به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

پنجشنبه، 4 مهر ماه 1392 = 26-09 2013

دانشجویان به دلایل غیرآموزشی اخراج می شوند

دانشجویان محروم از تحصیل از وزیر علوم خواسته اند که از دانشجویان رفع تبیعض شود تا همه بتوانند از امکان مساوی تحصیلی بهره مند شود.

به گزارش ندای سبز آزادی، در نامه این دانشجویان آمده است: دانشجویانی که به دلایل غیرآموزشی و به شکلی غیرقانونی اخراج شدهاند. همچنان که در صدر این نامه آمد اینک زمینه برای بازگشت این گروه از محرومان از تحصیل نیز فراهم است اما این اتفاق باید طی فرایندی نهادمند و با پشتیبانی وزارت علوم واقعاً رخ دهد.

متن این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر جعفر توفیقی

سرپرست محترم وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری

سلام

مایۀ خوشحالی ما است که امروز شاهدیم دولت یازدهم تا کنون گامهای دلگرم کنندهای برای بازگرداندن نشاط به فضای دانشگاهها و احقاق حقوق پایمال شدۀ بسیاری از دانشجویان و مدرسان دانشگاهها برداشته است، به ویژه که در آستانۀ بازگشایی دانشگاهها حکممحرومیت تعدادی از محرومان از تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شکسته شده است. از این بابت ما از شما و همکاران و همراهانتان در مجموعۀ وزارت علوم تشکر می­کنیم و از شما میخواهیم که همین راه را تا رفع کامل تبعیض آموزشی ادامه دهید.

جناب آقای دکتر توفیقی

شما امروز در آغاز جهادی بزرگاید. شما کِشتی به گل نشستۀ دانشگاه علامه طباطبایی را از ناخدای نالایق اش نجات دادید و امید را به اهالی این دانشگاه بزرگ بازگرداندید، صدای استادانی را که در این سالها به آنها جفاشده بود شنیدید، زمینۀ بازگشت تعدادی از دانشجویانی را که به ناحق از دانشگاهها اخراج شده بودند به دانشگاه فراهم کردید و موانع گزینشی غیرقانونی و غیرمسئولانه دانشجویان ستاره دار را برطرف ساختید و به دانشجویان ستاره دار در سالهای 90 تا 92 مجوز ثبت نام در دانشگاه دادید. امااین همۀ کاری که باید بشود نیست!

ستاره داران سالهای 85 تا 89 یعنی شرکت کنندگان در آزمون ورودی کارشناسی ارشد ناپیوسته در سالهای 85 تا 89 که بدون توجه به صلاحیت علمی شان و به شکلی غیرمسئولانه و غیرقانونی از تحصیل محروم شدند، هنوز منتظر احقاق حق شان هستند. وزارت علوم به این گروه از محرومان از تحصیل اعلام کرده که مسألۀ گزینشی شان رفع شده است اما باید دوباره در کنکور شرکت کنند.

جناب آقای دکتر توفیقی

بعید است با هر گونه استدلال و توجیهی بتوان از این نظر وزارت علوم دفاع کرد. اگر در حق این گروه از محرومان از تحصیل اجحاف شده بوده که کمیتۀ ویژۀ بررسی این موارد در وزارت علوم آن را تأیید کرده است، پس نخست به آن دسته از این افراد که هنوز پس از چند سال کارنامه آزمون شان را دریافت نکرده اند یعنی ستاره دارهای سالهای 86، 87 و 89، کارنامه بدهند و نیز به موارد ستارهدارهای سال­های 85 و 88 که کارنامه گرفته و علیرغم رتبه های ممتاز به عنوان مردود علمی و در برخی موارد مردود عقیدتی معرفی شده بودند رسیدگی کنند و در نهایت همۀ کسانی را که صلاحیت علمی شان در تاریخ آزمون احراز شده بوده همین امروز به دانشگاه بازگردانند.

سرپرست گرانقدر وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری

مسئولان وزارت علوم و سازمان سنجش در دولتهای نهم و دهم برای فرار از پاسخگویی به دانشگاهیان و افکار عمومی وجود دانشجویان ستاره دار را انکار می کردند و به همین خاطر از دادن هر گونه سند کتبی به محرومان از تحصیل خودداری می کردند، اما صدها محروم از تحصیلِ آن دوره هنوز به روشنی وعده های شفاهی آن مسئولان را به یاد دارند.آنها گفته بودند: شما حائز صلاحیت علمی شدهاید و صندلی شما در دانشگاه محفوظ است و در هر زمان که ممنوعیت از تحصیل شما لغو شود در دانشگاهی که رتبه آورده اید پذیرفته میشوید.لازم به ذکر است که آن مسئولان همچنان در مناصب خود در مجموعه تحت مدیریت جنابعالی حضور دارند و امکان استعلام از ایشان در مورد قول و قرارهایشان فراهم است.

و اما دانشجویانی که به دلایل غیرآموزشی و به شکلی غیرقانونی اخراج شدهاند. همچنان که در صدر این نامه آمد اینک زمینه برای بازگشت این گروه از محرومان از تحصیل نیز فراهم است اما این اتفاق باید طی فرایندی نهادمند و با پشتیبانی وزارت علوم واقعاً رخ دهد.

در پایان این نکته را به عرض برسانیم که شیوه های محروم کردن شهروندان از تحصیل در سالیان اخیر محدود به موارد فوق نبوده و چنان تنوعی دارد که گاه شگفتآور است. با گذشت زمان لایه ها و ابعاد دیگری از پروژۀ محرومسازی از تحصیل آشکار خواهد شد. اما اکنون، پیروزی شما را در تحقق کامل وعدههای دولت تدبیر و امید در حوزۀ آموزش عالی آرزومندیم.

با تقدیم احترام



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: