به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

آدينه، 25 اسفند ماه 1391 = 15-03 2013

قیمت ۴۰ تا ۲۸۰ میلیون تومانی قبر در امامزاده‌های تهران

در برخی از مکان‌ها مانند امامزاده عین‌علی و زینعلی(ع) این مبلغ به 280‌میلیون، شاه عبدالعظیم حسنی(ع) 180 میلیون، امامزاده عبدالله(ع) 40 تا 50 میلیون، ابن بابویه 40 تا 50 میلیون و ... فروخته می‌شود

خبرگزاری تسنیم : معاون خدمات شهری شهرداری تهران از اهتمام‌شهرداری به ساخت‌گنبد و‌گلدسته برای ‌مساجد ‌تهران خبر داد.

به گزارش آدینه تهران، معاونت خدمات شهری شهرداری با واحدهای تابعه خود اعم از ادارات کل، ستادها، سازمان‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه نظیر سازمان بهشت زهرا(س)، سازمان زیباسازی، سازمان مدیریت پسماند، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، سازمان میادین میوه و تره بار و فرآورده‌های کشاورزی، شرکت خدماتی کالای شهروند، ستاد محیط زیست و توسعه پایدار تهران و ... یکی از مهمترین معاونت‌های شهرداری است که به طور ملموس روی زندگی شهروندان تهرانی و سبک این زندگی موثر است. دغدغه‌های مومنین و متدینین در خصوص نحوه مدیریت شهری تهران و تجانس آن با هنجارهای اسلامی و ایرانی خبرنگار آدینه تهران را بر آن داشت تا به منظور طرح مستقیم این دغدغه‌ها با مسئولان این معاونت و آگاهی از بخشی از فعالیت‌های این معاونت ویژه گفت‌وگویی را با مهندس مجتبی عبداللهی،معاون خدمات شهری شهرداری داشته باشد که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

باتوجه به تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری بر سبک زندگی اسلامی به عنوان اولین سوال بفرمایید که ساختار و سبک معماری امروز تهران چه ارتباطی با سبک و الگوی زندگی و معماری اسلامی داشته و شهرداری تهران چه اقدامات و برنامه‌هایی را در این زمینه و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری انجام داده است؟ آیا به نظر شما معماری امروز شهر تهران متناسب با مختصات معرفتی پایتخت ام القرای جهان اسلام می‌باشد؟
بنده بسیار خوشحالم از اینکه این فرصت فراهم شد تا در خدمت شما و آدینه تهران باشم. آنچه مشخص است اینکه هفته نامه آدینه تهران در همین مدت کوتاه به خوبی توانسته جای خود را در بین مخاطبان پیدا کند و حرکت رو به جلویی داشته است. اگرچه این سوال شما به حوزه کاری و مسئولیت بنده ارتباط چندانی نداشته و پاسخ به این سوال در حوزه صلاحیت معاونت شهر سازی و معماری شهر تهران است لیکن بنده به عنوان کسی که سابقه شهردار بودن را دارم باید بگویم موضوع تناسب بین ساختار معماری و شهرسازی با الگوها و سبک‌های اسلامی همواره در دستور کار شورای اسلامی تهران، شهرداران، شورای مدیران و مدیریت شهری شهرداری تهران مطرح بوده و همواره هم بر چگونگی ایجاد این تناسب و ایجاد یک منظره اسلامی برای شهرها تاکید شده است. در سال‌های اخیر نیز به سبک معماری اسلامی ایرانی در مجموعه شهرداری تهران و به خصوص معاونت شهرسازی و معماری توجه ویژه‌ای شده است که این امر را می‌توان در احیاء و بازسازی بافت‌های سنتی و احیا و بازسازی معماری‌های اسلامی مشاهده کرد. همچنین شهرداری تهران فعالیت‌های بسیار چشمگیری را در احیا و بازسازی مساجد و همچنین ساخت گنبد و گلدسته برای مساجد به جهت برجسته نمودن خصوصیات و ویژگی‌های مذهب تشیع به عمل آورده است.
آیا شهرداری تهران بودجه و اعتبار مشخصی برای کمک به مساجد اختصاص می‌دهد؟
بله قطعا شهرداری تهران در این زمینه بودجه و اعتباراتی را تخصیص می‌دهد. به عنوان شاهدی بر این ادعا خود بنده در زمانی که به عنوان شهردار یکی از مناطق تهران بودم بالغ بر 5 میلیارد تومان برای ساخت مسجد اختصاص دادم حال شما می‌توانید این امر را به صورت کلی و در قالب مناطق 22 گانه شهر تهران مشاهده کنید. همچنین شهرداری تهران در ایام محرم و صفر سال 91 هفتاد و دو مسجد را به نیت 72 تن شهدای کربلا در یک روز و با حضور برخی از علما از جمله حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی کلنگ زنی کرد و این مساجد به سرعت در حال ساخت می‌باشد. در مجموع می‌توان گفت که شهرداری تهران به این امر و منویات مقام معظم رهبری و همچنین به بحث مساجد و نماز که محور و اساس جامعه اسلامی است اهمیت ویژه‌ای داده است.
علی رغم اینکه شهرداری تهران خدمات ملموس و مناسبی را به مردم ارائه کرده که حقیقتا نمی توان آن را نادیده انگاشت لیکن بر اساس گفته‌های معاون مالی اداری شهرداری تهران که فقط هزینه‌های جاری شهرداری از 500 میلیارد در قبل از سال 1385 به 1100 میلیارد تومان رسیده است و هزینه‌های عمرانی نیز از 500 میلیارد به چیزی حدود 9000 میلیارد تومان بالغ شده است، این تصور عمومی وجود دارد که این خدماتی را که شهرداری تهران ارائه می‌کند پای مردم بسیار گران تمام می‌شود، شما این مسئله را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
نه ما چنین اعتقادی نداریم. یقینا در موضوعات خدمات شهری، تهران یکی از کم هزینه‌ترین شهرها در میان شهرهای کشور است. نه تنها هرینه‌های خدمات شهری در شهر تهران بالا نیست بلکه این هزینه‌ها هم چندان بر دوش مردم نیست. بنده این مسئله را با دلیل خدمتتان عرض می‌کنم. برای مثال شما هزینه‌های اداره شهری مثل سئول را که ده برابر هزینه‌های تهران است را با هزینه شهرداری مقایسه کنید. و اگر در این میان هم در برخی از بخش‌ها افزایش هزینه‌ای انجام می‌شود طبیعتا این امر با کار کارشناسی شده صورت می‌گیرد. در مجموع می‌توان گفت که هزینه‌های خدمات شهری شهرداری تهران با توجه به خدماتی که ارائه می‌دهد طی سالیان گذشته افزایش چندانی نداشته است.
با توجه به این مسئله که بخش زیادی از بودجه 10 هزار میلیاردی شهرداری تهران از بخش تراکم فروشی تامین می‌شود، جنابعالی تصور نمی کنید که تراکم فروشی در چنین حجم و اندازه‌ای در واقع نوعی اجحاف در حق نسل‌های آینده باشد؟
به نظر بنده اینطور نیست و این نوع نگاه به این مسئله چندان نمی تواند درست باشد. همانطور که اشاره کردم در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی و شهر سئول، درآمد شهرداری این شهر 10 برابر شهرداری تهران است و اعتبار بودجه‌ای که در آنجا تصویب می‌شود معادل 100 هزار میلیارد تومان می‌باشد که با روش‌های مختلف از شهروندان تامین می‌شود. تراکم فروشی چندان جمله درستی نیست و در ثانی این مسئله یک کار قانونی است. البته باید به این مسئله هم توجه کرد که شهرداری تهران در ارتباط با مساله تراکم و ساخت و ساز مکانیسم‌های تشویقی نیز دارد و از آن‌ها نیز استفاده کرده است به عنوان مثال در بخشی از بافت‌های فرسوده پروانه مجانی صادر شده و در برخی از بخش‌ها نیز این کار با تخفیف 50درصد با توجه به حدود اختیارات شهرداری تهران صورت گرفته است. لذا باید این مسائل را به صورت همه جانبه و در کنار هم دید.
با توجه به اینکه یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های اساسی مقام معظم رهبری بحث‌های مربوط به محیط زیست و قطع درختان می‌باشد و ایشان در این زمینه تاکیدات خاصی نیز داشته اند، مجموعه شهرداری و به خصوص معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در این راستا چه اقداماتی را انجام داده است و چه برنامه‌هایی را مد نظر دارد؟
گلایه رهبر معظم انقلاب در خصوص قطع درختان بسیار مهم بود و باید یک احساس مسئولیت جدی را در بین تمام مسئولان ایجاد کند. البته این را باید بگویم شهرداری تهران در حوزه ایجاد فضای سبز بسیار خوب عمل کرده است. به عنوان مثال در این چند سالی که ما در خدمت مردم عزیز بوده ایم سرانه فضای سبز شهر تهران برای هر نفر از 5/8 -9 متر به 15 متر برای هر نفر رسیده است که این امر خود حکایت از تحولی عظیم در این زمینه است. در حال حاضر در شهر تهران ما بالغ بر 2 هزار پارک محله ای، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داریم. همچنین در همین سال 91 تقریبا 7 میلیون درخت در سطح شهر تهران کاشته ایم. در حال حاضر 34 هزار هکتار کمربند فضای سبز در شهر تهران ایجاد شده و در همین روز درختکاری 2300 هکتار توسعه کمربند فضای شبز داشته ایم. از طرف دیگر شهرداری تهران با قطع درختان و تغییر کاربری نیز به شدت مخالفت می‌کند و اقدامات نظارتی و کنترلی خاصی هم در این زمینه دارد. در مجموع اقدامات شهرداری تهران در این زمینه بسیار خوب بوده است و هیچ دستگاهی مانند شهرداری تهران در این زمینه موفق عمل نکرده است.
جناب مهندس! در سال‌های گذشته بحث‌هایی در ارتباط با توسعه و افزایش تعداد بهشت‌های زهرا(س)در سطح شهر تهران و جلوگیری از ایجاد این تمرکز در جنوب شهر تهران در رسانه‌ها مطرح شد، مواضع و اقدامات شهرداری تهران را در این زمینه چگونه ارزیابی می‌کنید؟ چرا که یکی از نگرانی‌های متدینین این بوده و هست که به دلیل تمرکز بهشت زهرا(س) به مرور فرهنگ تشییع جنازه در سطح شهر تحت الشعاع قرار گیرد. امروز در برخی محله‌های تهران ممکن است سالی یک بار نیز تشییع جنازه صورت نگیرد در حالی که این سنت اسلامی می‌تواند آثار بسیار مثبتی در سطح شهر داشته باشد.
تلاش شهرداری تهران همواره بر این بوده که بهشت زهرا را به عنوان یک قطب فرهنگی مطرح و معرفی نماید و تلاش‌هایی هم در این زمینه از جمله ایجاد فرهنگ سرای رضوان، ایجاد مساجد و برگزاری مراسمات مذهبی مختلف نیز انجام گرفته است. ما هم بر این باوریم که تهران به چند گورستان احتیاج دارد و علاقه مندیم که در شهر تهران چند گورستان به نام بهشت زهرا(س) داشته باشیم ولی مسئولیت اینکار تنها به عهده شهرداری تهران نیست و سایر دستگاه‌ها و نهادها هم باید در این زمینه کمک و مساعدت نمایند. ما در گذشته چندین بار قصد انجام این کار را داشتیم ولی متاسفانه موفق نشدیم. اگر اختیار این کار به شهرداری تهران واگذار شود، حتما این توانایی در شهرداری تهران برای ایجاد بهشت‌های زهرا در نقاط مختلف شهر تهران وجود دارد. از طرف دیگر خدمات رسانی شهرداری تهران در بهشت زهرا نیز خدمات رسانی خوبی بوده و نظرسنجی‌های انجام گرفته هم نشان‌دهنده رضایت مردم از این خدمات است.
هزینه‌هایی که شهرداری تهران از خانواده‌های متوفی دریافت می‌نماید آیا از یک اشل خاصی برخوردار بوده و یا اینکه با توجه به محل دفن، نرخ این هزینه‌ها متفاوت و متنوع می‌باشد؟
شهرداری تهران برای کلیه خدماتی که در این زمینه از قبیل شستشو، پارچه کفن،ترمه، دسته گل، مداح و روحانی از مردم دریافت می‌کند 200 هزار تومان است و از خانواده‌های بی‌بضاعت هم یا مبلغی دریافت نمی کند و یا تخفیف می‌دهد. لیکن این نکته را هم باید عرض کنم که در برخی از مکان‌ها مانند امامزاده عین‌علی و زینعلی(ع) این مبلغ به 280‌میلیون، شاه عبدالعظیم حسنی(ع) 180 میلیون، امامزاده عبدالله(ع) 40 تا 50 میلیون، ابن بابویه 40 تا 50 میلیون و ... فروخته می‌شود که اصلاً با نرخی که ما در بهشت زهرا اخذ می‌کنیم قابل مقایسه نیست.
اما در همین بهشت زهرا قبوری با قیمت 5 میلیون یا 10 میلیون هم به فروش می‌رسد. آیا شما منکر آن هستید؟
بله ممکن است قبوری با این قیمت‌ها که شما گفتید به فروش می‌رسد اما این قبور معمولا در قطعاتی است که پر شده و خانواده متوفی اصرار دارند که حتما آنجا دفن شود.
یکی از نگرانی‌های متدینین وضعیت بی‌خانمان‌ها در هنگام برودت هواست. شهرداری تهران در زمینه کمک به افراد بی‌خانمان و متکدیان سطح شهر تهران چه اقدامات و فعالیت‌هایی انجام داده است؟
باید بین افراد بی‌خانمان و متکدیان تمایز قائل شد. بحث متکدیان به عنوان یک ناهنجاری اجتماعی بوده و کاملا سازماندهی شده از طرف عده‌ای صورت می‌گیرد. اما شهرداری تهران و به خصوص معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در بحث کمک به افراد بی‌خانمان فعال بوده و کمک‌ها و خدمات مختلفی را ارائه می‌نماید. شهرداری تهران هر شب اکیپ‌هایی را برای کمک به این افراد اعزام می‌کند. باید این نکته را نیز اضافه نمایم که شهرداری تهران در حال حاضر در این زمینه و میدان تنها است. شهرداری تهران به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد و در این زمینه دستگاه‌ها و نهادهای دیگر هم باید مسئولیت خود را انجام دهند که متاسفانه انجام نمی دهند.
اخیرا شایعه‌ای مطرح شده که شهرداری تهران دستور داده که واژه بهار که در شعار جریان نزدیک به دولت مطرح شده است در بیلبوردهایی که برای استقبال از بهار و نوروز طراحی شده حذف شود، آیا این مسئله صحت دارد؟
نوروز همواره به عنوان یکی از سنت‌های دیرینه ایرانیان نگریسته شده و معاونت اجرایی شهرداری تهران هم بیشترین حجم فعالیت‌های خود را در نوروز انجام می‌دهد. امسال تصمیم گرفته‌ایم که با شعار فصل «همدلی و دل تکانی» به استقبال نوروز برویم. وظیفه ما حل مشکلات مردم و نگهداری مناسب شهر تهران و ایجاد رضایتمندی در بین شهروندان است و توجهی هم به این مسائل و شایعات نداریم. از نظر ما طرح این شایعات چندان مسئله مهمی نیست.
باتوجه به اینکه در آستانه آخرین چهارشنبه سال (چهارشنبه سوری ) هستیم و همچنین با توجه به تغییرات فرهنگی که در این زمینه و حرکت از آن فرهنگ سنتی به سمت فرهنگ مخاطره آمیز و استفاده از مواد خطرآفرین محترقه در بین برخی از جوانان هستیم شهرداری تهران در زمینه ایمنی شهروندان تهرانی چه اقداماتی را انجام داده است؟
نیروهای ما در آتش نشانی در این زمینه از آمادگی کامل برخوردار می‌باشند و حتی تلاش داشته ایم تا در این زمینه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی شایسته‌ای نیز انجام دهیم. در حال حاضر برنامه‌ای با عنوان شب‌های آرام به سفارش سازمان آتش نشانی از شبکه 5 نیز در این راستا پخش می‌شود. من در وهله اول خواهش می‌کنم که خانواده‌ها به این موضوع توجه و التفات خاص داشته باشند و ما هم به عنوان مجموعه شهرداری تهران از آمادگی کامل در این زمینه برخوردار هستیم و امیدواریم که چهارشنبه سوری خوب و بی‌خطری در پیش رو داشته باشیم.
معاونت اجرایی و خدمات شهری شهرداری تهران در زمینه با شکوه برگزار شدن مراسمات ملی و مذهبی چه اقداماتی را انجام داده است؟
اقدامات شهرداری تهران بر اساس یک کار کاملا اعتقادی و بر اساس عشقی است که خادمین شهرداری به نظام جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه دارند در حال انجام است. شهرداری تهران همواره در این زمینه با تمام توان و وجود حضور پیدا خواهد کرد.
در بحث راه پیمایی‌ها شهرداری تهران چه اقداماتی را انجام می‌دهد؟
ما تمام طول مسیر راهپیمایی‌ها را از نظر گل آرایی، ایجاد ایستگا ه‌های صلواتی و فرهنگی، جایگاه تشریفات، مسئولان، جایگاه رئیس‌جمهور، رنگ آمیزی، نصب پرچم و ... را انجام می‌دهیم. به هر حال شهرداری وزنه‌ای اساسی در برپایی آئین‌های ملی و مذهبی به خصوص 22 بهمن، روز قدس و ... است.



سام دشمن ولایت March 15, 2013 05:37 PM

من باشم تازه مجانی هم بهم بدن نمیزارم بغل یک عربزاده مفت خور یاغی که به ایران فرار کرده بوده بخاطر جنایت و تجاوز به کودکان خاکم کنند..خیال میکنید امام زاده ها کی بودند..مثل خمینی که براش حرم درست کردند. یک مشت قاتل عرب بیمار جنسی

گزارش یا اعتراض به این نظر


سیروس خورشید سوزان March 16, 2013 06:39 AM

تمام این محل هائی که برای خودشان درست کرده انداین محلها طرف توجه مشتی افرادبیسوادوقشری وبی خردتازی پرست است.وبوجوداوردن این امامزاده های حرامزاده برای نان دانی مشتی مفتخوراخوندان است ومنبع درامدیست برای این دجالان حکومتی.درحالیکه ملت نیازبسیاری بلوازم زندگی اولیه اش راداردودرقسمت نخستین خوراک ملت وارزاق واجب تراست ساختن قبورجنایتکاران هزاروچهارصدوسی وچهارسال پیش وتمام این گنبد بارگاه هارا بایدبکلی نابود کردومساجدراهم مبدل بکتابخانه ویا باشگاه تفریحات سالم کنندتامردم وجوانان مان ازاین محلهااستفاده ببرند.مث لا قبراین شیادضحاک زمان خمینی کثیف راباید تبدیل بیک محوطه پارک کردکه مردم برای استراحت مردم وجای بازی برای نوبابگان باشد.

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: