به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 26 تیر ماه 1392 = 17-07 2013

رمز پيروزی بر دشمن، اطاعت از رهبری است

رئيس موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني (ره) گفت: اطاعت و فرمان‌پذيري از رهبري و فرمانده در جهاد في سبيل‌الله اهميت ويژه‌اي دارد و موجب تقويت اراده و پيروزي بر دشمن خواهد شد.

به گزارش خبرگزاري فارس از قم آيت‌الله محمدتقي مصباح‌يزدي در جلسه درس اخلاق رمضان اظهار کرد: روش‌هاي مختلفي در قرآن به کار گرفته شده تا مومنان را به صبر تشويق کند و در اين ميان صبر در جهاد اهميت فراواني دارد.

وي افزود: در جهاد که جزء تکاليف دشوار الهي است صبر از اهميت ويژه‌اي برخوردار بوده و اطاعت از رهبري و فرمان‌پذيري هم نخستين گام براي پيروزي است تا بتوان با اراده‌اي قوي در مقابل دشمنان ايستادگي کرد.

رئيس موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) با بيان اينکه روزه يکي ديگر از راه‌هاي تقويت اراده و صبر در آدمي است گفت: در روايات از روزه به صبر تعبير شده و مي‌توان به وسيله اين عبادت بزرگ اراده دروني را تقويت کرد.

وي ادامه داد: همواره برخي افراد بوده‌اند که خود را از انجام عبادات مبري دانسته و از زير بار آنها شانه خالي مي‌کنند و گروهي هم پا را فراتر نهاده به شبهه‌افکني در آنها هم مي‌پردازند؛ به ‌عنوان مثال جهاد را دستمايه شبهات خود قرار داده و مي‌گويند اگر به مشورت با ما توجه مي‌شد ميزان تلفات خودي‌ها هم کمتر مي‌بود يا اينکه فلان اشخاص به شهادت نمي‌رسيدند در حالي‌که در کلام قرآن اگر دشمنان موفق نمي‌شدند مسلمانان را در ميدان جهاد بکشند اين کار را در بسترهايشان انجام مي‌دادند و بالاخره آن افراد شهيد مي‌شدند.آيت‌الله مصباح يزدي اين تعبير قرآن را دليلي بر قضا و قدر الهي دانست و خاطرنشان کرد: هيچ‌ کس نبايد گمان کند با فرار از جهاد مي‌تواند از قضا و قدر و مرگي که براي او در نظر گرفته شده فرار کند.

استاد حوزه علميه قم با بيان اينکه پس از جنگ تحميلي هم عده‌اي از گوشه و کنار ايران به شبهه‌افکني پرداخته بودند عنوان داشت: آنها هم مي‌گفتند اگر با ما مشورت مي‌کرديد چنين تلفات و آسيب‌هايي به کشور نمي‌رسيد.

وي اضافه کرد: منافقان و کساني که هيچ اعتقادي به جهاد و شهادت ندارند همواره مي‌گويند جهاد عامل کشته شدن برخي افراد است اما قرآن به آنها مي‌گويد اگر تدبير داريد از مرگ خود جلوگيري کنيد زيرا مرگ يک حق است و نمي‌توان جلوي اجل را گرفت.

آيت‌الله مصباح يزدي فلسفه اصلي جهاد در راه خدا را مورد تاکيد قرار داد و بيان داشت: جهاد يک جنگ معمولي نيست که تنها هدفش پيروزي باشد و يک طرف شکست‌خورده هم وجود داشته باشد بلکه همان‌طور که آدمي در طول دوران زندگيش بارها مورد امتحان قرار مي‌گيرد جهاد هم نوعي آزمون الهي است تا درجه سختي‌پذيري افراد براي خودشان مشخص شود.

رئيس موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) ادامه داد: مرگ بر دو نوع اجل معلق و اجل مسمي است که در نوع معلق مي‌توان به وسيله بعضي کارها مانند صله رحم و صدقه از آن جلوگيري کرد و به تعويق انداخت اما اجل مسمي در لوحي نزد خداوند محفوظ است و هيچ‌ راهي براي تغيير آن وجود ندارد.

وي يکي از فوايد اجل مسمي را آسايش آدمي دانست و تصريح کرد: زماني آدمي بداند تقديرش در دست خداوند بوده و مرگش تعيين شده به آرامش مي‌رسد؛ تجربه‌هاي فراواني وجود دارد که ديگران شخصي را مرده انگاشته بودند اما در حقيقت وي زنده بوده است.

آيت‌الله مصباح يزدي بيان داشت: فيلسوف ملحدي بود که به دليل مشغله کاري پرواز خود را لغو کرد و جايش را به ديگري داد و همان پرواز دچار سانحه شد و همه مسافران کشته شدند و از آن پس فيلسوف مذکور معتقد به قضا و قدر الهي شد.استاد اخلاق حوزه علميه قم با اشاره به شيطان و نقش او در وسوسه کردن انسان‌ها گفت: اين وسوسه‌ها آدمي را در پيمودن مسير حق؛ سست مي‌کنند در حالي‌که اگر انسان واقعا به اجل مسمي اعتقاد داشته باشد و بداند که مرگ ثابت است وظيفه‌گرا مي‌شود و انجام تکليف برايش از اهميت بيشتري برخوردار خواهد بود. وي دوري از غرور و ناراحت نشدن براي از دست دادن برخي امور خوب را از ديگر فوايد اعتقاد به تقدير و قضا و قدر دانست و تاکيد کرد: خداوند هيچ چيزي را بدون حساب مقدر نمي‌کند بلکه بهترين شرايط را در نظر مي‌گيرد.



Alex andersson July 17, 2013 11:34 AM

بزرگترین دشمن ما رهبری است. و رمز پیروزی بر دشمن بر کناری رهبری میباشد.

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: