آورده وگرنه که در بخش ساخت و ساز و مصالح که تورم زیادی حداکثر 20 درصد اتفاق افتاده و مصالح در بهترین ساختش می شود متری یک میلیون تومان.و این تاثیرقیمت زمین بر مسکن بسیار بالا بوده که باید کاهش پیدا کند و به صفر برسد. مسکن مهر هم متاسفانه ناقص اجرا شده است به طور مثال در بعض از شهرها اصلا ما نیاز به ساخت مسکن نداشته ایم حتی مازاد مسکن هم وجود داشته است که در آنجا مسکن مهر ساخته اند یا اینکه در روستاها ما مشکل مقاوم سازی را داریم نه کمبود مسکن.
محمد خوش چهره گرانی مسکن را یکی از عوامل عامل فشار شدید برمعیشت مردم دانست و افزود: این افزایش قیمت مسکن به صورت اجاره و رهن به شدت هزینه های خانوار را تحت تاثیر قرار می دهد.همچنین در مواد غذایی نیز افزایش قیمت ها غیر طبیعی است و خروجی این وضعیت فشار بر مردم است در اقتصاد مقاومتی ابتدا باید نقاط شکننده را شناسایی کنیم و این نقاط در اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه و الویت اول باشد و ورود به سبد هزینه های خانوار این الویت اول است که قیمت کالاهای اساسی کنترل شده و به حالت اول برگردد.
کارشناس اقتصاد و استاد دانشگاه تصریح کرد: الویت دوم بیکاری است که الان افزایش پیدا کرده است و باید جلوی این افزایش بیکاری را بگیریم مثلا تصویب قوانینی برای جلوگیری از اخراج نیروی انسانی توسط کارفرمایان منتها منابعی برای حمایت از کارفرمایان نیز در نظر گرفته شود.
دکتر محمد خوش چهره در پایان سخنانش افزود: پس ما نیاز به این درمانهای آنی داریم که بتوانیم از تهدید اقتصادی جلوگیری کنیم. در تحلیل محیط اقتصادی این مسائله را باید در نظر بگیریم که تاثیر اقتصاد بر ساختار کلی جامعه چه از نظر فرهنگی اجتماعی و سیاسی بسیار ملموس خواهد شد و اگر ما این در مان اورژانسی را برای اقتصاد به کار نبندیم تبعات آن در بخشهای دیگر جامعه هویدا خواهد بود و این تعاملات را باید باهم دید . نباید اقتصاد را از دیگر بخشهای جامعه جدا دانست. بنابراین در اقتصاد مقاومتی باید با گارد بسته جلو رفت و جلوی ضربات را گرفت. پس با درک صحیح از این اوضاع ما باید آنی اقدام کنیم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2025 IranPressNews.com All Rights Reserved