بدهی به بانک جهانی: رژیم تهران در کنار زیمبابوه
مقامات بانک جهانی اعلام کرده اند که در پی عدم باز پرداخت بدهی های رژیم ایران به این بانک در قبال وام های دریافتی، ایران بعد از این توان دریافت وام از این بانک را نخواهد داشت و در کنار زیمبابوه به عنوان کشوری با وضعیت غیر تعهدی قرار میگیرد.
بانک جهانی میگوید رژیم ایران در ۶ ماه گذشته ۷۹ میلیون دلار از بدهیهای خود را پرداخت نکرده است. بانک جهانی به همین دلیل ایران را در وضعیت "عدم اجرای تعهدات" قرار داده است. این تصمیم به اعتبار مالی ایران لطمه میزند.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود از واشنگتن عدم پرداخت بدهیهای ایران را نشانهای دیگر از تاثیر تحریمهای بینالمللی بر اقتصاد ایران عنوان کرده است.
طبق این گزارش، در سال گذشته (۲۰۱۲) ایران نه تنها با ضعف مدیریت مالی و تحریمهای غرب به دلیل ادامه برنامه اتمی خود روبرو بوده بلکه با افزایش تورم و بیکاری نیز دست و پنجه نرم کرده است.
قرار گرفتن در وضعیت "عدم اجرای تعهدات"
بانک جهانی میگوید، ایران را به دلیل عدم پرداخت اقساطش در وضعیت "عدم اجرای تعهدات" قرار داده است. در صورتی که کشوری در مدت بیش از شش ماه اقساط خود به این بانک را پرداخت نکند در زمره بدحسابان و در وضعیت "عدم اجرای تعهدات" قرار میگیرد.
بانک جهانی میگوید، ایران ۶۹۷ میلیون دلار به بانک بدهکار است و باید تا آخر ژوئن سال جاری (۲۰۱۳) ۷۹ میلیون دلار از این بدهی را پرداخت میکرد.
قرار گرفتن در وضعیت "عدم اجرای تعهدات" به اعتبار مالی ایران لطمه میزند و به این معنا است که ممکن است از این پس کار ایران برای دریافت وام از بانک جهانی و وامدهندگان دیگر دشوارتر شود.
بانک جهانی از سال ۲۰۰۵ میلادی به بعد به دلیل رعایت تحریمهای بینالمللی به ایران وام نداده است.
زیمبابوه تنها کشور در کنار ایران است که به دلیل عدم پرداخت بدهیهای خود از سال ۲۰۰۰ به بعد در وضعیت "عدم اجرای تعهدات" بانک جهانی قرار دارد.