به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 26 تیر ماه 1392 = 17-07 2013

دسترنج زنبورداران ایرانی اینگونه هدر می رود

بیش از ۶۵ میلیون کلنی زنبور عسل در جهان وجود دارد که حدود ۳۵/۵ درصد این رقم معادل پنج میلیون و ۱۱هزار کلنی آن در ایران است.

به گزارش بازار خبر امروزه زنبورداری به عنوان یکی از رشته های کشاورزی در تمام کشورهای جهان به رسمیت شناخته شده است . تقریبا در تولید بیشتر میوه ها و بذرها وجود زنبور عسل برای گرده افشانی الزامی است .

گرده افشانی 47 درصد از محصولات کشاورزی وابسته به زنبور عسل است .از این رو است که ارزش اقتصادی زنبور عسل را در دنیا 25الی 100 برابر ارزش عسل تولید شده در سال محاسبه می کنند.در ایران بیش از دو میلیون کندوی مدرن با تولید متوسط 10کیلو گرم عسل به ازای هر کندو در سال وجود دارد به این ارقام می بایست ، سیصد هزار کندوی بومی با تولید متوسط 3کیلو گرم عسل برای هر کندو در سال را افزود.

میزان مصرف سرانه عسل در کشورمان 600 گرم است به طوری که مصرف سرانه این محصول در جهان 235 گرم است و به همین جهت ایران در رتبه قابل قبولی از مصرف سرانه عسل در دنیا قرار دارد. اما در مقایسه با کشورهای توسعه یافته که میزان مصرف آن ها بالای 2000 گرم است باید بتوانیم درجامعه نقش مصرف عسل را به عنوان عامل سلامت و افزایش سطح سلامت مردم فرهنگ سازی وهمانند بسیاری از کشورها به عسل به عنوان یک ماده غذایی مفید و یک داروی موثر بر درمان بسیاری از بیماری ها نگاه کنیم.

حمید شافعی تولیدکننده عسل در گفتگو با بازار خبر گفت: هیچ جانداری به اندازه زنبور عسل به انسان کمک نمی کند. در قدیم هر دارویی را با عسل مخلوط می کردند، زیرا خاصیت بهبود بخشی داروها را چند برابر می کرده و امروزه هم از عسل در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند.

وی افزود: توسعه صنعت تولید عسل بیش از آن‌که به نفع تولیدکننده باشد، 90 برابر بیشتر به نفع کشاورزی و اقتصاد کشور است. گسترش زنبورداری نه تنها در افزایش تولید عسل تاثیرگذار است بلکه در توسعه بخش کشاورزی بسیار اثربخش بوده و به استقلال و خودکفایی کشور کمک می کند.

شافعی خاطر نشان کرد : کشور ما در صادرات عسل طی سال‌های 77 تا 79 با پنج هزار تن صادرات سالانه، شرایط خوبی داشته ولی در سال‌های بعد از آن با کاهش چشم‌گیری مواجه بود و به سه هزار تن در سال رسید که این کاهش به کیفیت عسل، نحوه بسته‌بندی و بازاریابی عسل مربوط است.

این تولیدکننده ضمن اشاره به جایگاه عسل ایران ، گفت : در جهان 65 میلیون کلنی زنبور عسل وجود دارد که 35/5 درصد این رقم معادل پنج میلیون و11هزار کلنی آن در ایران است.

شافعی به گمنام ماندن عسل ایرانی اشاره کرد و گفت: این اواخر به علت مشکلات بسته بندی عسل ایرانی بصورت فله ای به کشور های همسایه صادر و بسته بندی میشود و پس از آن به نام خودشان به کشور های اروپایی صادر میشود.

وی پایین بودن سطح سواد تولید کنندگان، آشفتگی بازار عسل و مشکل بودن تشخیص عسل طبیعی از غیرطبیعی و تاثیر پایین آمدن مصرف سرانه و اعتماد مصرف کننده به لحاظ این مشکل را از دیگر چالش ها و تنگناهای این بخش عنوان کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد : با اجرای تدابیر لازم و توجه بیشتر به زنبورداران وتولیدکنندگان ،ضمن قوت گرفتن صادرات مستقیم از ایران واردات عسل نامرغوب از کشورهای خارجی قطع شود، تا قدرت از دست رفته بازار تولیدکننده ها بیش از پیش قوت گیرد. و عسل ایرانی ، ایرانی بماند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: