به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 2 خرداد ماه 1392 = 23-05 2013

توپ در زمین "رهبر" و او در میانه معرکه است

منصور امان

برخلاف آنچه که به نظر می رسد، رد صلاحیت آقایان رفسنجانی و مشایی نه تنها یک پیروزی برای آقای خامنه ای نیست، بلکه چاله ای که پس از شکست پروژه "مُهندسی معکوس انتخابات" در آن گرفتار آمده را عمیق تر می کند. او فقط در حال پرداختن قسط اول تاوان این شکست است.

راهنمای عمل رهبر باند ولایت در جدالهای درونی حُکومت، اصل طلایی نپرداختن هزینه است. او نه می خواهد و نه می تواند به گونه آشکارا و همه جانبه پُشت حذف و جراحی باند یا جناحی از "نظام" برود. پروژه تمرکُز بر تعیین نامزدهای دلخواه و جلوگیری از ورود کاندیداهای نامطلوب پیش از افتتاح پروسه قانونی نمایش انتخابات با همین هدف طرحی شده بود و سازگار با استراتژی مُداخله نامحسوس، بر ابزارهای دسیسه چینی، فشارهای محرمانه و تدبیرهای امنیتی چند لایه اتکا داشت.

ناکام ماندن این استراتژی درپی بی اعتنایی آقایان رفسنجانی و مشایی به تابلوی ورود ممنوع، جبهه جنگ بر سر پُست ریاست جمهوری را به میدان شورای نگهبان کشاند؛ اُرگانی که بازیچه بودن آن در دست آقای خامنه ای، یکی از نادر محورهای مورد توافُق همه گروه های ذی نفع در جمهوری اسلامی است. بنابراین ناگُفته پیداست که چه در سطح "نظام" و چه در گُستره جامعه، به اقدامات آیت الله جنتی و دوستان علیه آقای رفسنجانی و مشایی، به مثابه یک جنگ نیابتی نگریسته می شود که به سفارش ارباب به راه انداخته شده است.

این ارزیابی بدان معناست که همه راه حلها یا نزاعهایی که پیرامون تصمیم شورای نگهبان در این مورد به سطح می آید، مسیر بارگاه آقای خامنه ای و شخص او را در پیش خواهد گرفت. توپ با شدت و پُر سرو صدا به زمین "رهبر" اُفتاده و او که به سختی کوشش می کرد در معرکه دیده نشود، ناگهان خود را در میانه آن می یابد.

نامه های جُداگانه ای که خانُم زهرا مُصطفوی (دُختر آقای خُمینی)، آیت الله حائری شیرازی و علی مُطهری با درخواست تجدید نظر در تصمیم شورای نگهبان نوشته اند، آدرسی جُز آیت الله خامنه ای ندارد. همزمان، آقایان احمدی نژاد و مشایی نیز برای اعتراض به تدبیر رد صلاحیت، بدون حاشیه پردازی مُستقیم به سُراغ او رفته اند و به این ترتیب هر دو گروه رقیب، مسوولیت تصمیم گیری نهایی در این باره را به وی تحمیل کرده اند.

آقای خامنه ای اکنون دو راه بیشتر ندارد، یا با کُلاه شرعی "حُکم حُکومتی" عقب نشینی می کند یا ریسک درگیری با فراکسیون نظامی امنیتی دولت در یک طرف و ژرفش جبهه گیری راست سُنتی شامل مُلاهای پُرنفوذ، پایوران ارشد "نظام" در همه سُطوح و شبکه های مالی – اقتصادی – بازرگانی آنها را به جان می خرد.

در هر دو صورت، بازنده اصلی اوست. اگر عقب بنشیند، ضربه دیگری به اتوریته اش نشسته و از آن بدتر، درگیری به میدانهای حساس تری کشیده می شود. و اگر وارد جنگ عُریان شود، بُحران سیاسی را که با تمام توان تلاش می کند از آن بیرون بیاید، به جلو هُل داده و ثبات لرزان رژیم اش را دستخوش تکانهای سخت با نتیجه نامعلوم کرده است.

در همین حال، از همان لحظه ای که اُرگان دست نشانده آیت الله خامنه ای تصمیم او مبنی بر تمرکُز بیشتر قُدرت در دست فراکسیون ماجراجو و میلیتاریست ولایت را اعلام داشت، بار مسوولیت پیامدهای خارجی و داخلی آن، از تحریمهای اقتصادی و سیاسی بیشتر تا ژرفش بُحران اقتصادی کشور را نیز روی شانه های نحیف او تخلیه کرد.

زمان هزینه دادن آقای خامنه ای در دور جدید جدال بر سر تصرُف پُست ریاست جمهوری فرا رسیده است. او از سال 88 به این سو، به طور ثابت و قاعده مند در گرداب تدبیرهای شکست خورده اش بیشتر و بیشتر فرو رفته است. "رهبر" اینک نیز توانسته نیروهای گُسترده تری را قانع کند که کانون تضاد، هُویت دیگری جُز او ندارد.



nazi May 23, 2013 01:15 AM

تنها راه نجات خامنه‌ای از این بن‌بست سیاسی گوش‌کردن به حرف خمینی می‌باشد ، خمینی گفته است که حفظ نظام از همه امور واجب تر است ، حتی اگر با فتوا کنار کذاشتن نماز و روزه حج را لازم بدانم ، همان خمینی که میگفت جمهوری اسلامی ن‌‌ یک کلمه بیش و یا کم . حالا تنها راه نجات هر دو دنیا برای خامنه‌ای صدور فتوائی با مضمون فقط - جمهوری اسلامی - بدونه ولایت فقیه می‌باشد که این مقام از روز و نماز و حج بالاتر نیست ، و سپردن امور کشور به دست ایرانیان در یک انتخابات آزاد ، تا خواسته خمینی که همان حفظ نظام به هر شکلی‌ حتی با تعطیلی‌ نماز یا ولایت فقیه باشد به انجام برسد ، خامنه‌ای میتواند با این استناد از خمینی هم خود و خانواده خود و هم قشر روحانیت و هم کشور را که در لبه پرتگاه همیشگی‌ قرار گرفتند نجات بدهد .

گزارش یا اعتراض به این نظر


tanki 1 May 23, 2013 11:32 AM

منصور خان ...این متنی که نوشتی در مورد کسی صدق میکند که داراهه کمی (( وجدان )) باشد ... سال اتخباته ۸۸ ((کهریزک )) یادمان نرفته این همه کشتار ..زندایی... ککش هم نگزید ؟؟؟؟؟ هنوز هم خودش دلبر خطاب میکنه

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: