به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.







خلاصه انگلیسی این خبر را می توانید در زیر ببینید

شنبه، 20 مهر ماه 1392 = 12-10 2013

حامی سروش چگونه مدیرعامل یک بانک شد؟

انتصاب فردی با سابقه دفاع از عبدالکریم سروش، به مدیرعاملی بانک سپه، چه نسبتی با شعار شایسته‌سالاری دولت دارد؟

دامنه انتصابات گسترده دولت یازدهم چند روزی است به مدیران بانک‌ها رسیده است. تاکنون مدیران بانک‌های دولتی ملی، مسکن و سپه تغییر کرده‌اند.

به گزارش گروه اقتصادی صراط، در حالی که یکی از انتقادات شاخص اقتصاددانان به دولت احمدی‌نژاد تغییر تمامی مدیران بانک‌ها در ابتدای دولت نهم بود، مشخص است که همان روند از سوی دولتی که با شعار علیه رویکرد دولت سابق روی کار آمده، در حال تکرار است. البته این بار اقتصاددانان نسبت به قلع و قمع مدیران، سکوت کرده‌اند.

علاوه بر ایراد کلی نسبت به خط مشی دولت جدید در برکناری اکثر مدیران به جا مانده از دولت سابق، آنچه نگران‌کننده‌تر است انتصاب مدیرانی است که فاقد شایستگی لازم برای تصاحب مناصب جدید هستند. این رویه مطمئنا با شعارهایی که حسن روحانی در بازگرداندن شایسته‌سالاری به عرصه کشور داده بود، در تضاد است.

یکی از این تغییرات قابل تامل، انتصاب سید کامل تقوی‌نژاد به مدیرعاملی بانک سپه است.

اگرچه تقوی‌نژاد در سوابق اجرایی خود سمت‌هایی همچون معاون وزیر اقتصاد، معاون وزیر تعاون و عضویت در هیات مدیره بانک سپه را - که همگی به دوران دولت خاتمی برمی گردد – دارد، اما حقیقت آن است که عمده فعالیت‌های وی در سال‌های اخیر، تحرکات سیاسی بوده است. در واقع، فعالیت‌های سیاسی تقوی‌نژاد بر تجارب اقتصادی وی، چربش دارد.

تقوی‌نژاد عضو شورای مرکزی حزب منحله اعتماد ملی بود و در انتخابات ریاست جمهوری سال 88، ریاست کمیته اقتصادی ستاد کروبی را در اختیار داشت.

او در سخنرانی‌های تبلیغی برای کروبی در انتخابات سال 88، مسائل حاشیه‌ای و جنجالی علیه نظام همچون آزادی زندانیان سیاسی یا دراویش گنابادی را مطرح می‌کرد.

تقوی‌نژاد از حمایت چهره‌های بدنامی چون سروش از کروبی دفاع کرده و گفته بود: «روحيه آزادي و آزاديخواهي كروبي سبب شده است افرادي همچون سروش از وي حمايت كنند.» او همچنین با حمایت تمام‌قد از سروش مدعی شده بود: «حمله مخالفان به آقاي سروش به خاطر بغض و كينه آنها از روشنفكري است.»

او از جمله افرادی بود که اقدام شورای نگهبان در رد صلاحیت شماری از اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس هفتم، را غیرقانونی دانست و به شدت به آن اعتراض می‌کرد.

در حالی که آمار عزل و نصب های دولت در دو ماه اخیر کم کم همه رکوردهای پیشین را جابه‌جا می کند(!)، نکته ای که به ویژه در انتصابات روزهای اخیر به چشم می خورد، ورود تدریجی طیفی خاص از عناصر سیاسی حامی و فعال فتنه در دولت است.

واقعا انتصاب چنین افرادی چه نسبتی با شعارهای اعتدالگرایی دولت دارد و بولدوزر تدبیروامید تا چه سطحی از مدیران قرار است به قلع و قمع خود ادامه دهد و از آن مهم تر چه کسانی محصولات این بولدوزر را برداشت می کنند؟!

تغییر محسوسی که در انتصابات اخیر دولت دیده می‌شود، تلاش برای از بین بردن تدریجی حساسیت‌ها روی انتصاب افراد مسئله‌دار است که ظاهرا با برنامه ریزی خاصی در جریان است.

گفتنی است پایگاه خبری صراط پیش از این از تغییر قریب الوقوع مدیران عامل 7 بانک دولتی و شبه دولتی خبر داده بود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: