کسی معنای این حرف احمدی نژاد را نفهمید
قدس آنلاین: طی روزهای گذشته احمدی نژاد در جمع استانداران و همچنین در نامه ای که به مقام معظم رهبری نوشت به نکته ای اشاره کرد که برغم اهمیتش کمتر مورد توجه تحلیلگران قرار گرفت .
این نکته چیزی نیست جز تاکید وی بر تاریخ پایان دولت و اینکه وی تا اخرین ساعت دست از ریاست جمهوری نخواهد کشید وی در دیدار با استانداران میگوید:
"توان دولت در تحمل فشارها و بدخواهیها زیاد است و این دولت تا روز آخر خدمت خود و تا ساعت 9 صبح 12 مرداد سال 92 که برای تنفیذ ریاست جمهوری جدید برویم همانند ساعت 10 صبح روزی که حکم بنده تنفیذ شد، کار خواهد کرد؛ چرا که این خدمتگزاری فرصت مناسبی است که نباید اجازه دهیم از دست برود."
احمدی نژآد در نامه ای هم که به محضر رهبر انقلاب مینویسد مجدد تاکید میکند که :
"اینجانب و همکارانم در دولت تا آخرین لحظات مسئولیت دلبسته به ارزشهای انقلاب اسلامی کمر بسته خدمت به کشور و مردم خواهیم بود"
اما در ورای این تاکیدها چه هدفی وجود دارد ، مگر احمدی نژاد قصد دارد چه برنامه ای اجراکند که به این فکر افتاده ممکن است نتواند تا پایان دوره بر صندلی ریاست جمهوری تکیه بزند.
واقعیت این است که دولت احمدی نژاد , حداقل طی دولت دهم و از سال دوم این دوره که مصادف با پایان مجلس هشتم و انتخاب نمایندگان مجلس نهم بود , روزگار خوشی را طی نمیکند و دولت از زمان مطرح شدن هدفمندی یارانه ها عملا وارد بازی با مجلس شده است .
این هم به این دلیل است که نمایندگان مجلس درباره این قانون که هم بسیارمهم و هم بسیار تاثیر گذار است , نظراتی متفاوت با دولت دارند, دولت که با شعارعدالت رای اورده بر این باور است که باتوجه به مصرف کمتر حاملهای انرژی از سوی دهکهای پایین کشور , هدفمندی یارانه ها به نفع این قشر است و ازدیگر سو با واقعی شدن قیمت انها , میزان مصرف هم کاهش یافته وهم مردم , تولید کنندگان ودرکل کشور به سمت بهره وری بهینه از انرژی که سالها درکشور ما ارزان بوده و هدر میرفته حرکت خواهند کرد .
این توجیه منطقی والبته قابل پذیرش همان مساله ای است که موجب شد تا مقام معظم رهبری نیز اجرای قانون هدفمندی را برای کشور مفید بدانند .
اما اختلاف نظر دولت ومجلس جایی شروع میشود که نحوه اجرا به میان میاید , دولت براجرای کل قانون در دو گام تاکید دارد ومجلس بر اجرا باشیب ملایم و طی 5 مرحله 20 درصدی .
درعین حال امسال با توجه به افزایش شدید قیمتها , دولت براین باور است که باتوجه به افزایش قیمت دلار اکنون حتی بیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه به حاملهای انرژی میدهد و باید هرچه سریعتر مرحله دوم با شاخصهای مد نظر دولت اجرایی شودو مجلس با توجه به همین گرانیها در کل مخالف هر قانونی است که ممکن است بازهم برتنور گرانی بدمد.
همین مساله به ظاهر ساده باعث شد تا نهال اختلاف میان این دو قوه کاشته شود و درادامه، این دولت بود که سراغ برخی انتصابها و عزل ونصبهای جنجالی رفت و البته مجلس نیز با تصویب برخی قوانین این نهال را ابیاری کردند .
البته احمدی نژاد سابقه دیگری هم در کارنامه خود دارد که نشان میدهد وی به عزل ونصبهایش اعتقاد راسخی دارد , مساله زمانی خود رانشان دادکه وی وقتی وزیر اطلاعات را عزل کرد ومقام معظم رهبری این عزل را به مصالح کشور ندانستند ,واکنشی نشان داد که به قهر وخانه نشینی 11 روزه شهرت یافت , شاید اگردرهمان روزها زمزمه هایی مبنی بر عدم کفایت در مجلس مطرح نمیشد , او راهی پاستور نمیشد تا به اعتقاد خود تا اخرین روز دولت رییس جمهور بماند.
اما این عزل یا انتصاب مساله دار اخرین نبود که طی این سالها ازاین دست برکناریهای شبانه ,در مسافرت , درحین ماموریت و امثال ان و نصب افرادی که اگر نگوییم مساله دار , حداقل میتوانیم بگوییم افرادی که روی انهاحساسیتهایی وجود داشت , زیاد انجام شد ,حتی زمانیکه مقام معظم رهبری درسفربه خراسان شمالی به رحیمی معاون اول رییس جمهور گوشزد میکنند که طی ماههای پایانی دولت ,تغیییر مدیران عالی خیلی به مصلحت نیست , هنوز به ماه نرسیده چندین استاندار تغییر میابند.
اما درماههای اخیر همواره خبرهایی از احتمال افشاگری احمدی نژآد به گوش میرسید , حتی در حضور قبلی او در مجلس خیلی ها گمانه افشاگری را زده بودند که البته این اتفاق با تاخیر رخ داد و بالاخره ان اتفاقی که نباید بیافتد , افتاد ومجلس شورای اسلامی شاهد صحنه هایی بودکه باعث شد تا مقام معظم رهبری احساس ناراحتی ونارضایتی کنند.
اما انچه از اظهارات احمدی نژاد بر میاید این است که این پایان کار نخواهد بود, بویژه اینکه وی بر هدفمندی یارانه ها هنوز تاکید وتصریح دارد وهنوز بودجه سال اینده را به مجلس نفرستاده است .
انگونه که به نظر میرسد , هدفمندی یارانه ها چشم اسفندیار برنامه های احمدی نژاد است , به نظر میرسد دولت قصد دارد , پرداخت عیدانه را به همراه یارانه ها توری کند برای صید موافقت مردم برای اجرای مرحله دوم هدفمندی، انهم انگونه که وی اعتقاد داشته ودارد .
شاید از این نوشته اینگونه بر اید که نگارنده از مخالفان برنامه های دولت بوده وهست , اما اینجانب به طور جدی اعتقاد دارم که هدفمندی نه تنها برای کشور مفید است ک انرا ضروری دانسته و عین منفعت برای دهکهای پایین دانسته ومیدانم .
درحال حاضر نیز بر این باورم که باید هدفمندی تداوم یابد , اما براین نکته نیز تاکید دارم که دولت اکنون توان نظارت بر قیمتها و کنترل بازار را ازدست داده و در این شرایط اگر دولت طرحی قوی و کارآمد برای مقابله باگرانیهای حاصل از هدفمندی نداشته باشد چیز زیادی دستگیر همان کسانی که باید از این قانون سود ببرند , نخواهد شد .
اما دولت همانگونه که از شواهد برمیاید , و برخی نیز گمانه زنی میکنند بر اجرای مرحله دوم قانون انهم به عنوان اخرین پله تاکید دارد و مجلس نیز مخالف است , پس تقابلی دوباره دور از انتظارنخواهد بود, تقابلی که احتمالا اینبار به گروکشی بودجه کل کشور منتهی خواهد شدو شرایطی بسیار دشوارتر از تقابل قبلی در پی خواهد داشت .
از سوی دیگر نزدیکان رییس جمهور درماههای پایانی دولت اقدامات تبلیغی خود برای انتخابات را هم شروع کرده اند وبا ثبت نام واحتمالا رد صلاحیت اصلیترین نامزد این جریان , احتمال تقابل دولت با شورای نگهبان هم وجود دارد که البته احمدی نژاد با این تاکیداتش موضع خود را بیان کرده که خواهد ماند و حاضر به ترک میدان نخواهد بود.
البته این جملات کوتاه که مورد توجه کمتری هم قرار گرفته حرفهای زیادی درخود دارد که به نظر نمیرسد گمانه زنی درباره رخ دادن ان یا نتیجه ان چندان به صلاح کشور باشد و به همین نکته باید بسنده کرد که در شرایط فعلی همه مسوولان نظام از دولت گرفته تا مجلس وقوه قضاییه باید از همیشه هوشیارتر باشند, چراکه هرگونه اختلاف , لجبازی یاکارشکنی باعث خواهد شد تا دستمان درمقابل دشمنان خالی ترباشد و نتوانیم انگونه که باید وشاید ازموضع اقتدار در مذاکرات حاضر شویم , از دیگرسو مردم که تبعات تحریمها و مشکلات انرا تحمل کنند انتظار ندارند در میان مقامات جنگ قدرت باشد هر روز برای هم خط ونشان بکشند آنها نشان داده اند که با هیچکس عقد اخوت نبسته اند و حمایت خود را تا آنجا ادامه می دهند که مسوولی در مسیر مصالح نظام و رضایت مردم و رهبری حرکت کند.