به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

چهارشنبه، 9 مرداد ماه 1392 = 31-07 2013

بحران دارو؛ ادعای دلالان: تحریم های غیرانسانی

گزارش خبرنگار ما از تهران: «سازمان دفاع از قربانیان خشونت» در ایران عنوان تشکلی است به ظاهر غیردولتی و غیرسیاسی که فعالیت خود را در سال 1367 درست همزمان با روزهایی که دهها نفر از فعالین سیاسی در زندانهای ایران اعدام می شدند آغاز کرد. این تشکل با وجود اینکه پس از مدتی توانست از شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد مقام مشورتی خاص بگیرد، اما فعالیتی موازی با برنامه های وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی داشته که تا امروز ادامه داشته است.

این سازمان به تازگی طی بیانیه ای با عنوان «همبستگی بین المللی علیه تحریم های غیرانسانی» تلاش می کند با جمع آوری امضاء از فعالین اجتماعی و سیاسی و شهروندان ایرانی وانمود کند که تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی به خصوص تحریم های اروپا و امریکا مشکلاتی از جمله کمبود شدید دارو و برخی کالاهای اساسی به ویژه در بخش درمانی و بیماری های خاص گذاشته است. همراستا با این سازمان رسانه های خبری جمهوری اسلامی نیز با انتشار گزارش ها و اخبار پی در پی سعی دارند تا کمبود دارو و لوازم بهداشتی و درمانی را به تحریم های غرب نسبت دهند.

اما این شانتاژ خبری در حالیست که پنجم مرداد ماه مرداد «عبد فتاحی» یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه وضعیت دارو در کشور به خصوص افزایش چند برابری قیمت‌ها اسفبار است گفت: «در حوزه دارو با تحریم مواجه نیستیم و بیشتر مشکلات مربوط به حوزه دارو مربوط به مدیریت داخل و ارز تخصیصی به دارو است و هیچ کشوری اقدام به تحریم کشور ما در حوزه دارو نکرده است.»

از سوی دیگر محمدرضا نادری ﻣﻌﺎﻭﻥ ﻓﻨﻲ ﻭ ﺍﻣﻮﺭ ﮔﻤﺮﻛﻲ ﮔﻤﺮﻙ ایران از انباشت 330 تن دارو در گمرک فرودگاه امام خمینی خبر داد و گفته: «بانک مرکزی خواستار این است که واردکنندگان داروها مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای را پرداخت کنند و بعد از آن اسناد ترخیص تحویل واردکنندگان شود.»

پیشتر نیز رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو با اشاره به اینکه شرکت‌های واردکننده دارو با کمبود نقدینگی شدید به منظور تامین ارز موردنیاز برای واردات دارو مواجه شده‌اند، گفته بود که بین 60 تا 70 میلیون دلار انواع دارو و محصولات دارویی در گمرک‌های داخلی انباشت شده و به آنها اجازه ترخیص داده نمی‌شود. ناصر ریاحی در عین حال هشدار داده بود که در صورت ادامه روند موجود ممکن است داروهای انبار شده در گمرک به مرور فاسد شده و از بین بروند.

دارو و برخی تجهیزات پزشکی در اولویت نخست واردات کالا قرار دارند و برای واردات این کالاها نیز باید ارز مرجع دریافت شود، اما بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت امسال ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادله‌ای وارد خواهد شد. بانک مرکزی در سال 1391 بیش از سه میلیارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود. طی دو ماه نخست امسال هم حدود 500 میلیون دلار به واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.

با وجود اینکه طی روزهای اخیر معاون گمرک ایران ادعا کرد که مشکلی در ترخیص کالاهای اساسی وجود ندارد و اجازه ترخیص ۵۰ درصد داروها از گمرک فرودگاه امام خمینی از 7 مرداد صادر شده، اما خبر می رسد که این بحران همچنان به قوت خود باقی است.

بحران کمبود دارو با مانعی به نام بانک مرکزی و عدم همکاری آن نهاد برای تامین ارز مورد نیاز داروهای وارداتی مواجه است. موضوعی که اعتراض به آن به عزل مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت و درمان دولت دهم انجامید و همزمان هزاران نوع از داروهای مورد نیاز بیماری های خاص به خاطر مشکلات ارزی در انبار گمرکات خاک می خورند و ترخیص نمی شوند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: