به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

یکشنبه، 18 فروردین ماه 1392 = 07-04 2013

حماسه اقتصادی با کمبود آرد و احتمال جیره بندی نان

وبلاگ freedommessage2.blogspot

در متن زیر اخبار کمبود آرد و نان از شش ماهه آخر سال 91 تا امروز آورده شده است . اکثر اخبار زیر از رسانه های مورد تایید جمهوری اسلامی آورده شده است .

خبرگزاری مهر در تاریخ 15 فروردین ماه 1392 در مطلبی که کمبود آرد در شهرستان پارس آباد اشاره کرد است که در ادامه بخشهایی از این مطلب آورده شده است.

مردم شهرستان پارس آباد به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان اردبیل از ابتدای سال جاری به دلیل کاهش سهمیه آرد مصرفی و تشکیل صف های طولانی و کاهش ساعات پخت با مشکلاتی در زمینه تهیه نان مصرفی روزانه خود مواجه شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، پخت و تامین نان به عنوان یکی از مهمترین سبد غذایی خانوارهای ایرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و ایجاد مشکلات از جمله کمبود آن و یا ایجاد صف های طولانی در این زمینه می تواند نارضایتی شهروندان را در پی داشته باشد.

سهمیه آدر این شهرستان که از چندماه پیش کاهش یافته بود و مشکلاتی را در زمینه تهیه نان برای شهروندان این شهرستان ایجاد کرده بود، در ایام تعطیلات نوروزی به دلیل ورود گردشگران نوروزی تشدید شد که نارضایتی شهروندان را در پی داشت.

برخی از شهروندان این شهرستان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اظهار نارضایتی از مشکلات تهیه نان در پارس آباد، سهميه آرد نانوايي ها را که از چند ماه پیش کاهش یافته، جوابگوي جمعيت اين شهرستان ندانستند.

غفور رحیمی با بیان اینکه سهميه آرد نانوايي ها به ازاي هر نفر 7.5 کيلو ماهانه پاسخگوي جمعيت اين شهرستان نيست، بیان داشت: کاهش سهمیه نانوایی ها از چند ماه پیش آغاز شده ولی با آغاز فصل بهار و ورود مسافرين نوروزي به شهرستان نیاز به خرید نان افزایش یافته و در نتیجه صف ها ي طولاني براي گرفتن نان در شهرستان ايجاد شده است.

علی رضا محمدی می گوید تشكيل صف‌هاي طولاني در مقابل نانوايي‌ها حتی به 30 یا 40 متر هم می رسد

از سوی دیگر برخی از شهروندان سهمیه آرد را بهانه ای برای تعطیلی زودهنگام نانوایی های این شهرستان دانستند و معتقد بودند که صاحبان نانوایی ها به دلیل پرداخت دستمزد پایین به کارگران نانوایی و عدم فعالیت آنها به تنهایی فعالیت می کنند و این امر باعث شده که پس از پخت یک کیسه آرد در مغازه را ببندند.

در پی بررسی مهر و گفتگو با برخی نانوایی های این شهرستان، بعضي از نانوايان كمبود كارگر براي تهيه و پخت نان را مهمترين علت صف هاي طولاني در مقابل نانوايي ها عنوان می کنند.

رئيس اتحاديه نانوايان و قنادان شهرستان پارس آباد با تاکید این مطلب و با بیان اینکه كم بودن دستمزد سبب شده اغلب كارگران از ادامه كار در نانوايي ها خودداري كنند، گفت :به دليل پرداخت دستمزد كم به كارگران اغلب آن ها از كار كردن در نانوايي ها خودداري مي كنند.

محبت بالازاده تصریح کرد: برخي صاحبان نانوايي ها با توجه به گراني هاي اخير توان پرداخت حقوق كافي به كارگران را ندارند.

رئيس اتحاديه نانوايان و قنادان پارس آباد ادامه داد: با وجود تماس هاي مكرر با مديركل غله استان اردبيل و اداره صنعت و معدن شهرستان پارس آباد متاسفانه در رفع مشكل پيش آمده اقدام لازم صورت نگرفته است.

علاوه بر این مشکلات و با توجه به کمبود سهمیه اختصاصی به این شهرستان، قاچاق آرد در اين شهرستان افزايش يافته و برخی سودجویان از فرصت استفاده کرده و از بابت ورود آرد آزاد به پارس آّباد با قيمت های سرسام آور از شهرستان هاي اردبيل و استانهاي آذربايجان شرقي، كرج، گيلان و تهران سودهای کلانی را به جیب می زنند.

این امر باعث شده که فروش نان آزاد در بسته بندی و با قیمت بیشتر در این شهرستان افزایش و متداوم شود که بی شک خرید آن برای برخی از شهروندان کم درآمد متحمل هزینه سنگین خواهد بود.

پیش از این استاندار اردبیل نیز در جلسه ستاد تنظیم بازار استان با انتقاد از وضعیت ساماندهی نانوایی ها تصریح کرده بود گزارشات رسیده حاکی از آن است که در روزهای اول تعطیلات نوروزی مسافران و خود شهروندان این استان با کمبود نان مواجه بوده اند.

اکبر نیکزاد با اشاره به گردشگر پذیر بودن این استان خواستار توجه مسئولان به تامین نان و جلوگیری از نارضایتی شهروندان شده بود.

خبرگزاری مهر در 4 فروردین سال 92 اعلام کرد که کمبود آرد برخی نانواییهایی کشیک شهر اراک را تعطیل کرده است .

رئیس اتحادیه خبازان اراک گفت: با وجود اینکه تعداد کشیکهای نانواییها درایام نوروز بیشتر شده اما به علت کمبود آرد برخی نانواییهای کشیک تعطیل شده اند.

اجتهادی این مشکل را مربوط به بازرگانی دانست و اضافه کرد: وزارت بازرگانی در استان برای حل مشکل آرد ناتوان است چراکه کارخانه های آرد در عرضه آرد مشکل دارند و وزارت بازرگانی هم نمی تواند این مشکل را حل کند.

همچنین برخی گزارشهای تایید نشده خبر از وضعیت وخیم ذخایر گندم می دهد . در این گزارش تایید نشده وضعیت برخی استانها از جمله "اصفهان، آذربایجان شرقی و غربی، خوزستان و خراسان جنوبی" بحرانی تر از سایر استانها اعلام شده است که این امر موجب تعطیلی تعدادی از نانوایی ها شده است .

خبرگزاری ایسنا نیز در 23 اسفند 91 خبر از تعطیلی اداره غله شهرستان محلات داد و به نقل از رییس اتحادیه نانوایان شهرستان محلات در جلسه کارگروه گندم و نان نوشت : یکی از دلایل کمبود و در برخی موارد نبود آرد در نانوایی های محلات تعطیلی اداره غله شهرستان است.محمد امین افزود: متاسفانه با تعطیلی این اداره در شهرستان محلات در برخی موارد نانوایی های شهرستان با مشکل کمبود آرد و در مواردی عدم وجود آرد در چند روز متوالی روبرو می شوند.

خبرگزاری کبنا نیوز در تاریخ 16 اسفند 91 به نقل از رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کهکیلویه خبر از کاهش سهمیه آرد شهرستان داد و ابراز داشت: این مشکل به خاطر کمبود گندم در سیلوهای شهرستان است .

خبرگزاری همشهری خبر از کاهش چشمگیر تولید آرد در کارخانه های آرد مازندران داد و در ادامه خبرگزاری به نقل از یک تولیدکننده آرد در استان مازندران گفت: نرخ تقریبی آرد با گندم آزاد 665تومان برای هرکیلو و نرخ آرد با گندم دولتی برابر با 590 تومان است. این تفاوت نرخ انگیزه تولید را با گندم آزاد پایین آورده و کارخانه‌های آرد‌سازی‌ با حداقل ظرفیت مشغول به کار هستند.

باشگاه خبرنگاران نیز طی گزارشی در 29 بهمن سال جاری به نقل ار حسنعلي نويدي، نايب رييس انجمن صنفي كارخانه‌جات آرد استان خوزستان به کمبود آرد در این استان پرداخته است و می نویسد : توزيع آرد با مشكل مواجه شده‌است، سهميه ماهانه كارخانجات آرد با توجه به سرانه جمعيتي استان 42 هزار تن در ماه است اما ميزان درخواست براي خريد آرد بيش از سهميه در نظر گرفته شده است.

خبرگزاری مهر در هفتم مهر ماه سال 91 در رابطه با کمبود آرد شهرستان شاهرود چنین نوشته است :یکی از نانوایان شاهرودی با اشاره به کمبود آرد برای خبازی‌های این شهرستان گفت: متولی تامین گندم مصرفی حدود 320 نانوایی شهرستان‌های شاهرود و میامی، اداره کل غله استان سمنان است و کارخانه‌جات آرد سطح استان فقط متولی تولید آرد می‌باشند.

این نانوای شاهرودی افزود: از چهار ماه گذشته (نیمه دوم خرداد) تا به امروز بعلت کمبود گندم، کمبود آرد داشته‌ایم ولی با تدبیر مسئولان کارخانه آرد سرچمشه شاهرود و خرید گندم توسط آنها، مشکلی برای نانوائی‌های سطح شهرستان بوجود نیامده بود، ولی بضاعت این کارخانه نیز محدود است.

او معتقد است: عدم تامین گندم از سوی اداره غله شهرستان شاهرود، امروز بصورت یک بحران ظهور یافته و باعث تعطیلی نانوا‌ئی‌های این شهرستان شده است.

در مرداد ماه سال 91 حامد قادرمرزی نماینده قروه و دهگلان در مجلس با بیان اینکه قیمت پیشنهادی دولت برای خرید گندم از کشاورزان پایین بوده است نسبت به بحران احتمالی در مورد این کالای استراتژیک هشدار داد.

این نماینده مجلس گفت: «گندم‌کاران برای تامین هزینه‌های خود ناچار به فروش محصول به دامداری‌ها و مرغداری‌ها شدند.»

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به افزایش قیمت کود و سم در بخش کشاورزی اظهار داشت: «قیمت کود شیمیایی از سال گذشته تا کنون ۴ برابر و سم ۳ برابر شده است همچنین قیمت سوخت در دولت نهم و دهم از ۸۰ تومان به ۸۰۰ تومان رسیده است؛ در حالی که قیمت گندم طی این مدت ۲ برابر هم نشده است.»

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: «با توجه به افزایش قیمت سویا (به ۱۸۰۰ تومان)، گندم کیلویی ۴۷۰ تومان برای مرغداری‌ها صرفه اقتصادی بیشتری دارد.»

آقای قادرمرزی با بیان این مطلب که نسبت به وضعیت بازار گندم در آینده نگران هستم، هشدار داد: « به نظر می‌رسد تهیه آرد مورد نیاز نانوایی‌ها نیز با مشکل مواجه شود.»



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: