به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

دوشنبه، 19 فروردین ماه 1392 = 08-04 2013

صنعت را بايد با آمپول تقويتی سر پا نگه داريم

رييس مجلس با بيان اينکه بايد با صنعت مدارا کرد گفت: اگر کشور ما از نظر صنعتي دچار رکود شود قطعاً ساير بخش‌ها آسيب خواهند ديد از اين رو شرايط اقتضا مي‌کند به هر نحوي شده با آمپول تقويتي صنعت را سر پا نگه داريم و مشکلات اين بخش را شناسايي کنيم.

به گزارش خانه ملت، علي لاريجاني در ديدار با معاونين پارلماني وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتي گفت: از دستگاه‌هاي دولتي مي‌خواهيم که با يک استراتژي روشن در تنظيم بودجه 92 مجلس را ياري کنند و اگر بين دولت و مجلس توافقاتي صورت بگيرد لايحه بودجه را مي‌توان سريعتر و متناسب با مقتضيات کشور تنظيم کرد.

نماينده قم تأکيد کرد: بودجه بايد واقعي باشد و اگر در بودجه‌اي که مي‌نويسيم در مقام اجرا 40 درصد انحراف باشد فايده اي در نگارش بودجه نيست و فايده اي ندارد.

وي افزود: انحراف بيش‌از 10 درصد، بودجه را از خاصيت مي‌اندازد و اين يک بي انضباطي است و توقعات و سرگيجه‌اي را در کشور ايجاد مي‌کند.

رئيس مجلس، کل درآمد کشور را 110 هزار ميليارد تومان عنوان کرد و گفت: درآمد 180 هزار ميليارد توماني واقعي نيست. لاريجاني اظهار داشت: اگر بودجه عمراني مانند سال 91 خيلي کم باشد اقتصاد را دچار رکود بيشتر مي‌کند و در شرايط کنوني عقل اقتصادي مي‌گويد اقتصاد کشور بايد از رکود خارج شود. نماينده قم با طرح اين پيشنهاد که سهم بخش خصوصي در بودجه عمراني بايد افزايش پيدا کند گفت: اگر 10 هزار ميليارد تومان بودجه عمراني داريم بايد آن را به بخش خصوصي بدهيم تا با حمايت از اين بخش پروژه‌هاي عمراني بيشتري را اجرا کنيم. وي افزود: واگذاري پروژه‌هاي عمراني به بخش خصوصي با اصل 44 هم سازگار است از اين رو بهتر است به جاي اينکه پروژه اي را با هزينه و زمان بالا اجرا کرده و به بخش خصوصي واگذار کنيم از همان ابتدا بخش خصوصي را در اجرا سهيم کنيم و نقدينگي حيران را به اين سمت ببريم. لاريجاني با ذکر اينکه هزينه‌هاي جاري بودجه را اضافه نکنيم گفت: وابستگي بودجه به نفت رقم بالايي است و راه عقلايي اين است که بودجه جاري کشور را کاهش دهيم و اگر مي‌خواهيم که اقتصاد روي پاي خود بايستد بايد اين رويکرد را اصلاح کنيم. رئيس مجلس از دولت خواست که به نيروي انساني خود اضافه نکند مگر در شرايط ضروري.

نماينده قم گفت: پروژه‌هاي عمراني را در بودجه اولويت بندي کنيم تا کار تنظيم بودجه در مجلس تصويب و تسهيل شود که البته اين از نظر اقتصادي هم به نفع کشور است. رئيس مجلس افزود: در توليد محصولات استراتژيک با توجه به سختگيري‌هايي از بيرون بايد به سمت خودکفايي برويم و به آن به عنوان يک وظيفه ملي نگاه کنيم. وي معتقد است واردات کالاهاي اساسي به صورت مداوم از خارج فشارها را بيشتر مي‌کند از اين رو براي تغيير معادلات بين‌المللي بايد اقتصاد را روي پاي خود نگه داشت.

لاريجاني از دولت خواست تا با تعيين به موقع نرخ تضميني محصولات کشاورزي زندگي قابل پيش بيني را براي کشاورزان رقم بزنند تا آنها هم بتوانند تصميم بگيرند که چه محصولي را بکارند.

لاريجاني با اشاره به کمياب شدن برخي داروهاي توليد داخل گفت: بايد با صنعت مدارا کرد و حتماً سهم تسهيلات بانکي به اين بخش بايد افزايش يابد.

وي به مشکلات واردات مواد اوليه در بخش صنعت و گشايش ال سي اشاره کرد و گفت: مشکل سرمايه در گردش بخش صنعت را بايد حل کرد تا اشتغال آنها پايدار بماند.

لاريجاني پيشنهاد کرد در لايحه بودجه از تسهيلات بانکي سهمي‌براي بخش صنعت در نظر گرفته شود تا بانک‌ها عدول نکنند چرا که بانک‌ها بيشتر علاقمندند سرمايه شان را به بخش تجارت ببرند چرا که بازگشت سرمايه‌اش زودتر است. رييس مجلس به نفت خيز بودن کشور و مزيت آن اشاره کرد و با طرح اين سؤال که آيا مي‌خواهيم نفت بفروشيم يا محصولات ثانوي گفت: بهتر است که در ميادين مشترک که ديگران بهره برداري بيشتري دارند از آن مي‌کنند سرمايه‌گذاري کنيم و تسهيلات و انگيزه بيشتري را براي سرمايه گذاري در بخش نفت و گاز فراهم کنيم.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: